Richard Jomshof hotar använda stalinistiska utrensningsmetoder och bryta med SDU.

Richard Jomshof hotar SDU inför kongressen i helgen. ”Rösta som jag vill eller så klipper vi banden till SDU.”

Sverigedemokraterna är det enda partiet i Sverige som vill minska invandringen. SD har haft monopol på invandringskritik sedan partiet startades, men frågan är om de som leder partiet idag har korrumperats och blivit maktgalna. Trots stora hot mot Sverige från agendajournalister och massinvandring arbetar partiledningen med att avväpna sin egen organisation och utesluta duktiga medarbetare så att det som borde kallas opposition mest blir ett spel för galleriet.

Det är viktigare att ha total kontroll över partiet och driva det i liberal riktning än att använda alla till buds stående medel och medlemmar för att bekämpa en politik som söndrar Sverige.

Sedan ett par år tillbaka har partitoppen manipulerat med interndemokratin för att uppnå vissa mål och kunna kasta ut personer som utgör ett hot mot maktordningen i partiet.

Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, har kongress helgen den 11-13 september. För tredje året i rad kommer SD att försöka kontrollera varje detalj i SDU:s utveckling. Två gånger tidigare har man försökt tillsätta liberaler som ordförande för SDU, men misslyckats. I maktkampen om Stockholms stad försökte SD-ledningen styra utvecklingen genom att lansera liberala kandidater. Vid alla tillfällen segrade interdemokratin och bättre kandidater vann.

jomshof-rensar-ut

Partiledningen valde då att verkställa ett stort antal uteslutningar för att bli av med de mest populära personerna, Gustav Kasselstrand och William Hahne.

SD:s hantering av interndemokratin har kommenterats av hundratals personer som undrar varför SD-ledningen agerar så makfullkomligt och vägrar låta demokratin fungera.

En som känner partiet väl är Patrik Ehn som uteslöts och sedan blev medarbetare på bloggen Motpol.

Han har i flera artiklar försökt förklara vilka partiets inre problem är:

Efter Åkessons sommartal: Fäderneslandet åter?

Inför Åkessons sommartal: SD, Syrien och Irak.

Sverigedemokraternas problem

Parik Ehn sammanfattar:

Sverigedemokraternas stora problem idag är inte partiets politik så som den presenteras i riksdagen, utan partiledningens kontrollbehov och maktfullkomlighet.

Partiledningens maktfullkomlighet har kritiserats av inflytelserika debattörer som Marika Formgren, Ingrid Carlqvist och många andra. När det avslöjades att Mattias Karlsson hade skrivit brev till vänsterextrema Expo för att få fram uppgifter om alternativa medier så att han skulle kunna anklaga dem för ”fascism”, var gränsen nådd för många.

Marika Formgren skrev den läsvärda texten ”Med skräcken som verktyg” en längre analys av Mattias Karlssons arbetsmetoder. Hon skrev bl.a.:

Mina invändningar mot det SD just nu sysslar med är alltså främst av moralisk natur. Man kan inte klaga över Expos och etablerade mediers skampålejournalistik, guilt-by-association och epitetsklistrande, och samtidigt använda samma metoder mot sina politiska motståndare. Man kan inte gnälla över bristen på fri debatt och demokratisk instinkt i Sverige, och samtidigt tysta internkritiker i stället för att debattera med dem samt ignorera den interna partidemokratin. Om man utger sig för att vara för fri debatt, åsiktsfrihet och demokrati så får man f-n också leva upp till det i det partiinterna arbetet. Allt annat är hyckleri. SD bör behandla medlemmar som de uppfattar som ”ideologiska avvikare” så som de själva vill behandlas av etablerade medier och partier: Rakt, ärligt och med sakargument, inte med epitetsklistrande och skräckens primat.

Bloggaren och författaren Jan Milld skrev också en längre text om Karlssons metoder:

Jan Milld:

Är det förbjudet att inom SD kritisera partistyrelsen? I så fall blir partiet unikt i Sverige, inom inget annat riksdagsparti råder ett sådant förbud. Resonemanget påminner starkt om Josef Stalins Sovjetunionen, där man rensade ut ”partifientliga element”.

SD-ledningen använde sedan partiets egna tidningar i försök att rättfärdiga sin maktfullkomlighet, men det gick inte. Richard Jomshof och Mattias Karlsson spred mest lögner, påhitt och förtal mot ett antal människor som tvingades försvara sig mot lögnerna. Konstruktiv inom partiet är inte tillåten om den riktar sig uppåt.

Joakim Andersen på Motpol skrev ett kort bemötande till Karlsson.

Den fördummande sjuka som redan grasserar i övriga samhället har Karlsson just öppnat dörrarna på vid gavel för även in i partiet SD. Det är varken anständigt eller acceptabelt, det är heller inte ett uttryck för strategiskt geni. Det är ett beteende som bör motas i grind.

Fria Tider berättade om hur Richard Jomshof spred rena lögner om tidningen kommentaren Så ljuger SD-ledningen om Fria Tider.

Men varför ljuger Jomshof och Karlsson? Den pinsamma sanningen är att man genom ett dataintrång har lyckats komma över 15.000 internmejl tillhörande Gustav Kasselstrand och William Hahne. Trots den enorma mängden material har man uppenbarligen inte lyckats hitta ett enda bevis för att någon av de båda SDU-topparna skulle ha gjort sig skyldig till något av de övertramp som man anklagar dem för. Eller någon annan skandal heller för den delen.

Daniel Friberg på Motpol tvingades också bemöta ett antal lögner från SD-ledningen.

Mattias Karlsson har fått ihop en ny fantasifull skrivelse där han berör Motpol. Men trots flitigt bruk av guilt-by-association håller Karlssons jakt på belastande kopplingar inte ens för en ytlig granskning, visar Motpols kartläggning.

Texten tycks bottna i en osäkerhet gällande det interna stödet för de omstridda och svagt underbyggda uteslutningar som ska klubbas igenom på morgondagens partistyrelsemöte. Mattias verkar därför vilja nå ut med en sista-minuten-kommuniké avsedd att skrämma upp medlemmarna inför ett påstått ”externt hot”, för att säkerställa att de röstar rätt, alternativt inte knorrar alltför mycket när de kontroversiella uteslutningarna klubbas igenom.

I en text som starkt kritiserar SD-ledningen, främst Mattias Karlsson, skriver David Gellerman på Motpol.

Alla kan låta hoppet fara om att Sverigedemokraterna under Mattias Karlsson skulle kunna bli det effektiva kampmedel för ett svenskt Sverige som vi hoppas på. Han prioriterar sig själv och sin maktställning, och allt annat får vänta. Han kommer att fortsätta att utesluta alla som han tror hotar hans maktställning, samt några till för osäkerhets och förvirrings skull. Att han gör det via en liten grupp av sina köpta kreatur gör ingenting till saken – det är uteslutningar som uteslutningar, med syfte att slå sönder partiets interndemokrati och dennas möjlighet att representera medlemmarnas vilja.

De möjligheter som finns är att befria partiet från honom och den privata hird han samlat runt sig, eller starta nytt sverigevänligt parti. Förutsättningarna för det senare är bättre än någonsin förr.

Richard Jomshof tänker strunta i interndemokratin om den går emot hans åsikter

Nu är det återigen dags för en konflikt, som kanske slutar i ett antiklimax eller blir dödsstöten för SDU om SD-ledningen får bestämma. Då kan partiet splittras i två delar om det vill sig riktigt illa. För splittring är inte bra. Men eftersom partiledningen använder stalinistiska metoder för att säkra sin makt kommer SDU-kongressens beslut inte att passera obemärkt.

Om SDU:s valberedning får som den vill blir juristen Jessica Ohlson SDU-ordförande. Om det sker har Richard Jomshof lovat att bryta med SDU helt och hållet. Om SDU väljer SD:s kandidat Tobias Andersson så kommer Jessica Ohlson och hennes entourage att uteslutas. I praktiken kan vad som helst hända under och efter SDU-kongressen och följderna kan bli vilka som helst.

Jomshof skriver i SD-Kuriren:

Om Jessica Ohlson blir vald till förbundsordförande kommer jag att kalla henne till ett möte med mig och övriga partiledningen. Syftet kommer att vara att planera hur våra bägge organisationer på ett städat och strukturerat sätt kan gå skilda vägar

Jomshof väljer att klampa vidare i den tradition som infördes efter valet 2010 där man kastar ut partimedlemmar som man vill bli av med oavsett hur duktiga eller partilojala de är. Om medlemmarna står i vägen för partiets liberalisering så ska de kastas ut.

Gränsen för vad som kan accepteras från partiledningen är för länge sedan nådd hos många, som tröttnat på dessa ständiga uteslutningar och längtar efter ett parti där yttrandefrihet, tankfrihet och spännvidd mellan åsikterna måste finnas för att kunna utvecklas ideologiskt och ge utrymme för nya tankar, som nuvarande partiledning inte klarar av att tänka.

Till det kommer att många längtar efter ett parti som är befriat från makfullkomliga soffpotatisar och i stället bedriver kampanjer för att upplysa folket om vad och vilka som hotar vårt land.

Precis som David Gellerman säger är förutsättningarna för att starta ett nytt parti större än någonsin. Tiotusentals svenskar skulle välkomna ett sådant parti. Sverige behöver en rörelse som rör på sig, inte en rörelse av maktfullkomliga politiker.

Det tragiska är om vi tvingas se Sverige förfalla utan att några nya initiativ tas för att ens försöka rädda landet och att vi får se ett SD som fortsätter att liberaliseras och förbli en impotent rörelse där karriär och lön är viktigare än Sveriges väl.

Gustav Kasselstrand uttalar sig idag om Jomshofs påhopp:

Richard Jomshof uppvisar en skrämmande syn på interndemokrati. Som tur är så är det inte Richard själv, utan Landsdagarna, som är partiets högsta beslutande organ. Richards sanslösa förslag om att kapa banden till SDU måste därmed röstas igenom med minst 75% av rösterna på Landsdagarna, eftersom det handlar om en stadgeändring.

Sverigedemokraterna utgörs av dess medlemmar! Medlemmarna kan sätta ned foten mot den här typen av odemokratiskt maktmissbruk. Jomshofs förslag kommer med största sannolikhet kastas i papperskorgen när Landsdagarsombuden får bestämma.

Men hur ska Jomshof reagera då? Hota alla som röstade mot honom med uteslutning?

Nivåhöjning i Sverigedemokraterna, tack!

Relaterat:

SD hotar SDU.

En kommentar på “Richard Jomshof hotar använda stalinistiska utrensningsmetoder och bryta med SDU.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s