”Hela Sverige har krackelerat och det finns ingen som tar tag i något”

I Uppdrag Granskning med Janne Josefsson som sändes den 23 september 2015 visades sanningar om de lyckosamma, framgångrika och viktiga invandrare som Sverige enligt våra politiker behöver för att ”rädda välfärden”.

I det här fallet var det EU-migranter som de ofta kallas, vilket är en förskönande omskrivning för zigenare och tiggarklaner från Rumänien och Bulgarien, som visades upp i sitt rätta element. Josefsson besökte bl.a. den lilla orten Högfors i Ljusnarsberg som har lika många zigenare som svenskar i byn.

De hade ockuperat andras bostäder, de hade skitat ned hela sin omgivning både bokstavligt och bildligt och de drog fram utan att några myndigheter eller andra kunnat ingripa. Den fria rörligheten inom EU som omhuldas av sjuklövern gör det möjligt för i stort sett vem som helst att korsa vår gräns utan att behöva identifiera sig, utan att behöva pengar till uppehälle och utan att få sin bakgrund kontrollerad. Det är fritt fram för alla nedskräpare att komma hit och tigga sig fram, stjäla eller begå andra brott.

Just zigenarna i programmet levde på platser som såg ut som sopstationer och de skämdes inte för det. Tvärtom anklagade de sina kritiker för att vara ”tråkiga” som inte kunde förstå sig på zigenarnas livsstil.

I programmet visades ett par degenererade svenskar upp som hyr ut bostäder till zigenare för att kunna göra sig en liten hacka på dem. Det är samma slags parasiterande som asylbaronerna ägnar sig åt fast i mindre skala.

Josefsson intervjuade det socialdemokratiska kommunalrådet Eva-Leena Johanson, som sade att ”Det är ett fenomen som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera… Det är början på något som kommer att bli mycket större… Vi får signaler från medborgarna som upplever en besvärig situation.”

Hon och många andra politiker som i praktiken är skyldiga till att det ser ut som det gör i landet är handlingsförlamade och vet inte hur de ska göra eftersom de väntar på att någon ska fatta beslut åt dem. Varför man blir politiker om man inte vill fatta beslut och varför man är politiker om man medverkat till att skapa problem som man sedan inte kan lösa är också obegripligt.

Den före detta socialdemokratiska politikern Sten Ove Karlsson bor i Högfors och närmaste granne med de nedskräpande ”EU-migranterna”. Karlsson säger till Josefson:

Det mesta har krackelerat, hela Sverige har krackelerat. Det finns ingen som tar tag i något.

hela-sverige-har-krackelerat

Karlsson stod på den socialdemokratiska valsedeln år 2010 inför kommunvalet i Ljusnarsberg. Han är själv medskyldig till alla de problem som Sverige har med tiggarklaner och nu undrar han varför ”ingen tar ta i något”.

Han hade kunnat ansluta sig till Sverigedemokraterna vilket vore det minsta man skulle kunna begära av någon som ogillar det som sker i Sverige just nu. Men inte ens det steget hade han vett att ta.

En annan person som intervjuades i programmet var Håkan Löfquist som menade att det finns folk i byn som möjligen skulle kunna ta till vapen mot de ovälkomna inkräktarna. En sådan handling är minst lika felaktig som den handlingsförlamning vi ser på många håll.

Det enda som krävs är lite jävlaranamma där någon sätter ned foten och förklarar att hela Sverige är på väg åt fel håll och att den enda möjligheten att åstadkomma förändring är att agera politisk och opinionsbildande. I fallet Högfors så hade Karlsson kunnat samlat stöd från invånarna och gått ned till zigenarhövdingen och förklarat att de inte är välkomna och bör lämna Högfors omgående. Det skulle sannolikt inte hörsammas och genast skulle Karlsson få massa bra argument för att driva tesen att andan i hela samhället måste förändras om vi ska kunna lösa de akuta problem som Sverige står inför.

Parallellt med den åtgärden kunde Karlsson ha startat en kampanj eller ett lokalt parti för att tvinga fram stöd för en politik som innebär att man utvisar alla EU-migranter, slutar ta emot asylsökande till kommunen och kräver att all social service ska gå till svenskar, inte till utländska medborgare.

Om absolut ingenting fungerar kan medborgargarden bildas och göra viss kompletterande nytta under förutsättning att de agerar ansvarsfullt och aldrig använder oprovocerat våld. Våldsanvändning är alltid kontraproduktivt och i grunden ociviliserat.

Josefsson åkte sedan vidare till Malmö där 400 zigenare hade ockuperat en privatägt tomt som de skräpat ned så mycket på att det såg ut som en sopstation. Liksom på andra håll i Sverige finns det inget politiskt parti som har några lösningar på problemet. Ingen våga säga högt vad många tänker, allra minst politikerna själva. De är nästan alltid fega medlöpare som vill vara media och överheten till lags.

Ingen i Malmö hade några svar på hur man skulle lösa problemet. Inte heller den av politikerna bakbundna polisen som skulle kunna vara den enda myndighet som fick avhysa EU-migranterna.

Problemet ligger inte bara i handlingsförlamning utan i vad som ska ske i nästa steg. Tiggarklanerna drar bara vidare till en annan stad som de slår sig ned i. Därför är svaret att de måste utvisas permanent från Sverige. Någon annan lösning är inte möjlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s