Europa på väg mot en tipping point, skriver professorn och författaren Karl-Olov Arnstberg

Karl-Olov Arnstberg är förtvivlad över utveckling i Europa och Sverige. Han skriver på sin blogg.

De immigranter som söker sig till Europa är huvudsakligen muslimer från klansamhällen. De överger krig och ett elände som de är medskapare av. Det betyder att de tar med sig sina – med västerländska ögon – dysfunktionella kulturer, trauman, konflikter och motsättningar till Europa. De flesta av dem är fullständigt oförmögna att skilja mellan religion och politik. Om de får möjlighet, och det verkar de få, så skapar det ett annat Europa, ett Europa som i grunden är av samma slag som de samhällen de flydde från.

Europa är på väg mot en tipping point, när de europeiska makthavarna helt tappar greppet och den europeiska kulturen går under. Ni som tror att jag har fel eller att jag överdriver: räkna, om det behövs med fingrarnas eller en kalkylators hjälp, på vad det betyder med tusen nya asylsökande om dagen bara till Sverige. Alla får givetvis inte asyl men för dem som får det, dubbla den siffran för den påföljande anhöriginvandringen. Tänk efter, har Europas och Sveriges politiker hittills varit situationen vuxna? Min uppfattning, och allt fler är inne på det spåret, är att det enda svenska politiker i stort sett är bra på, med avseende på invandringspolitiken, är att dölja och skönmåla. Jo, en sak till är de bra på: att kvittera ut sina löner och pensioner.

Mera till er som tycker jag överreagerar: ni tror att ni kan sitta säkert på läktaren och titta på samt skvätta ut lite av ert överflöd, för att minska ”flyktingarnas” lidande. Den läktare ni sitter på är i själva verket en gren ni är behjälpliga med att såga av. Det handlar inte bara om en gradvis försämrad välfärd. Vad gör ni om euron kraschar? Om bankerna stryper penningflödet? Om staten inte klarar att betala ut pensioner och alla de bidrag som allt fler av medborgarna lever på? Har ni pengar i madrassen eller kanske på ett konto i Schweiz? Har ni något lager av konserver, som gör att ni överlever? Sverige är nämligen inte självförsörjande med livsmedel utan ungefär hälften av befolkningen riskerar vid ett sammanbrott att få svälta. Vad gör ni den dag när elen kanske pajar för gott och det inte finns något rent vatten i kranen? Och den mest drabbande frågan: Är detta verkligen det samhälle ni vill lämna över till era barn och barnbarn?

Arnstberg har skrivi flera böcker. Några aktuella som bör läsas är:

Romer i Sverige

Invandring och mörkläggning. En saklig rapport från en förryckt tid.

Invandring och mörkläggning II. Fördjupning och förklaringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s