Herrgården Bredsjögården utanför Hällefors blir asylboende #asylkaos

Bredsjögården köptes våren 2014 av Bettina Persson och Erik Söndergaard. Ungefär samtidigt visade Bert Karlson intresse för att öppna asylboende i Bredsjö. När lokaltidningen sent 2014 frågade Persson/Söndergaard om planer på asylboende ville de inte uttala sig.

Det finns många exempel på gårdar som plötsligt sålts och där nya ägare låtsats att de vill bedriva normal konferens- eller annan verksamhet. Men inte sällan har de haft som mål att omvandla boenden till asylboende eftersom de vet hur lukrativ asylbranschen är.

Det är ofta hemlighetsmakeri bakom ägarbyten av gårdar och ofta asylbaroner eller människor som vill profitera på en skadlig politik som tar över. När Bettina Persson och Erik Söndergaard nyligen sålde Bredsjögården ville de inte berätta vem köparen var. Lokaltidningen NA försökte ta reda på vilka köparna var men lyckades inte.

Det är alldeles klart att både säljare och köpare innerst inne skäms för att de medverkar till att förstöra Sverige genom att bedriva denna smutsiga asylhantering som de gör enbart av profitskäl.

De ska skämmas!

I våras lämnade Nuvida AB in en ansökan om att få bedriva asylboende på Bergsjögården och förmodligen hade ägarna för avsikt att hyra ut gården til Nuvida.

Men nu ser det ut som om gården har fått andra ägare. Vilka det är vet man inte än.

De som har tecknat avtal med Migrationsverket är Hero Sverige AB som sannolikt hyr gården av ägarna. Vd för Hero Sverige AB är Harry Mc Neil Falk. Företaget driver asylboenden på flera håll.

Bolaget är ett systerbolag till Hero Norge AS som bedriver asylboende över hela Norge.


Curt Linderholm delade ut nedanstående information (oktober) i 140 brevlådor i Bredsjö, Jönshyttan och Sävsjön tillsammans med Nya Tider. Mycket positivt gensvar.

Var så god, tidningen Nya Tider med en fyllig artikel om motståndet mot det tilltänkta asylantboendet på Bredsjögården. Du kan läsa om Bredsjös historia och om mötet i Folkets hus där ett uttalande togs med anledning av att 185 asylanter från olika hörn av världen ska inkvarteras luxulöst i Herrgården.
Sen artikeln skrevs har kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges respektive ordföranden tillsammans med gruppledarna för övriga partier, Sverigedemokraterna undantagna, polisanmält Folket husmötets uttalande för grovhet, kränkning och rasism. Maken till dumhet får man leta länge efter, det är fråga om en ren okynnesanmälan. Syftet med anmälan är istället att hota och skrämma dig från protester mot den nu förda folkförflyttningen till Hällefors kommun, att få dig stum inför dumheterna. Detta insåg också polisen som kastade anmälan dit den hör hemma – i papperskorgen!
Låt inte de mångkulturella politikerna lura dig, förra veckan var över 300 utlandsfödda inskrivna på Hällefors arbetsförmedling, de som asylbaronerna planerar att ta till Bredsjö ej inräknade och ej heller alla de som Ovako planerar att säga upp. Hällefors kommun står inför en snar katastrof, om inte motstånd reses mot den ansvarslösa politiken.

För dig som ännu inte kommit i åtnjutande av uttalandet från Folket husmötet i Bredsjö, återpubliceras det på baksidan av denna information.

Slutligen, i e-brev till samtliga valda politiker i kommunen och till ett antal massmedia har jag tillkännagivit utmaningen till offentlig debatt mellan kommunstyrelsens ordförande Annahelena Jernberg(s) och mig under temat Flyktingkrisen och Hällefors framtid. Föreslagen plats är Folkets hus i Hällefors inom 30 dagar, Annahelena Jernberg får själv utse en opartisk mötes- ordföranden. Om Jernberg vågar inför allmänheten försvara sitt styre och sin politik så lovar jag en livfull, välbesökt och intressant debatt. Väl mött!

Vänligen Curt Linderholm


Se även brev som Linderholm delade ut tidigare här.

Relaterat:

High Chaparral i Gnosjö tar emot 393 asylsökande

Hällnäs med 259 invånare tar emot 120 asylsökande

Lundsbrunns kurort kan få 870 asylsökande

Bojkotta företag som stöder regeringens skadliga invandringspolitik

Småkommuner måste vara beredda på social oro

Svenskarna i minoritet år 2025

Sverige är ett belägrat land

Vi måste stoppa invasionen

Tyst i media om 3 000 skolbränder

20 miljoner asylsökande – Sverige kan gå under

byt-ut-politikerna-innan-de-byter-ut-folket1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s