Tino Sanandaji knockar Lena Melin: ”Du försöker bara ursäkta din egen inkompetens”

Tino Sanandaji går till skarpt angrepp mot den totalt inkompetenta agendajournalisten Lena Mellin. I en kommentar på facebook skriver Tino:

Tino_Sanandaji_2

Igår fabulerade Aftonbladets Lena Mellin: ”Sverige har varit för dåligt på att få ut nya svenskar på arbetsmarknaden. I genomsnitt tar det sju år” Enligt SCB arbetar hälften efter sju år.

Det toppar dock Lena Mellin idag: ”Mejl från statssekreterare, ministrarnas närmaste medarbetare, läcker sällan eller aldrig ut. Man måste alltså fundera över varför just det här nådde utanför regeringskansliets brandvägg. För att skrämmas? För att medborgarna ska vänja sig vid tanken? Eller av något annat skäl? Det är svårt att tänka sig att godhet ligger bakom läckan. Närmare till hands ligger tanken att någon vill oroa. De flesta människor ogillar ovisshet och ovisshet föder rädsla. Och det eldar under främlingsfientlighet. Men vem av mejlmottagarna vill det? Uppenbarligen minst en.”

Var det även rasistiskt av Aftonbladets egna journalister att gräva vidare i de läckta mailen? Lena Mellin tillhör den nya klass av journalister som betraktar sitt uppdrag som att skydda makten från att granskas av medborgarna. Enligt Newspeak Dictionary 2015 är det ”främlingsfientlighet” att läcka om besparingar, speciellt inom ett socialdemokratiskt regeringskansli. Hur kan det inte vara rasism att visa att Lena Mellin hade fel? Blir oron förresten mindre om alla besparingarna kommer som en chock? Eller tror Lena Melin fortfarande att invandringens kostnader upphör att existera bara de inte rapporteras?

Mellin skriver ”I sanningens namn måste man också erkänna att alla, inte bara vi i Sverige, har tagits på sängen av flyktingkatastrofen.” I sanningens namn försöker du bara ursäkta din egen inkompetens, Lena. Ingen tvingade dig att satsa din trovärdighet på att ljuga om invandring. Hon skriver även ”Men nästan inga investeringar ger vinst redan från start. I början kostar de.” Vad är svaret när det blir uppenbart att detta inte heller stämmer? En text om att ingen kunde veta och att bara rasister skulle hålla Lena Mellin ansvarig för vad hon tidigare försäkrat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s