Sverigedemokraterna i Trosa talar för döva öron

I de flesta kommuner i landet ägnar ledande politiker all sin kraft åt att fylla upp den egna kommunen med asylsökande. Ett exempel är den lilla kommunen Trosa som är en idyll som under somrarna besöks av turister från när och fjärran. Hit kommer båtfolket och hit kommer bröllopsgäster, matgäster och andra för att festa på Bomans Hotell eller äta på någon av de trevliga restaurangerna.

Trosa är dock på dekis vilket beror på politiskt vanstyre. I Trosa bor många höginkomsttagare och det speglar sig i valresultat 2014. Moderaterna fick 40,8 procent av rösterna trots att Fredrik Reinfeldt under valrörelsen önskade att vi svenskar skulle ”öppna våra hjärtan” och släppa in hela världen till Sverige. Socialdemokraterna i Trosa fick 25,9 procent, Centern 5,5 Folkpartiet 4,6, KD 3,2, Miljöpartiet 8 och Vänsterpartiet 4 procent. Väljarna i Trosa gav alltså politikerna Carte Blanche att fylla upp hela Trosa med somalier, irakier, afghaner eller vad som helst.

lagom-ar-bast
SD Trosa behöver fler gilla-markeringar på Facebook

Trosa är en idyll där sömniga höginkomsttagare endast behöver tänka på sin nya bil, utbyggnaden av villan eller semesterresan till nästa exotiska plats på jorden. Och regelbundna besök på golfbanan förstås.

Ultramaterialister som har det bra tycks av valresultat att döma inte vara några större tänkare utom när det gäller skatter och möjligheter att berika sina liv med mera pengar och prylar.

Sverigedemokraterna fick 7,6 procent av rösterna i Trosa, långt under riksgenomsnittet. Det är svårt att säga om SD i Trosa gjorde ett bra jobb i valrörelsen eller inte. Hela Sverige lider av svårt politiskt förtryck och medier som agerar frontsoldater åt gammelpartierna för att skjuta oppositionen i sank.

På grund av den ökade invandringen har även politikerna i Trosa bestämt sig för att öka andelen asylsökande till kommunen. Igår togs beslut om att dubblera antalet ”flyktingar” från 30 till 60 per år (vilket i realiteten alltid blir fler när anhöriga kommer).

Bertil Malmberg från SD reserverade sig mot beslutet och försökte förtvivlat tala kommunpolitikerna till rätta. Han hade inte en chans där han med sina 7,6 procent i ryggen hade 92,4 procent emot sig. Väljarna i Trosa har som sagt gett sina politiker mandat att i praktiken fylla upp hela kommunen med asylsökande och det kommer sannolikt fler inom kort.

Så vad gör SD då för fel?

Det är lätt att som utomstående hitta fel i ett parti som själv anser att de gör så gott de kan och kämpar med alla tillbuds stående medel för att öka sin väljarandel. Men som utomstående kan och vågar man inte bara se bristerna utan också framföra åsikter om vad som kan förbättras.

Nu går SD in i ett valkampanjliknande tillstånd och kräver folkomröstning om flyktingpolitiken (eller invandringspolitiken). Kampanjer rymmer också parollen ”Lagom är bäst”, en paroll som är mer än förlegad och kanske hade fungerat för 20 år sedan. ”Stoppa invasionen” hade varit en mer passande paroll. Men partiet har redan begått flera allvarliga misstag. Det största av alla misstag hittills var att klippa banden med 4 000 SDU-medlemmar som man i ett enda ögonblick bröt banden med i sin ungdomsorganisation Sverigedemokratisk Ungdom. Utöver det så har partiledningen på ett ganska uppseendeväckande sätt hetsat mot flera alternativa medier där utan tvekan stora delar av SD:s väljarbas finns.

Det är främst ”chefsideologen” Mattias Karlsson och partisekreteraren Richard Jomshof som på eget initiativ valt att bryta med stora delar av värjarkåren, genom att attackera fri media.

Om SD hade varit kloka så hade man inte bara behållit SDU utan bemödat sig om att hålla sig väl med de alternativa medier som läses av hundratusentals människor varje månad. Redan i valrörelsen 2014 borde SD ha använt sig av alternativa medier och annonserat i exempelvis Fria Tider och en rad andra tongivande alternativa plattformar där väljare finns.

SD valde istället för att gynna de medier där väljarbasen finns att enbart annonsera i gammelmedia. Nu upprepar man samma misstag. Men den här gången är gammelmedia inte lika välvilligt inställda till att ta emot annonser från partiet. Många tidningar har redan tackat nej, vilket de är i sin fulla rätt att göra oavsett vad man tycker om det.

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump har flera gånger både i tal och i sina twitterinlägg länkat till och tackat konservativa debattörer och författare för deras stöd. Han vet var den egna väljarbasen finns. Det är bland läsarna av alternativa medier de finns och de läser alternativa medier för att de är extra intresserade av samhällsdebatten och därmed sannolikt mer insatta i politiska spörsmål än medelamerikanen. Trump är mån om sina väljare.

På samma sätt är det i Sverige. De som läser Fria Tider, Avpixlat, Exponerat och många andra alternativa medier är extra intresserade av samhällsdebatten och sannolikt mer informerade och pålästa om de samhällsproblem vi har idag.

Av det skälet borde SD bemöda sig med att knyta kontakter med alternativa medier och även annonsera där. Nu förlitar sig SD enbart på gammelmedia och deras ofta politiskt enfaldiga läsare, som möjligen tycker att invandringen är för stor, men inte är kapabla att fatta varför den ens pågår och vilka de bakomliggande orsakerna till våra samtidsproblem är.

Risken finns att SD på ett sätt fördummas när man förtalar alternativa medier och därmed utesluter så betydande delar av väljarkåren. Det finns mängder av begåvade människor som gärna skulle ta steget in i SD om de kunde lita på partiet. Efter uteslutningen av SDU klippte man inte bara banden till tusentals väljare, man klippte också av det band av förtroende som tidigare funnits till partiet.

SD har stagnerat i flera opinionsundersökningar i rad. Det sker just nu är Sverige fullkomligt invaderas av människor som inte borde ha fått sätta sin fot i Sverige. Vårt land är mer hotat idag än någon gång under hela vår historia. Då väljer SD att kasta skit på alternativa medier och utesluta 4 000 potentiella medlemmar. Det är naturligtvis inte riktigt klokt.

För att återgå till den stackars Bertil Malmberg i Trosa och SD:s 7,6 procent i valet 2014 så hade det kunnat se annorlunda ut. Ett problem bortsett från de redan nämnda är att SD satsar för mycket på det parlamentariska arbetet. I stort sett ingen i Trosa känner till att Bertil Malmberg försökte sätta stopp för ökad asylinvandring.

Det är likadant i de flesta kommuner.

Men om SD i Trosa hade kunnat annonsera i alternativa medier – kanske till billigt pris – så hade SD:s kamp för sin kommun varit mera känd. SD har arbetat för lite med utomparlamentariskt arbete och det straffar sig nu. Det är av stor vikt att möta folk på torgen, att dela flygblad i brevlådorna och att göra det regelbundet och ofta. Det duger inte att mellan valen endast fokusera på ett fullmäktigearbete som ingen utom några få följer.

Även om SD nu går in i sin valliknande kampanj så hade de behövt stöd av de alternativa medier de av någon anledning hatar så mycket.

Snart är det landsdagar för partiet. Sannolikheten för att något ska bli bättre i partiet är mikroskopisk. Så länge Mattias Karlsson och Richard Jomshof finns kvar i partitoppen kommer inga förbättringar att ske. Om de kan bytas ut och partiet tar tillbaka SDU och börja öppna för samarbete med alternativa medier skulle mycket mer kunna hända i svensk politik.

Men så länge det finns figurer i partitoppen som värnar mer om den egna lönen och den egna positionen än om Sverige så kommer inga stora förbättringar ske i samhället. SD behöver samla stöd och få fler att arbeta för partiet, inte kasta ut folk och förtala den egna väljarbasens medier.

Svenskarna ogillar invandringen och SD har en potential som är enorm. Vi sympatiserar med alla kämpande SD-politiker som ofta gör ett hästjobb, så ingen kritik härifrån mot dem. Kritiken riktar sig mot partitoppen.

Relaterat:

Lilian Sjölund är ett exempel på hur många blåsta journalister och politiker det finns i landet

High Chaparral i Gnosjö tar emot 393 asylsökande

Hällnäs med 259 invånare tar emot 120 asylsökande

Lundsbrunns kurort kan få 870 asylsökande

Bojkotta företag som stöder regeringens skadliga invandringspolitik

Småkommuner måste vara beredda på social oro

Svenskarna i minoritet år 2025

Sverige är ett belägrat land

Vi måste stoppa invasionen

Tyst i media om 3 000 skolbränder

20 miljoner asylsökande – Sverige kan gå under

byt-ut-politikerna-innan-de-byter-ut-folket1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s