Tino Sanandaji: ”Agendasättande journalister arbetar i full fart med att massproducera fusk och fabler”

Tino Sanandaji har idag skrivit en kommentar på sin Facebook:

Stefan Löfvén 29 april: ”Finns det något tak för hur många flyktingar Sverige kan ta emot? – Nej, det finns ingen gräns.”

Regeringen hundra tusen asylsökande senare: ”Vi har nu nått gränsen.”

Även efter att hundra tusen migranter drev Sverige mot undantagstillstånd har Centerpartiet inte backat från sin vision om fri invandring och 30 miljoner invandrare. Dagens kris handlar mycket om afghaniska migranter från Tyskland. Länder som Tyskland, Finland och faktiskt även Sverige bedömer att Afghanistan inte har fullskaligt krig. Det dog något färre i Afghanistans regionala konflikt i år än förra året, och ca 70 procent av Afghaner anger att de överhuvudtaget inte kommer från Afghanistan utan från länder som Iran.

Ändå fortsätter migrationsministern yra som om Sveriges självskapade kris bara är en naturlig reflektion av någon sorts unikt våldsam krig. Samt läxa upp övriga EU-länder: ”Jag är mycket orolig. Jag skulle ljuga som jag sa något annat, både för situationen i stort i Europa men också för den bristande solidariteten i Europa. När det är så få länder som vill ta ansvar så hamnar ju det mesta på oss andra”

Regeringens osammanhängande budskap att flyktinginvandring är en långsikt vinst som övriga EU genast måste avlasta Sverige imponerar inte: ”Danmarks utrikesminister Kristian Jensen är inte beredd att agera för att ge Sverige avlastning i flyktingmottagningen: ”Varje land har valt sin kurs på flyktingområdet. De har gjort sitt val och det måste de nu hantera”

Sveriges kris är inte över, det är i bästa fall i the end of the beginning. Att bota landet kräver en ärlig uppgörelse med medias ständiga verklighetsförfalskning. Journalistkåren har ett långt större ansvar för katastrofen än landets svaga politiker.

Två dagar sen kom DNs senaste försök att lura sina låginformationsläsare, mitt under en kris de hjälpte agitera fram. Ni kanske missade det, DNs anseende har inte direkt ökat efter alla fiaskon. Deras icke-ekonom skriver: ”Flera ekonomer (inte sällan uppfriskande befriade från ideologiskt och känslomässigt bagage) tror att flyktingströmmen kan ge en kraftig tillväxtstimulans med all den aktivitet som väntas i form av ökad konsumtion och ökat bostadsbyggande. När tillräckligt många av dem fått jobb kan det bli ”allt från riktigt bra till ingen större skillnad”, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson. ”Här finns en jättestor tillväxtpotential om vi lyckas skapa bostäder och jobb”, menar Swedbanks privatekonom Arturo Arques. Internationell statistik tyder på att det långsiktiga sambandet mellan invandring och ekonomisk utveckling är positivt” ”En amerikansk forskningsstudie kom fram till att fri arbetskraftsrörlighet skulle höja världens BNP med över 100 procent. (Fast just det argumentet är sannolikt inte gångbart för en genuin främlingsfiende.)”

DN har aldrig rättat Sandvikenbluffen, OECDbluffen, Arenabluffen, sin fabricerade Brandmann från Boden etc. Inget är i grunden löst så länge Agendasättande journalister arbetar i full fart med att massproducera fusk och fabler.

En kommentar på “Tino Sanandaji: ”Agendasättande journalister arbetar i full fart med att massproducera fusk och fabler””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s