Invandringskritisk demonstration i Göteborg den 5 december

Folkets demonstration arrangerar en demonstration i Göteborg på lördag. Tidigare har man arrangerat två demonstrationer i Stockholm. Den senaste besöktes av mellan 600-1 000 deltagare. Ytterligare en demonstration är planerad till Stockholm den 30 januari på Sergels Torg.

folkets-demonstration-goteborg

Med anledning att demonstrationen nu ser ut att bli ett återkommande inslag så gjorde Dispatch International en intervju med Johan Widen som är en av initiativtagarna. Där berättar han om hur det började.

Varför drog du och Therese igång Folkets demonstration?

– Det började efter IKEA-morden i Västerås. Vi blev upprörda över att det först var tyst från regeringen. Sedan fördömde Anders Ygeman (red. socialdemokratisk inrikesminister) mörka krafter i samhället som hotade asylboenden. Vi blev förbannade och bestämde oss för att stå utanför riksdagshuset och protestera i samband med riksdagens öppnande i höst. Vi skapade ett event på Facebook och på ett dygn anmälde 4 000 personer att de skulle komma dit. Planen var från början att stå utanför riksdagshuset med var sitt plakat och lufta vårt missnöje. Intresset blev så stort att vi bjöd in talare som gjorde att det blev en stor demonstration 15 september på Sergels torg i Stockholm.

Varför är Folkets demonstration en viktig manifestation?

– Vi ser Folkets demonstration som en mötesplats för oss som är kritiska mot samhällsutvecklingen. Makten är inte i samklang med folket. Vi har märkt att det finns ett behov hos folk att få uttrycka sina åsikter och mötas.

Vad hoppas du att Folkets demonstration ska leda till?

– Ett drömscenario är att vi blir så många att makthavarna och medierna inte kan ignorera oss.

När tror du fler människor vågar sig ut på gator och torg?

– Vi har haft två demonstrationer. Det var en dubblering av antalet åhörare den andra gången. I takt med att vi blir fler så kommer ännu fler att delta.

Läs resten av intervjun här!

Demonstrationen kommer att hållas på Gustav Adolfs Torg i Göteborg på lördag den 5 december med start kl 13.00.

Talarlistan är intressant och tyder på att man vill ha en viss bredd bland talarna. Axel W Karlsson som uteslöts ur SD för att han läst fel tidning (eller var det fel bok?) är en av talarna.

Talare den 5 december:

Ingrid Carlqvist
Stefan Torssell
Barbara Trusz
Axel W. Karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s