Operasångerskan Susanne Resmark kritiserade islam, blev av med jobbet

Operasångerskan Susanne Resmark har liksom många andra inga positiva tankar om islam. Det borde vara självklart för varje upplyst människa att inte bara kritisera islam utan att förhindra att muslimer kommer till Sverige. Islam hör inte till vår tid och definitivt inte till vårt land.

Islam är en efterbliven ”religion” om utövas av människor som är vidskepliga och förvirrade. Muslimer kommer ofta från länder med lågt genomsnittligt IQ och tillför ingenting när de kommer till Europa eller västvärlden.

Men ändå finns det till synes normala människor som inte bara försvarar islam utan också ifrågasätter att man ska få kritisera religionen. Det har flera gånger hänt att personer som kritiserat islam har blivit anmälda för ”hets mot folkgrupp”, de har också blivit hotade och hatade – av ett till synes upplyst samhälle.

Att man kan få problem om man ifrågasätter islam beror på att vi har ett totalitärt samhällsklimat där yttrandefriheten har kringskurits.

susanne-resmark2
Blev med med alla uppdrag
i Ängelholm efter kritik mot islam

Det fick operasångerskan Susanne Resmark nyligen erfara. Hon skrev på sin facebooksida:

”Islam har absolut INGENTING positivt att tillföra i vår kultur, men desto mer av helt vidriga seder och lagar som inte kommer att sky några medel för att nå sina mål!”

På grund av detta självklara konstaterande blev hon avbokad från inplanerade jobb med Ängelholms kommun. Ängelholm fyller 500 år nästa år och tanken var att Resmark skulle sjunga in jubileumsåret och dessutom medverka vid två jularrangemang som Svenska Kyrkan planerat. Även andra uppdrag var inplanerade.

Kyrkoherden Fredrik Höggren blev rasande när han fick kännedom om Resmarks åsikter. Han säger:

– De åsikter hon framför är helt förkastliga och står så långt från våra kristna värderingar som man kan komma.

Den i andra sammanhang stora toleransen från kyrkan mot allt möjligt var plötsligt som bortblåst. En sansad och kritisk kommentar om en efterbliven religion är alltså i praktiken förbjuden. Kritik mot islam leder till bestraffning i det svenska samhället.

Både kommunen och kyrkan avbröt allt samarbete med henne.

När Susanne Resmark framför en helt normal åsikt om islam och blir av med jobbet, då vet vi att någon är sjukt i Sverige. Hon hade förmodligen inte räknat med att Sverige skulle vara sjukt. Hon är en internationellt erkänd sångerska och arbetar ofta i länder där det finns yttrandefrihet, så det måste ha varit lite av en chock att inte kunna få kritisera islam i ett land som åtminstone tidigare varit civiliserat och haft yttrandefrihet.

När svensk media skrivit om detta har de indirekt genom sina formuleringar visat stöd för kyrkan och kommunen. Sydsvenskan skrev att Resmark ”öppet visat sin avsky mot islam”. Tonläget är sådant att den som kritiserar islam begår en avskyvärd handling och därför rimligen ska bestraffas. Så nog är Sverige ett ruttet land.

Uppdaterat 5 december 2015:

Det visar sig att media inte höll sig riktig till sanningen. Det som skett är enligt en uppdaterad text i ärendet att kyrkoherden Fredrik Höggren skällt ut Resmark i mycket hätska ordalag på grund av hennes kritik mot islam. Då kände sig Resmark tvungen att avboka sina uppdrag för kyrkan.

Relaterat:

Kyrka stoppar solist efter kritik mot islam

Operastjärna i storbråk

Så klämdes operastjärnan fast i åsiktskorridoren

 

2 kommentarer på “Operasångerskan Susanne Resmark kritiserade islam, blev av med jobbet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s