Gränskontrollerna försvinner snart

EU har uppmanat Sverige och Danmark att ta bort sina gränskontroller. Den svenska regeringen har sagt att de kommer att göra det, men vill avvakta lite tills flödet av migranter blivit mindre.

Tidigare har regeringen aviserat att de vill komma ned till 2 000 migranter i veckan och det är bara en fråga om dagar eller veckor – eller möjligen någon dryg månad innan den siffran är uppnådd. Det är visserligen också en oacceptabelt hög siffra, men om gränskontrollerna försvinner så är vi tillbaka till ett fritt flöde.

Det var efter att EU:s Migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos sammankallat till ett möte där han krävde att den fria rörligheten inom EU upprätthålls. Principen om fri rörlighet är viktigare för EU än nationalstatens gränser eller att skydda nationalstaterna från massmigration.

Den svenska Migrationsministern lovade att gränskontrollerna kommer att tas bort inom kort, men kunde inte säga när. Den danska invandringsministern Inger Støjberg sade att de följer utvecklingen, men att de inte vill att Danmark ska vara slutmålet för tusentals asylsökande.

3 kommentarer på “Gränskontrollerna försvinner snart”

  1. Gränskontrollerna var något som man fick ta till för att visa att Sverige har en handlingskraftig regering. Denna regering och alla tidigare regeringar de senaste 40 åren har varit allt annat än handlingskraftiga när det gäller invandringen och alla de problem somdenna för med sig för oss skattebetalare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s