Överfall mot tyska kvinnor även i andra städer under nyår

De omfattande överfallen mot tyska kvinnor i Köln på nyårsafton var ingen enskild eller ovanlig händelse. Liknande övergrepp förekom på många håll i Tyskland, men media och myndigheterna har medvetet tonat ned det för att inte gynna ”främlingsfientliga krafter”.

germany-koln-deutschland
En av de många misshandlade tyska kvinnorna

I Hamburg och Stuttgart blev flera kvinnor rånade och trakasserade på samma sätt som i Köln. Enligt Frankfurter Allgemeine var gärningsmännen även i Hamburg och Stuttgart araber.

Tillvägagångssättet tycks också vara likadant och påminner om liknande brott i arabernas hemländer. En grupp män spanar in ett offer, i det här fallet unga kvinnor. De närmar sig offret och bildar en ring runt henne som hon inte kan ta sig ur. Sedan börjar de trakassera, tafsa eller våldföra sig på henne samtidigt som de rånar henne på pengar, mobiler och annat.

Frankfurter Allgemeine skriver:

Förövarnas metoder var alltid densamma: kvinnor i åldern 18 till 24 trakasserades verbalt och sexuellt. Gärningsmännen cirklade i grupper av olika storleker och fångade in kvinnor. Kvinnorna försökte fly. Sedan insåg de att deras plånböcker, papper, kontanter och mobiler hade stulits.

Polisen säger nu att de inte har någon överblick av vad som här hänt, men vet säkert mer än vad de meddelar till media. Liksom I Sverige försöker man dölja invandrarrelaterad brottslighet och det är inte uteslutet att Köln, Hamburg och Stuttgart bara var toppen av isberget.

Ett överfall mot tyska flickor i Stuttgart finns beskrivet. Två 18-flickor omringades på Schlossplatz av 15 araber strax före midnatt på nyårsafton. Men i det fallet kom förbipasserade till undsättning och flickor klarade sig från att bli våldtagna. Däremot blev de bestulna på sina mobiler. En tysk tidning skriver i det fallet ut ett tydligt signalement.

Förövarna var ca 30 till 40 år gamla och deras utseende var arabiskt med svart hår.

De flesta tyska tidningarna har dock lagt locket på. Den enda självklara politik som kan rädda Tyskland nu är ett konsekvent återvandringsprogram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s