Chock: DN berättar om sexövergreppen i Kungsträdgården i somras

Lasse Wierup berättar nu i en artikel i DN hur polisen har mörkat massövergrepp mot unga tjejer vid ungdomsfestivalen ”We are Stockholm”. Festivalen är ett mångkulturellt jippo som arrangeras i samarbete med kommunen.

Nu har alternativa medier som Nyheter idag – och även Lasse Wierup – kunnat avslöja flera turer kring den märkliga festivalen. Wierups artikel idag om övergreppen riktar huvudsakligen sin kritik mot polisen, någon självrannsakan gör inte tidningen.

Trycket från läsarna att få klarhet i dessa skandaler är stor, inte minst sedan det nu har kommit in över 500 anmälningar om sexövergrepp mot tyska kvinnor bara i Köln. Det börjar svida i skinnet på agendajournalisterna nu när alternativa medier jagar dem med blåslampa.

new-years-eve-kölnEfter övergreppen i Köln kom sanningen fram i alternativa medier. Nu kommer sanningen fram om polisens mörkning av festivalövergreppen i Stockholm.

Wierup avslöjar nu att den politiskt korrekta polisen i Sverige som ofta döljer invandrarrelaterade brott gjorde det även under festivalen i Kungsträdgården trots att det rörde sig om rena övergrepp mot unga tjejer.

En polis vid namn Christian Frödén, som var gruppchef för polisens evenemangstält under festivalen, skrev efter festivalen att ”Det har varit förhållandevis få brott och få omhändertaganden med tanke på deltagarantalet.”

Det var en häpnadsväckande och intetsägande kommentar som med facit i handen visar hur polisen medvetet mörkar om sanningen. När Wierup kontaktar polisen säger polisens presschef Varg Gyllander att ”vi borde absolut ha berättat om detta”. Det är dags att säga det nu. Varför publicerade inte polisen uppgifter om vad som hände redan då?

Svaret är att gärningsmännen var nästan uteslutande främlingar som inte borde ha fått sätta sin fot i vårt land. I praktiken är det politikerna som är skyldiga till allt detta.

Peter Ågren är chef för Södermalmpolisen. Han var kommenderingschef för festivalen år 2014 och redan då begicks likande brott som media och polisen har mörkat. År 2015 hade polisen för avsikt att ha bättre bevakning för att kontrollera deltagarna. Men övergreppen var så många att polisen avlägsnade ca 200 ”killar” under de fem dagarna som festivalen pågick. De två hundra hade alltså begått handlingar som ofredande och annat mot unga tjejer, men hur många som ofredade tjejer och inte avvisades vet vi inte. Det finns ett mörkertal här som ingen vet hur stort det är.

Wierup skriver:

Flera av de poliser som DN pratat med menar att myndigheten medvetet undviker att rapportera om fenomenen som knyts till gärningsmän med utländsk bakgrund.

Övergreppen i Kungsträdgården begicks huvudsakligen av ”ensamkommande flyktingbarn”, det vill säga unga vuxna från tredje världen. Det var inte bara ofredande som de ställde till med utan även andra brott som misshandel. En person fick sin arm avslagen.

Polisen föredrog att avvisa främlingarna från platsen istället för att ta upp anmälningar och trygga rättsordningen i landet där övergrepp av det här slaget ska anmälas, beivras och leda till åtal. För att skydda afghanerna undvek polisen att göra det.

Polischefen Peter Ågren äger till DN:

Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.

polisen_morkar_om-brott_pm

Vi har alltså att göra med en poliskår som i praktiken är politiskt korrumperad och toppstyrd av svenskfientliga element som försöker dölja vad som sker i samhället och tysta ned invandrarrelaterad brottslighet.

Enligt Nyheter idag har DN haft tillgång till hela den här härvan länge. men valt att av strikt politiska skäl inte publicera den. Sannolikt av samma orsak som polisen anger för att inte upplysa om gärningsmännen etnicitet eller bakgrund. ”Det kan gynna Sverigedemokraterna.”

De ansvariga inom polisen och berörda myndigheter ska naturligtvis avgå. Allt annat är oacceptabelt.

we_are_stockholmTypisk bild från ”We are Stockholm”, med amerikansk gettokultur, afrikanska stamdanser och annat som inte hör hemma i Sverige.

Relaterat:

DN om polisens mörkning (Länk via Unvis)

Det svenska mediasamhällets obehagliga baksida

Hanna Fahl på DN manipulerar sina läsare

DN lägger skulden på polisen (Nyheter idag)

One thought on “Chock: DN berättar om sexövergreppen i Kungsträdgården i somras”

  1. De ni inte skriver är att DN har haft storyn hela tiden genom läckor i polisen och genom en psykolog, men gick inte ut med den.
    Där sitter alltså Lasse Wierup och Peter Wolodarski, laddade med sten i sitt glashus.
    ”De Bästas” Bonniers, vad kan man mer förvänta sig av sion… sorry.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s