Idyllen Trosa vill bli som Södertälje #asylkaos

Den lilla idylliska sörmländska kommunen Trosa kommer snart att säcka ihop – när det gäller tryggheten på gator och torg. Trosa har varit en av Sveriges mest trygga idyller.

En sommarstad som lockar både båt- och bilburna i stora skaror varje sommar. En trevlig hamn med restauranger och promenadstråk. Där har folk kunna gå ostört utan att behöva se sig om över axeln, utan att riskera bli överfallna, rånade och misshandlade när de tar en kvällspromenad.

Det är snart slut med det.

Trosa har ansvar för 72 ”ensamkommande flyktingbarn”, som nästan alltid är unga vuxna från Afghanistan. De bor inte i Trosa just nu, men kommer snart dit. De är för ögonblicket utspridda i Nyköping och Gnesta men kommunpolitikerna i Trosa längtar efter att få fylla upp kommunen med massor av afghaner och annat folk som inte borde ha fått sätta sin fot i vårt land.

trosa_asylsokande_hvb_hemPå Brommagården finns ett asylboende. Fler boenden planeras i Trosa.

Just nu finns ett asylboende på Brommagården utanför Trosa. Ytterligare ett asylboende har planerats och kommer snart att öppna, dessutom kommer förmodligen ännu ett att öppna därefter. I de förberedelser som pågår just nu ingår att man anställer personal som ska finnas på dessa boenden dygnet runt och ge migranterna helpension och bästa tänkbara service.

Socialchefen Graham Owen är djupt involverad i arbetet med att leda Trosas förvandling från en svensk trygg kommun till en blivande invandrartät ort av Södertäljes modell. I Södertälje började man också med några dussin asylsökande. Hur det ser ut där idag vet alla som kan jämföra med hur det såg ut för några decennier sedan. Då var Södertälje en idyllisk arbetarstad. Idag är Södertälje en mångkriminell håla med flera stora gettoliknande områden.

Trosa har börjat sin vandring åt det hållet.

One thought on “Idyllen Trosa vill bli som Södertälje #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s