Ska poliser använda pk-retorik i sin yrkesroll?

Härvan med polisens mörkning av brotten på den mångkulturella musikfestivalen ”We are Stockholm” som främst besöks av invandrarungdomar från Mellanöstern och Afrika, kolonisatörer och unga svenska tjejer – det var väldigt få svenska killar där – skapar rubriker idag. Media har fattat att polisen mörkade om gärningsmännens bakgrund, men alla har inte fattat att DN har haft kännedom om hela historien men medvetet valt att tiga om den – fram till idag.

Polisens roll är intressant. Myndigheten har sedan lång tid systematiskt lagt locket på när det gäller invandrarbrottslighet. I samband med upplopp och bilbränder i förorterna så griper man sällan eller aldrig någon. Ingen spekulerar ens i vad orsaken till det kan vara, men det är dags att lyfta frågan på allvar nu.

polisen_otacksamt_arbete

Polismyndigheten leds från Justitiedepartementet och det är regeringen som utser polischefen. Just nu är Dan Eliasson polischef, han som hatar Sverigedemokraterna så intensivt att han vill kräkas på Jimmie Åkesson. I februari 2014 när han var generaldirektör för försäkringskassan twittrade han:

Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!

Sedan blev han rikspolischef. Bara i ett land som Sverige kan personer som Eliasson bli generaldirektör. Liksom många andra myndighetspersoner är har inte tillsatt för att han kan något. Han är tillsatt för att gå maktens ärenden och inget annat.

Just nu pågår en härva som riktar sig mot DN och mot polisen. Polisen har under lång tid vägrat att uppge signalement på brottslingar om de är invandrare. Det är satt i system och inte ens i allvarliga brott där allmänheten skulle kunna hjälpa till vill man uppge signalement. I samband med en fruktansvärd överfallsvåldtäkt med flera gärningsmän i Sundbyberg för några år sedan ville inte polisen lämna något signalement. När det brinner i förorterna får vi inte veta något av polisen om gärningsmännens bakgrund. Vi fattar ändå, vi har lärt oss den hårda vägen att läsa mellan rader som man gjorde i DDR och Sovjetunionen. Tyvärr har inte alla lärt sig att läsa mellan raderna ännu.

Polisen inte bara vägrar att uppge signalement på invandrade brottslingar trots att fler brott skulle kunna lösas och att fler människor skulle kunna se upp för vissa typer av brottslingar om de förstod var farorna finns, polisen tycks inte alltid vara särskilt angelägna om att gripa brottslingar som agerar i grupp. Det visar brotten som begicks i Kungsträdgården 2014 och 2015.

Det har idag bevisats att polisen inte brydde sig om att ens upprätta anmälningar för alla de brott som begicks där. Polisen blir därmed ett hot mot rättsordningen i landet.

Det skulle innebära en massa nackdelar för den totalitära staten.

1) Fler med invandrarbakgrund skulle finnas med i statistiken över brottslighet.

2) Våra fängelser skulle bli överbelastade och det kostar enorma summor att ha de brottsliga boende där.

3) Normala svenskar skulle börja fatta hur illa det är i Sverige, inte bara med invandrad brottslighet utan med den omfattande massinvandringen som skadar vårt land så mycket.

4) Om fler fattar sambandet mellan invandrad brottslighet och politikernas ansvarslöshet så får vi ser fler svenskar i invandringskritiska rörelser.

Det är ungefär så det ligger till och det är därför man inte griper invandrare som gör upplopp och bränner bilar i förorterna – utom i några undantagsfall. Men den politiska retoriken bland ledande politiskt tillsatta poliser eller poliser som slaviskt måste följa den landsförrädiska regeringens direktiv är direkt obehaglig. Idag har flera tidningar citerat polischefen Peter Ågren på Södermalmspolisen i Stockholm, som med anledning av mörkningen av gärningsmännens bakgrund i samband med överfallen på festivalen ”We are Stockholm” påstås ha sagt:

Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.

Men i en intervju med Nyheter idag dementerar Ågren att han uttryckt sig så. Han säger att han inte formulerade sig så som det är återgivet i DN. Det är nämligen inte tillåtet för en myndighetsperson att ta ställning för eller emot ett visst parti.

Såvida man inte heter Dan Eliasson och sitter högst upp i organisationen – då kan man hata jimmie Åkesson så mycket man vill.

Peter Ågren säger till Nyheter idag att han talat om ”främlingsfientliga krafter”. Ågren:

Jag har pratat om främlingsfientliga krafter, det kan det finnas lite överallt så man kan inte bara peka ut Sverigedemokraterna i det.

Peter Ågren förtydligar:

Sverigedemokraterna nämndes i samtalet, men inte specifikt att det var just ett enskilt politiskt parti som vi vände oss mot utan det var främlingsfientliga krafter som vi ansåg inte skulle kunna hantera den här informationen på ett riktigt sätt.

Varför polismän eller statsanställda, liksom statstelvisionen och statsradions anställda använder sådana politiskt korrekta begrepp, som är en del av statsmaktens propaganda riktad mot vissa politiska åsikter, kan förklaras med alla direktiv som utgår från statsmakten där man med hjälp av språket vilseleder och propagerar för eller mot vissa åsikter.

Ågren säger också till Nyheter idag att han inser att det kan bli problem om polisen plötsligt börjar berätta sanningen om vilka som döljer sig bakom många brott.

Ågren:

Man får också titta på vad får det för konsekvenser? Det är det vi varit oroliga för. Drar det igång en stor mobb, en reaktion som får en massa människor som inte har med det här att göra att de blir utsatta också. Retoriken från främlingsfientliga krafter är att man drar alla över en kam.

Det är alltså alldeles uppenbart att det kommer att bli en stor omvälvning i samhället när media kommer att berätta för allmänheten hur verkligheten ser ut.

Det blir då inte gammelmedia utan sannolikt alternativa media som kommer att göra det i takt med att de växer. Då kommer också fler dolda skandaler att grävas fram och fler gammelpolitiker, fler myndighetspersoner och andra hängas ut för vad de ställt till med.

De förstör ju vårt land så de ska hängas ut.

Peter Ågren kämpar med sina inövande politiska korrekta termer om ”främlingsfientliga krafter” och bevisar att det totalitära samhället delvis har lyckats med att uppfostra sina politruker mycket väl. Men många av dem sitter på sanningar som kommer att vändas mot politikerna och redan detta år kommer mycket att hända.

Det som måste hända är att alla alternativa medier blir mer tydliga med att berätta om signalement på brottslingar varje gång media och polisen mörkar. Det som också måste hända är att vi talar mer klarspråk om vad som händer och inte anpassar oss till maktens retorik av rädsla för att kallas rasister och andra uttryck som endast är ett led i en smutskastningskampanj från landsförrädare som inte har något bättre att säga.

Vi måste också tvinga polisen att börja uppge signalement och gripa brottslingar. Om det inte sker så måste medborgarna själva överväga att ta över polisens jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s