Jämtkrogen i Bräcke kan bli asylboende #asylkaos

Jämtkrogen på Riksvägen 1 i Bräcke kommun kan bli asylboende. Jämtkrogen ägs idag av Britt Marie och Evert Blomkvist som drivit krogen i 33 år. Nu ska de sälja verksamheten.

En intresserad köpare är Fastighetsbolaget Mindhouse som drivs av Anders Lidén och Malin Kristina Lidén. Anders Lidén har kontaktat Bräcke kommun för att undersöka möjligheten att starta ett asylboende på krogen om han köper den.

jamtkrogen_bracke
Jämtkrogen i Bräcke riskerar att bli asylboende

Bygg- och miljöavdelningen i Bräcke säger att det bara behövs ett nytt bygglov för att kunna öppna ett asylboende. Om det blir asylboende på Jämtkrogen så kan det bli ca 150 platser på boendet.

Mindhouse och Anders Lidén har undersökt hur en affär skulle kunna genomföras och vilka vinsterna kan bli, något som är av största vikt för alla asylprofiterande företag. Nu har affären ännu inte blivit av och säljarna väntar på besked från Lidén.

Vi återkommer när vi vet mer.

One thought on “Jämtkrogen i Bräcke kan bli asylboende #asylkaos”

  1. Idag gick st.nu att ytterligare en herrgård inom ånge kommun ska användas till asylboende, nämligen torpshammars herrgård. Besök gärna deras hemsida för att se vilken byggnad de förstör! Nu kommer det finnas 3-4 asylboende på denna lilla ort. De förstör tamifan allt… Man kan inte ens gå in på ortens affär, speciellt om man är kvinna och själv. Man blir trängd överallt och de står i stora klungor och stirrar på en.. Sedan så skrämmer de barnen som går på dagis/skolan brevid. Kommunen har tom suttit i möte med barnens föräldrar, men enligt kommunen så finns det inga problem… Fast barnen och föräldrar säger annat, de har fått sätta upp skyltar om att obehöriga äga ej tillträde för att de inte ska gå in på skolgården! Inte för att det stoppar dessa män. Polisen får rycka ut flera gånger dagligen och eftersom det är magert med poliser inom ånge kommun, så far de från Sundsvall (ligger 7 mil ifrån Torpshammar) De som köpte herrgården sa till säljaren att hotellverksamheten skulle fortsätta drivas, men när köpet är klart, så går svinen ut med detta.. Kan tillägga att de driver en annan herrgård på annan ort, men den ska minsann drivas som vanligt. De vill ha pengarna, men inte det som följer med detta på deras ort. När fan tar den här mardrömmen slut?!

    http://www.st.nu/medelpad/ange/har-avtal-for-att-ta-emot-96-asylsokande

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s