Det nya Sverige: Brutal knivattack i det mångkriminella Åre

I natt knivskars en man i ansiktet mitt i Åre. Mannen befann sig på Åre torg vid två-tiden i natt när han blev överfallen av en okänd man.

Den okände gärningsmannen gick fram till offret och försökte tilltvinga sig värdesaker som mobil och pengar. Gärningsmannen knivhögg offret brutalt i ansiktet vilket ledde till kraftigt blodflöde då såret var fem centimeter längt. Han kallade på ambulans och fick åka till Östersund där man behandlade mannens skador.

Polisen upprättade en anmälan och rubricerar brottet som försök till grovt rån.

Polisen har ingen misstänkt gärningsman men säger att de kan finnas två vittnen som har sett något. Enligt förundersökningsledaren Michael Lundberg lämna följande uppgifter till lokalmedia:

Enligt uppgifter ska det ha varit en man, ca 180 centimeter lång, som var klädd i en brun snowboardjacka och mössa.

Inte ett enda ord om hårfärg, hudfärg, etnicitet eller annat som skulle kunna underlätta ett gripande av gärningsmannen. Polisen uppger att de ska läsa av en del övervakningsfilmer och uppmanar samtidigt fler vittnen att höra av sig.

Åre har den senaste tiden drabbats av många problem på asylanläggningarna som finns på orten, det gäller särskilt Åre Continental Inn som polisen besöker ofta efter diverse incidenter och bråk.

varg_gyllander_svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s