Vallentuna bygger nya hus för ensamkommande #asylkaos

Vallentuna är en kommun norr om Stockholm som snart kommer att förfalla kraftigt. Det är huvudsakligen en landsbygdskommun, men det styrs liksom många andra kommuner av mycket farliga politiker.

Socialdemokraterna i kommunen gick förra året ut och krävde att kommunen skulle öka sin asylmottagning. Eftersom samtliga partier (utom SD) vill öka asylmottagningen så befinner sig Vallentuna på den farliga vägen just nu.

Kommunalrådet Parisa Liljestrand (M) som har invandrarbakgrund säger:

Vi kan och ska inte blunda för den oro som råder runt om i Europa och omvärlden, utan ställa oss själva frågan vad vi kan bidra med. Med ett nytt, mer fokuserat och strukturerat sätt att arbeta i kommunen, med handlingsplanen som grund, får vi möjlighet att göra skillnad. Vallentuna ska bli bäst i landet på integration.

Oppositionsrådet Jaana Tilles (S) presenterade nyligen ett lokalt program för att öka asylmottagningen. Där läser vi:

För att Vallentuna ska kunna ta emot fler flyktingar krävs ett antal insatser. Därför har Socialdemokraterna i Vallentuna tagit fram ett tiopunktsprogram för att stärka kommunens kapacitet:

1) Ett nytt avtal med Migrationsverket, där Vallentuna förbinder sig att ta emot betydligt fler flyktingar än hittills.

2) En bred satsning på fler hyreslägenheter för både ungdomar och nyanlända. Vallentuna saknar idag bostäder som inte kräver stora kontantinsatser.

3) Ett nytt, kommunalt, hyresbidrag för nyanlända som erbjuds att hyra ett rum e dyl hos en villaägare, eller bostadsrätts- eller hyresrättsinnehavare.

4) En förstärkning av resurser, kompetens och kapacitet hos de skolor som tar emot nyanlända elever.

5) En uppbyggnad av högkvalitativ SFI-undervisning i Vallentuna.

6) En jobbsatsning – där kommunen och näringslivet förbinder sig att i dialog med de nyanlända själva skapa ett antal nya jobb och praktikplatser som kan matchas med den kompetens som de nyanlända har.

7) En ny mötesplats där frivilligorganisationer och kommuninvånare kan öka kunskapen om de länder som de nyanlända kommer ifrån.

8) Ett kommunalt faddersystem, där Vallentunafamiljer och – invånare får anmäla om de – snabbare och mindre komplicerat – vill vara en enklare form av kontaktfamilj/-person för en nyanländ familj eller ensamkommande barn och ungdomar.

9) Ökat stöd till folkrörelser och frivilligorganisationer som kan bidra till att hjälpa till att integrera nyanlända barn, ungdomar och vuxna i samhället.

10) En förstärkning av kommunens tolkresurser.

Nu har väljarna som röstade på detta skitparti fått vad de önskar. Tredje världen är på väg till Vallentuna som lovat att bygga bostäder enkom för dem och för att de ska få ha det bra i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad.

Kommunen kommer nu att bygga sex paviljonger för ”nyanlända” och ”ensamkommande”.

Två paviljonger kommer att uppföras i Brottby, tre paviljonger i Ekskogen och en i Vallentuna centrum.

Kommunen skriver på sin hemsida:

Det är lagstadgat att kommunerna ska ta emot det antal flyktingar som de blir anvisade enligt avtal med Migrationsverket.

Det låter som om kommunens politiker inför allmänheten vill framställa det som om de tvingats ta emot asylsökande, när det förhåller sig tvärtom. Kommunen har uttryckligen bett om att få ta emot människor från tredje världen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott:

Parisa Liljestrand (M), kommunalråd
Sofia Segergren (C)
Ylva Moziz (L)
Jaana Tilles (S), oppositionsråd
Niklas Steorn (MP)

I kommunfullmäktige har Moderaterna med sina 12 mandat och Socialdemokraterna med sina 10 mandat total dominans i kommunen.

Centern har 5 mandat, Liberalerna 4, KD 2, MP 4, V 1 och SD 3 mandat.

Ni som bor i kommunen kan fortfarande gör uppror mot detta. Ni kan uppsöka de ansvariga politikerna i kommunen och ställa dem mot väggen med frågor. Ni kan ringa till dem och fråga vad de håller på med. Ni kan varna alla era grannar för politikerna och bilda en rörelse som försvarar kommunen från landsförrädiska politiker.

Gör något! Var inte passiv när landet tas ifrån svenska folket!

2 thoughts on “Vallentuna bygger nya hus för ensamkommande #asylkaos”

 1. När kommer politiker att förstå att ”invandring” inte är ett isolerat område?
  Att det är något som drabbar ALLA de områden inom det som politiker basar över?
  De ska ha bostäder. – På vems bekostnad, ekonomiskt och antalsmässigt.
  De ska har utbildning. – Fler lärare, större skollokaler plus ”en del till”
  De ska läras upp i svenska – (se ovan..)
  De ska ha jobb, för de ska väl inte leva på soc? Dvs kommunalt ”försörjningsstöd” krävs. 50 % kommer ju aldrig i arbete?
  De ska lära sig svensk kultur – Dvs man tafsar inte, man ställer sig i kö, man gapar och skriker inte etc etc..
  Sen kommer ju de mindre problemen, boendekurser, tvättstugekurser, spiskurser, larmkurs (=bara trycka på brandlarmet när det brinner)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s