Socialdemokraterna och LO kastar skit. Får tillbaka hundrafalt.

För en tid sedan stod Stefan Löfven i riksdagen och angrep då Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson genom att försöka göra Åkesson ansvarig för att det i SD:s barndom fanns någon eller några som gjort dumheter.

Men det finns folk i alla partier som har gjort dumheter så att komma med sådana argument är inte bara fegt, det har ingenting med partipolitik att göra.

Även LO gick nyligen till angrepp mot SD och lyfte fram någon gammal nazist man har hittat i SD:s garderob. Men inte heller nazisten har något med SD:s partipolitik idag att göra.

Angreppen på SD från den samlade socialdemokratin ska bara ses som desperata angrepp på ett parti som snart kan vara störst i Sverige. Att SD växer beror inte bara på den egna politiken utan också på att många reagerar med avsmak på socialdemokraternas fula påhopp.

Angreppen från den samlade socialdemokratin hade knappt fått spridning innan den korrumperade socialdemokratin fick äta upp den skit de kastat på andra. En rad skandaler uppenbarade sig med maktmissbruk, oegentligheter, korrupta beteenden, höga fallskärmar, skumma lägenhetsaffärer och mycket annat.

Socialdemokraterna har mycket på sitt samvete. Eftersom Stefan Löfven och maktfaktorn LO bestämt sig för att bekämpa SD – inte med hederliga metoder utan med  hetskampanjer – så kan det vara av intresse att skrapa lite på den socialdemokratiska ytan och se vad som finns därunder.

Det visar sig snabbt att de skandaler som SD drabbats av är rena barnleken i jämförelse med alla galenskaper som socialdemokratin och LO står för.

Fackföreningsrörelsen har ägnat mycket kraft åt att se till att Sverigedemokrater blir uteslutna ur facket och därmed mister sina mänskliga rättigheter. Delar av fackföreningsrörelsen är totalitär och väljer att bojkotta ett parti som representerar en mycket stor andel av befolkningen.

byt-ut-socialdemokraterna


Folkbildaren Jan Sjunneson har granskat skandaler inom socialdemokratin och när man tittar närmare på hur den socialdemokratiska maktapparten har arbetat i Sverige i decennier inser man snabbt att något är allvarligt fel i Sverige idag.

Det yttrar sig inte bara i att mängder av socialdemokratiska kommunalråd och andra socialdemokrater villigt ställer upp på den förödande massinvandringspolitiken som skadar Sverige mycket allvarligt.

Det yttrar sig i ett enormt förakt mot invandringskritiker som nästan systematiskt kallas nazister och rasister bara för att de vill försvara landet mot totalitära socialdemokrater och andra farliga politiker.

Eftersom Socialdemokraterna är ett stort maktbärande parti så kan man gott och väl säga att de är vår nations dödgrävare. Ledande socialdemokrater som tvingar på svenska folket den vansinniga invasionspolitiken måste en dag ställa inför rätta. Det ska inte vara möjligt att undkomma straff när man så medvetet förstör ett helt land och tar framtiden från det egna folket. Dessutom har ledande socialdemokrater ägnat sig åt maktmygel, valfusk och oetiska angrepp på politiska motståndare.

Jan Sjunnesson listade några skandaler på sin hemsida och länkarna kan man följa här.

Från 1921 till 2015

Brottsdömda sossar

Skandaler på 1970-talet

Ebbe Carlsson 1988

DDR-skolan

Skandaler på 1990- och 2000-talen

SSU 2007
Mer länkar till Socialdemokratins samarbete med vänsterdiktaturer och kopplingar till Sovjetunionen/Östblocket


Någon kanske minns SSU-ordföranden Anna Sjödin som 2006 dömdes efter att ha hamnat i slagsmål med en ordningsvakt i Stockholm och kallat dörrvakten ”jävla svartskalle”. Hon dömdes till 120 dagsböter á 300 kr och 5 500 kr i skadestånd till dörrvakten. Varje gång Stefan Löfven gnäller över SD kunde Jimmie Åkesson ge svar på tal och hänvisa till Anna Sjödin – eller någon annan inom socialdemokratin som begått dumheter. Listan över socialdemokratiska övertramp är nämligen mycket lång.


Hur många sverigedemokrater som har uteslutits ur facket vet man inte. Men här är några uppmärksammade fall.

Sverigedemokrater utesluts ut fackföreningar. Några kända fall.

2015: Sverigedemokraten Sammy Augustsson uteslöts ur Transportarbetareförbundet.

2015: Sverigedemokraten Harri Rosqvist utesluts ur Transportarbetareförbundet.

2014: Sverigedemokraten Magnus Hedström uteslöts ur Transportarbetarförbundet.

2013: Sverigedemokraten Allan Jönsson tvingas lämna sina fackliga uppdrag i IF Metall.

2011: Sverigedemokraten Björn Fälth uteslöts ur Transportarbetarförbundet

2010: Det statliga fackförbundet ST bestämmer att man inte kan få uppdrag i ST om man är Sverigedemokrat.

2005: Sverigedemokraten Adam Marttinen uteslöts ur Transportarbetarförbundet.


Att de socialdemokratiska maktpamparna gör lite som de vill framgår av ett utlandsbesök som gjordes 1991 av två LO-toppar varav den ene satt i det socialdemokratiska partiets verkställande utskott.

24 januari 1991: LO-pampar jagade horor i Baltikum – mördades

LO-förbundet Byggnads ordförande Bertil Whinberg och hans kollega Ove Fredriksson åkte i januari 1991 till Estland på konferens. Bertil Whinberg satt också i det socialdemokratiska partiets verkställande utskott och var en av partiets riktiga höjdare. Ove Fredriksson var ordförande för Träindustriarbetarförbundet och en hängiven socialdemokrat.

Bertil Whinberg var en fackpamp var värsta sort, en sådan som hänsynslöst använde medlemmarnas pengar till att ge sina kollegor frikostiga fallskärmar.

Ett exempel var när han i hemlighet skrev ett generöst fallskärmsavtal om att en vd på Byggnadsbolaget BPA skulle få fem årslöner, 18 miljoner kronor, om byggföretaget bytte styrelseordförande.

När det sedan skedde och Åke Wänman tillträdde efter Göran Lövgren blev avtalet känt. Det ledde till att LO:s dåvarande ordförande Stig Malm tvingades avgå. Han var nämligen ledamot i BPA:s styrelse och borde alltså ha känt till avtalet.

Även Wänman avgick efter att det skandalösa avtalet blev känt. Det är dock inte nytt att fackföreningspampar frikostigt använder medlemspengar för att sko sig själva och utnyttja sin position i egna syften.

Bertil Whinberg var inte bara en odräglig fackpamp. Han var en ful typ på många sätt.

När han och sossekollegan Ove Fredriksson kom till Tallin i januari 1991 så bodde de på lyxhotell och roade sig med pengar som fackets medlemmar stod för. De var välbetala – överbetalda kan man säga – och levde som pampar brukar göra. På andras pengar.

Efter en middag på lyxhotellet bestämde sig herrarna Whinberg och Fredriksson, som var gifta i Sverige och levde med sina familjer här, att förlusta sig med prostituerade damer. Var de förlustade sig är lite oklart. Men före, under eller efter förlustelsen dök två män upp som förmodligen samarbetade med kvinnorna och hade planerat att råna några turister. De gick till attack mot de svenska fackföreningsmännen som misshandlades och rånades på sina tillhörigheter.

Det kan möjligen ha skett utomhus på en plats där de bestämt möte med de prostituerade. Fackföreningsmännen hade bokstavligen blivit rånade och förnedrade in på bara skinnet och hittades utan kläder på en ödetomt i Tallin. En del tror att de levde några timmar efter misshandeln och att de frös ihjäl i den kalla vinternatten.

Efter mordet på fackföreningsmännen inleddes operation skademinimering från socialdemokratiskt håll och från svenska medier. De försökte intala sig att mordet var något slags politiskt mord när det var uppenbart att de fallit offer för kriminella efter att ha tagit egna kontakter med prostituerade.

Eftersom offren var svenska fackföreningsmän såg de svenska myndigheterna till att sätta press på den estniska regeringen att försöka få tag i gärningsmännen, vilket lyckades. De greps och dömdes till långvariga fängelsestraff.


Aktuellt 2015:

LO startar en kampanj mot SD.

Så styr Socialdemokraterna media och oppositionen

 


Den eminenta bloggen Petterssons blogg har återgivit en lista över en del socialdemokrater, lång ifrån alla, som figurerat i media och borde få den socialdemokratiska ledningen med mytomanen Stefan Löfven i spetsen att reflektera över sina egna tillkortakommanden istället för att angripa SD.

Varje gång Stefan Löfven, LO eller andra landsförrädiska sossar kastar sten i glashus bör de få höra att de faktiskt själva är huvudproblemet. SD har inte skapat det mångkriminella helvete som Sverige har blivit idag. De är inte SD:s fel att våra gator och torg är otrygga, att samhället blivit mer orättvist och mindre demokratiskt. De är inte SD som tvingar på folket hundratusentals invällare varje år, det är socialdemokraterna och andra politiker som gör det.

Det är Socialdemokraterna som är problemet.


Lista över socialdemokratiska politiker som Stefan Löfven kan granska.

Löfven borde sopa rent framför egen dörr innan han angriper andra partiers politiker. Samtliga uppgifter återfinns som lista på Pettersons blogg. Alla uppgifter kan verifieras även i olika medier på nätet.

2016: Det avslöjas att tre av fyra av toppnamn i LO har fått hyreskontrakt i fastigheter som ägs av fackföreningar.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lo-topparna-har-fatt-lagenheter-av-facket

2016: Socialdemokraten och ordföranden för fackförbundet Kommunal, Annelie Nordström (S), aviserar sin avgång efter flera skandaler inom förbundet. Hon får en fallskärm på över två miljoner när hon lämnar.

2016 Fackförbundet Kommunals tredje vice ordförande och kassör Anders Bergström (S) avgår efter att det visat sig att han bott gratis på konferensanläggningen Marholmen och därmed utnyttjat sin ställning för att få egna fördelar. Dessutom nystades en härva med tvivelaktiga affärer upp där den fackförbundsägda restaurangen Metropol Palais på Kungsgatan I Stockholm använts för tvivelaktiga krogshower. Bergström får två miljoner i fallskärm. Bergström lämnade samtidigt ett stort antal andra uppdrag som han innehaft.

2015: Birgitta Lönegård (S) avskedas som vd efter bedrägerimisstankar.
http://www.expressen.se/nyheter/s-toppen-avskedas-som-vd-grovt-illojalt/

2015: Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) deltar i en antisemitisk demonstration i Malmö.

2015: Harley Johansson (S) från Emmaboda skriver invandringskritiska inlägg. ”Vi ger bort vårt land gratis till islam.”
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6264326

2015: Richard Almqvist (S) från Tingsryd skriver rasistiskt på nätet. Han skrev: ”Ja, ett riktigt pack är vad det är men folk ger ändå pengar till dom. Skicka dom med en bananbåt dit dom kommer ifrån!”
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/skicka-dom-med-en-bananbat-dit-dom-kommer-ifran

2014: Elvan Cicen (S), Borlänge, medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll, 2014
Fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna i Borlänge. Även känd som grundare av laget Dalkurd och tidigare sportchef för detsamma.
Grossistföretaget Medabfood AB, där Cicen är delägare, har skrivit över 1500 påhittade fakturor för 14 miljoner kronor för matvaror. Dessa matvaror har sedan sålts svart till olika restauranger, där restaurangerna gjort en uppskattad vinst på 30 miljoner kronor. Hans två kumpaner, som satt i företagets styrelse, åtalades för försvårande av skatte­kontroll, grovt brott, medhjälp till bokföringsbrott och medhjälp till försvårande av skattekontroll.
Cicen dömdes till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst av Falu tingsrätt i mål B 845-11. Hans två kumpaner fick 1 år och 3 månader i fängelse.
http://www.dt.se/brottsplats/1.5462751-idrottsprofil-atalad-for-grova-ekobrott
http://www.exponerat.info/invandrad-sportprofil-och-socialdemokrat-atalad-for-grova-ekobrott/

2014: Tord Tjärnström (S) från Strängnäs är inblandad i medvetet fusk i asylindustrin.

2014: Tomas Rudin (S), Stockholm, snatteri 2014
Oppositionsborgarråd.
Rudin blev påkommen när han snattade en flaska whisky, värd 500 kronor, på Systembolaget.
– Han valde ut whiskyn, gick sedan runt en hylla och satte sig på huk och förde in flaskan innanför jackan, under vänstra armen, berättade den väktare som ertappade Rudin.
Påföljd: 41 400 kronor i böter.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18473645.ab
http://hbl.fi/nyheter/2014-02-05/564321/toppolitiker-stal-whisky-500-kronor

2014: Sven-Olof Svensson (S), Varberg, tre fall av köp av sexuell tjänst 2014
Nämndeman och kyrkopolitiker.
Efter ett tips, ertappades Svensson av tidningen GT med att ha sex med en kvinna i ett friluftsområde. Efteråt ska han ha betalat kvinnan 300 kronor. Han hade även tidigare betalat henne för sexuella tjänster.
Påföljd: 9000 kronor i böter.
http://www.expressen.se/gt/namndemannen-ses-kopa-sex–i-skogen/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5801220

2014: Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) bygger fyra stugor utan bygglov.

2014: Ann Hjertén (S) från Mark döms för tjänstefel.

2014: Bo-Inge Nilsson (S), Åmotsfors, rattfylleri 2014
Ledamot av kommunfullmäktige.
Nilsson stoppades i en vanlig nykterhetskontroll en lördagsmorgon och vid provtagning hade han 0,22 milligram alkohol per liter i utandningsluften, som motsvarar 0,44 promille alkohol i blodet.
Påföljd: Dagsböter 40 à 450 kronor (18 000 kronor.)
Åklagarkammaren i Karlstad Strafföreläggande: AM-39127-14
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/…or-rattfylleri

2014: Jonathan Nilsson (S), ordförande för SSU i Hofors, gillar Revolutionära Fronten.

2014: Robert Noord (S) från Haninge sextrakasserar ung moderatpolitiker.
http://www.dagensmedia.se/medier/pr/robert-noord-svart-att-na-ut-med-sin-version-i-ett-mediedrev-6093912

2014: Jonatan Bengtsson (S) grips för mordhot.
Socialdemokrat grips för mordhot

2014: Hanna Lindmark (S), Luleå, bedrägeri 2014
Ombudsman för SSU.
SSU i Norrbotten och Piteå lurade till sig bidrag av landstinget och Piteå kommun genom saltade och falska kursredovisningar. Revisioner visade att Norrbottens läns landsting lurats på uppemot 2 miljoner kronor mellan 2002-2010 och Piteå kommun på cirka 340.000 kronor. Ansvariga på SSU hade redovisat kurser som aldrig genomförts och blåst upp antalet deltagare och kursdagar. Av 184 kurser (2005-2010) var endast 11 stycken utan anmärkning.
Frida Heikki och Hanna Lindmark, som var ombudsmän de sista åren bedrägerierna pågick, ansågs ha varit delaktiga och fick varsitt strafföreläggande – villkorlig dom plus dagsböter. Men de ansåg att det var orättvist, att de bara gjort som de blivit tillsagda och att minst 20 socialdemokrater till borde ha dömts.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/ssu-frias-fran-misstanke-om-ekobrott
http://petterssonsblogg.se/2014/03/04/tva-ssu-ombudsman-domda/#more-89561
Norrbottenskuriren.

2014: Omar Omeirat (S) från Filipstad uttrycker sig grovt rasistiskt på Facebook. Han kallade israeler för ”judesvin”.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/omeriat-s-lamnar-partiet

2014: Bengt-Olov Innala (S) från Haparanda polisanmäls för trolöshet mot huvudman. Avgår senare under året.
http://www.nsd.se/nyheter/tornedalen/bengt-olov-innala-lamnar-politiken-8556225.aspx

2014: Frida Heikki (S), Piteå, bedrägeri 2014
Ombudsman för SSU.
SSU i Norrbotten och Piteå lurade till sig bidrag av landstinget och Piteå kommun genom saltade och falska kursredovisningar. Revisioner visade att Norrbottens läns landsting lurats på uppemot 2 miljoner kronor mellan 2002-2010 och Piteå kommun på cirka 340 000 kronor. Ansvariga på SSU hade redovisat kurser som aldrig genomförts och blåst upp antalet deltagare och kursdagar. Av 184 kurser (2005-2010) var endast 11 stycken utan anmärkning.
Frida Heikki och Hanna Lindmark, som var ombudsmän de sista åren bedrägerierna pågick, ansågs ha varit delaktiga och fick varsitt strafföreläggande – villkorlig dom plus dagsböter. Men de ansåg att det var orättvist, att de bara gjort som de blivit tillsagda och att minst 20 socialdemokrater till borde ha dömts.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/ssu-frias-fran-misstanke-om-ekobrott
http://petterssonsblogg.se/2014/03/04/tva-ssu-ombudsman-domda/#more-89561

2014: Lennart Holmlund (S) från Umeå kritiseras för kritik av tiggare.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18768001.ab

2014: Lola Svensson (S) från Sigtuna avgår efter stora skulder och hot.
http://www.unt.se/sigtunabygden/politiker-slutar-efter-reporterhot-3068190.aspx

2014: Birgitta Kihlgren (S), Forshaga, grov trolöshet mot huvudman 2014
Satt i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, kyrkofullmäktige och som nämndeman i tinget. Var tidigare även kommunens överförmyndare, alltså den som har ansvar för kommunens alla gode män.
Kihlgren förskingrade sammanlagt 2,7 miljoner kronor från två pensionärer hon hjälpte med ekonomin, varav den enda var dement. Hon dömdes 2013 av Värmlands tingsrätt för grov förskingring till två års fängelse och 2,7 miljoner i skadestånd.
Hovrätten fastställde 2014 påföljden, men ändrade brottsrubriceringen till grov trolöshet mot huvudman.
http://www.vf.se/nyheter/forshaga/evert-85-jag-litade-blint-pa-henne
http://www.vf.se/nyheter/forshaga/expolitiker-tros-ha-stulit-miljoner-fran-aldringar
http://www.exponerat.info/s-topp-forskingrade-27-miljoner-fran-dement-84-aring/
http://www.vf.se/nyheter/forshaga/expolitikerns-tvaariga-fangelsedom-star-fast

2014: Ledande Socialdemokrat i Värmland tar timeout efter rattfylla.

2014: Jila Moradi (S) från Malmö och kandidat till riksdagen 2010, åtalas för grovt bedrägeri och skattebrott.

2014: Johnny Häggblad (S), Örnsköldsvik, våldsamt motstånd 2014
Ledamot i kommunfullmäktige och förste ersättare i omsorgsnämnden.
Häggblad befann sig på Hotell Lappland i Lycksele tillsammans med sin familj. Personalen på hotellet nekade den berusade Häggblad att köpa mer alkohol och eftersom de ansåg att han uppträtt provocerande tillkallade de polis. Två poliser försökte övertala Häggblad att gå och lägga sig, vilket ledde till handgemäng. En polisman fick sår på både höger och vänster hand samt höger knäskål vriden onormalt, medan den andre skadades i en hand.
Häggblad dömdes till 40 dagsböter å 50 kronor.
Lycksele tingsrätt  B 274-14
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/politiker-domdes-idag
http://www.folkbladet.nu/819137/berusad-politiker-doms-for-valdsamt-motstand

2014: En S-ledamot i kommunfullmäktige Strängnäs hamnar hos kronofogden.

2013: Märtha Dahlberg (S) från Nykvarn mister körkortet.

2013: Manuel Gomez (S), Halmstad, grov misshandel 2013
Kommunens räddningsnämnd och aktiv i SSU Halmstad.
Manuel Gomez träffade på en nyårsfest 2012 en person som han trodde sympatiserade med Sverigedemokraterna. På grund av detta överföll Gomez honom och misshandlade honom så att han förlorade medvetandet. Efter detta fortsatte han misshandeln tills andra personer på festen hindrade honom. Trots detta valdes Gomez till ordförande för SSU Halmstad, under pågående utredning. Strax innan dom föll avgick Gomez från sin post som ordförande i SSU Halmstad men uteslöts inte från SSU. Grov misshandel har minimistraff 1 års fängelse men Gomez dömdes till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst eftersom han var tidigare ostraffad.
http://www.friatider.se/ssu-topp-avgar-efter-att-ha-misshandlat-sverigedemokrat
http://www.nationellidag.se/ssu-ordforande-misshandlade-sd-sympatisor

2013: Man (S), Västerbotten, kvinnofridskränkning 2013
Trots att mannen satt häktad och hade dömts av tingsrätten till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning valdes han in som socialdemokratisk ersättare i ett av länets större politiska församlingar.
Källa: Screenshot av Västerbottens-Kuriren, förmodligen från runt 20 juni 2013, på Facebook.
https://www.facebook.com/permalink.php?id=108348446928&story_fbid=10151767611186929

2013: Denise Norström (S) från Västmanland hotade på sin Facebook-sida att skjuta Reinfeldt.
http://vlt.se/asikt/debatt/1.2263107-s-maste-omedelbart-sparka-denise-norstrom

2013: Arnold Bengtsson (S) från Lindesberg försöker komma undan arbetsgivaravgifter.
http://na.se/sporten/volleyboll/1.2240528–ett-satt-att-komma-runt-arbetsgivaravgiften-

2013: Yasin Mahi (S) från Katrineholm anklagas för människosmuggling.
https://www.flashback.org/t2227381

2013: Sekreterare i SSU misshandlas av tre partikamrater i Malmö.

2013: Fredrik Norén (S) från Nora skriver rasistiskt på Facebook.
http://na.se/nyheter/nora/1.2216111-noren-angerfull-inte-meningen-att-vara-rasistisk-

2013: Magnus Nyman (S), Eskilstuna, misshandel 2013
Ledamot i stadsbyggnadsnämnden och fackligt aktiv som ledamot i Byggnads regionstyrelse.
Nyman misshandlade en ytligt bekant idrottsprofil på en krogtoalett, eftersom denna dejtade en kvinna han själv gillade, genom att slå honom i ansiktet med knytnäven. Han dömdes till 30 dagsböter á 280 kronor.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1892348-politiker-atalad-efter-toalettbrak
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1954462-politiker-domd-for-misshandel (betalartikel)
http://www.exponerat.info/politiker-atalad-efter-toalettbrak-med-idrottsprofil/

2013: Socialdemokraterna i Kramfors anklagas för valfusk.

2013: Ingvor Bergman (S) från Falköping anmäls för misshandel.
https://www.flashback.org/t2208141p11

2013: Nusreta Kurtanovic Nilsson (S) från Karlskrona lämnar partiet för att en partikamrat är bekant med Sverigedemokrater.

2013: S-topp från Västerbotten jagas av kronofogden.

2013: Peter Persson (S) från Jönköping rör upp känslor i s-leden genom orden ”Gud finns inte”.

2013: Hans-Erik Palmqvist (S), Landskrona, föregripelse mot tjänsteman
Har varit ledamot i kommunfullmäktige under en rad år. Vid händelsen var han suppleant i styrelserna för Landskrona kraft och Landskrona energi.
Palmqvist åtalades för att ha skrikit “jävla blatte” åt en busschaufför. Han avgick från sina uppdrag redan vid anmälan. Han dömdes till 30 dagsböter á 250 kronor, totalt 7500 kronor i Lunds tingsrätt.
http://hd.se/landskrona/2013/08/01/s-politiker-skrek-rasistiskt-till/
http://hd.se/landskrona/2013/09/20/s-politiker-doms-for-javla-blatte/

2013: Mikael Åström (S) från Piteå tvingas lämna sina uppdrag p.g.a. oegentligheter som vd för OKQ8.
http://www.nsd.se/nyheter/pitea/tung-socialdemokrat-uppmanas-lamna-sina-uppdrag-7775002.aspx

2013: Mohammad Adel Daabas (S), Malmö, misshandel 2013
Aktiv inom SSU Rosengård.
Daabas misshandlade sekreteraren för SSU Rosengård tillsammans med två vänner, Jehangir Mohammad och Hasan Yazbek, efter att Mohammad känt sig förolämpad av sekreteraren under ett SSU-möte. Sekreteraren slogs omkull och därefter slog och sparkade de tre gärningsmännen honom så att han fick en skallfraktur och två tänder gick sönder. Daabas dömdes till skyddstillsyn med särskild föreskrift att genomgå behandling avseende sin psykiska hälsa, och att tillsammans med de andra betala 18 300 kronor i skadestånd. Media mörkade att SSU-sektionen i fråga var Rosengård, och alla de inblandades etnicitet.
http://www.skanskan.se/article/20130917/MALMO/130919402/-/fullt-slagsmal-efter-skanskt-ssu-mote

2013: Korruptionsskandalen i Malmö når ända till sossarnas partitopp.

2013: Joakim Moberg Hasselskog (S), Alingsås, misshandel 2013
Biljettkontrollant, nämndeman i Alingsås tingsrätt och ersättare i miljöskyddsnämnden.
Moberg Hasselskog misshandlade sin dåvarande fru genom att först sparka henne i ryggen och senare släpa och dra iväg henne. Våldet orsakade henne kraftig smärta, rodnad, mindre märken/sårskador och spår av blod i urinen. Moberg Hasselskog förklarade att han saknade minne från händelsen eftersom han varit kraftigt berusad den aktuella kvällen. Moberg Hasselskog dömde vidare i flera brottmål, trots att han själv samtidigt utreddes för brott. När åtalet väckts avsade han sig sitt nämndemannauppdrag och övriga politiska uppdrag.
Påföljd: Villkorlig dom och dagsböter 120 å 230 kr. Hovrätten kom att fastställa tingsrättens dom.
Alingsås tingsrätt B 2099-12
Hovrätten för Västra Sverige B 3162-13

2013: Håkan Heglert (S) från Upplands-Bro ingår tillsammans med flera från ABF i en stor korruptionshärva.
http://www.dalademokraten.se/kultur/korruptionsharva-hos-abf-nordostra

2013: Kvinnlig politiker (S) i Forshaga åtalas för att ha stulit 3 miljoner från gamlingar.

2013: Kristina Raad (S), Ale, misshandel 2013
Ersättare i utbildningsnämnden. Kandiderar till kommunfullmäktige 2014 som tredje namn.
Raad kastade en stol på en annan kvinna under ett krogbråk. Hon hotade även samma kvinna via SMS att hon skulle begrava henne levande, men åtalet om olaga hot ogillades eftersom kvinnan inte tagit det på allvar.
Raad fick villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.
http://www.gp.se/nyheter/val2014/val/1.2481015-andra-lokala-politiker-som-akt-fast
http://avpixlat.info/2014/09/10/socialdemokratisk-toppkandidat-domd-for-misshandel-och-mordhot/
http://www.val.se/val/val2014/valsedlar/K/kommun/14/40/valsedlar.html

2013: Lennart Gard (S) från Söderhamn krävs på 500 000 för obetalda skatteskulder.
http://www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/gard-kravs-pa-en-halv-miljon

2013: Flera S-politiker ger jobb till anhöriga mot gängse regler och misstänks för mutbrott.

2013: Jehangir Mohammad (S), Malmö, misshandel 2013
Aktiv inom SSU Rosengård.
Mohammad misshandlade sekreteraren för SSU Rosengård tillsammans med två vänner, Mohammad Adel Dabaas och Hasan Yazbek, efter att han känt sig förolämpad av sekreteraren under ett SSU-möte. Sekreteraren slogs omkull och därefter slog och sparkade de tre gärningsmännen honom så att han fick en skallfraktur och två tänder gick sönder. Mohammad dömdes till vill­kor­lig dom med 160 tim­mars sam­hälls­tjänst, och att tillsammans med de andra betala 18 300 kronor i skadestånd. Media mörkade att SSU-sektionen i fråga var Rosengård, och alla de inblandades etnicitet.
http://www.skanskan.se/article/20130917/MALMO/130919402/-/fullt-slagsmal-efter-skanskt-ssu-mote

2013: Nina Latila (S) och Anna Drevenstam (S) från Karlskoga går bakom ryggen på fullmäktige och tecknar avtal med Nordea.
https://orebrolan.sd.se/2013/04/09/pressmeddelande-derivatskandal-i-karlskoga/

2013: Islamisten Omar Mustafa (S) väljs in i partistyrelsen.

2013: Mia Romppainen (S), Tornedalen, misshandel och olaga tvång 2013
Kommunpolitiker i Tornedalen.
Romppainen misshandlade två av sina barn sedan 2006 med slag och genom att dra dem i håret. Hon tvingade dem även att sitta i 4-6 timmar på sina sängar, vilket bedömdes som olaga tvång. Hon dömdes 2013 av Haparanda Tingsrätt (målnummer B 316-12) till villkorlig dom, samhällstjänst och 23 000 kronor vardera i skadestånd till barnen. Hon hade vid detta tillfälle redan avgått från sina uppdrag av andra anledningar.
http://hbwebben.se/tidigare-politiker-falls-for-misshandel-av-sina-barn/
http://www.exponerat.info/tidigare-s-politiker-falls-for-misshandel-av-sina-barn/

2013: Martin Öberg (S) från Varberg sparkas av sin arbetsgivare Ringhals efter osmakliga Facebook-inlägg.

2013: Roland Kemppainen (S) från Övertorneå vill protokollföra ett beslut utan att ett möte om beslutet har ägt rum.
http://www.friatider.se/socialdemokrat-ville-forfalska-protokoll

2013: SSU i Södra Älvsborg hyllar Stalin och Mao.

2013: Taisir Kassem (S), politiker och imam från Uddevalla, lurar till sig pengar från Studieförbundet Vuxenskolan.
http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1979913-fusk-bakom-uteslutning-av-imam

2013: Jan Emanuel Johansson (S), Norrtälje, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll 2013
F.d. riksdagsman.
Johansson fälldes för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll efter att ha fört över sammanlagt 1,6 miljoner kronor från företaget utan att det redovisats. Han var också åtalad för skattebrott för att ha byggt ett privat kök och spa för 300 000 av firmans pengar, men det åtalet ogillades.
Påföljd: villkorlig dom och 180 dagsböter á 750 kronor (135 000 kronor).
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17025130.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15415286.ab

2013: Sölvesborgshems ordförande, Per-Olov Larsen (S), delges misstanke om tjänstefel vid rekrytering av ny vd.

2013: Marcus Arnesson (S), Göteborg, olaga hot och sexuellt ofredande 2013 –
Valarbetare för Socialdemokraterna. Var tidigare kommunpolitiker för moderaterna som ersättare i skol- och barnomsorgsnämnden och ledamot i moderata ungdomsförbundets distriktsstyrelse.
Arnesson började 2011 skicka mängder av grova brev med sexualsadistiskt innehåll till unga kvinnor, flera av dem media- och tv-kändisar som bloggaren Blondinbella och TV4-journalisten Jenny Alvesjö. De hotades bl.a. med våldtäkt och att de skulle styckas och att deras bröst skulle stekas i smör. Genom den fällande domen får tio av de målsägande vardera 6000 kronor i skadestånd medan den elfte får 2500 kronor, och Arnesson dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Arnesson var också åtalad för olaga hot mot tre Göteborgspolitiker från Moderaterna och Centern.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2132060-valarbetare-falld-for-hot-och-sexofredande
https://www.flashback.org/t2085778
http://www.smp.se/personligt/fodelsedagar/fodelsedagar-23-oktober%28929033%29.gm

2012: Salman Karim (S), läkare och kommunpolitiker i Uppsala, döms till fängelse för sexbrott.
https://www.flashback.org/t1962174

2012: Polisutredning mot tre socialdemokrater i Forshaga som förskingrat pengar av äldre blir klar.

2012: Stefan Löfven (S) anklagas för att uttrycka sig främlingsfientligt om arbetskraftsinvandring.

2012: Lars-Olof Larsson (S) (tidigare Hägred), brott mot knivlagen 2010, två fall av misshandel 2012
Toppolitiker i Östersund med ett stort antal uppdrag, bland annat ledamot i kommunfullmäktige, nämndeman i hovrätten och ordförande i utförarstyrelsen. Larsson (då Hägred) drog kniv på en bensinmack mot en grupp ungdomar som han upplevde sig hotad av. Personalen larmade polisen. Han dömdes därför för brott mot knivlagen 2010 och avgick från alla sina uppdrag. Vid ett senare tillfälle i en bastuflotte i anslutning till en bröllopsfest, tog Larsson strypgrepp på en person som enligt honom sagt negativa saker om polisen. Flera personer försökte avstyra misshandeln, en av dom var en kvinna som Larsson våldsamt puttade in i bastuaggregatet så hon fick blåmärken och brännskador på handen. För detta dömdes han 2012 till villkorlig dom motsvarande 3 månaders fängelse.
http://op.se/ostersund/1.2370325-politiker-misstankt-for-knivbrott-pa-mack
http://op.se/lanet/ostersund/1.4239944-domd-politiker-atalas-for-nya-brott
http://op.se/lanet/ostersund/1.4580009-kritiserade-polisen-overfolls-i-bastun

2012: Annelie Rudolfsson (S), Lysekil, olovlig körning och fortkörning 2009, trolöshet mot huvudman 2012
Ledamot i kommunfullmäktige.
Rudolfsson befanns 2009 av Uddevalla tingsrätt (mål B 3968-08) skyldig till att ha kört utan körkort i tre år sedan hennes körkort gått ut. Hon dömdes samtidigt för fortkörning. Straffet blev 30 dagsböter à 180 kronor.
Rudolfsson dömdes 2012 för trolöshet mot huvudman för att ha tagit 55 000 kronor till ett privat konto från kommunaltjänstemannaförbundet SKTF där hon varit kassör. Pengarna fördes över till hennes privata bankkonto och användes för privata utgifter. Påföljden blev villkorlig dom och 50 dagsböter à 50 kronor i Hovrätten för Västra Sverige (målnr B 4065-10).
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.190071-regionpolitiker-polisanmald
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=2707664

2012: Ilmar Reepalu (S) delges misstanke för medhjälp till rattonykterhet.

2012: Facktoppar vräker kvinnliga hyresgäster och portar arbetarkvinnor från styrelsen till en stiftelse för kvinnor med låga löner.

2012: Datainspektionen inleder en förundersökning mot socialdemokratiska partiet sedan 12 000 personuppgifter lämnats till ett opinionsinstitut.

2012: Den f.d. ordföranden i SSU Skåne, Jens Ohlsson, publicerar en bild på Facebook där han dansar och ler med Mein Kampf i handen. Detta i en protest mot Israel.

2012: Tage Norgren (S), kommunpolitiker från Timrå, fäller rasistiska uttalanden på ett möte och hotas med uteslutning från partiet.

2012: Den socialdemokratiske politikern Adrian Kaba (S) från Malmö ger Hamas sitt stöd på Facebook och förnekar inte att Hamas mål är att förinta judarna.

2012: Lennart Holmlund (S), kommunalråd i Umeå, vill införa ett kontrakt vid ett uppehållstillstånd som binder de nyanlända att följa svenska lagar och regler.

2012: Stefan Löfven (S) anklagas för mutor i samband med JAS-affären med Sydafrika.

2012: Ran Svanlund (S), Dorotea, skadegörelse 2012
Andre vice ordförande i kommunfullmäktige och ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.
Svanlund hade under en längre tid en konflikt med en granne. Han krossade en fönsterruta och han och tre av hans vänner trängde sig senare in hos grannen på juldagsnatten. De misstänktes för ofredande, skadegörelse, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak, men dömdes i slutändan endast för skadegörelse. Svanlund dömdes till 30 dagsböter och att ersätta rutan han krossat. Han avgick från sina uppdrag.
http://www.vk.se/640512/doroteapolitiker-avgar-misstankt-for-flera-brott
http://www.vk.se/712211/svanlund-frias-fran-ofredande-doms-for-skadeforelse

2012: Det uppdagas att SSU Piteå ägnat sig åt ett medvetet bidragsfusk i sju år, genom att fingera utbildningar som aldrig ägt rum och på så vis erhållit 600 000 kronor.

2012: Thomas Lövkvist (S), Malmö, bidragsbrott 2012
Fritidspolitiker och nämndeman vid Malmö tingsrätt.
Lövkvist uppbar under augusti 2007 – januari 2011 hel sjukersättning trots att han hade inkomster från sina politiska uppdrag och som god man, vilket ledde till att ersättning om totalt 140 333 kr felaktigt utbetalades.
Påföljd: Villkorlig dom.
B 5978-12
http://www.skanskan.se/article/20120911/MALMO/709119899/-/namndeman-doms-for-bidragsbrott
http://www.swedenconfidential.info/2012/09/19/sosse-falld-for-bidragsbrott-villkorlig-dom/

2012: SSU Norrbotten polisanmäls och krävs på 1,2 miljoner av landstinget efter fusk med bidrag till ledarutbildningar.

2012: SSU Helsingborg har tagit emot 800 000 kronor i felaktiga bidrag.

2012: Nasim Malik (S) från Kalmar kritiseras för att på ett möte i Indien ljuga om sin bakgrund.
http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/14/8815477-nasim-malik-ljuger-om-sin-bakgrund/

2012: Ilmar Reepalu (S) fäller de kritiserade orden om att SD infiltrerat den judiska församlingen i Malmö för att spä på sitt muslimhat och erkänner samtidigt att Malmö inte längre klarar tillströmningen av invandrare.

2012: Kajsa Borgnäs (S), Stockholm, stöld 2012
Ordförande Socialdemokratiska studentförbundet 2007-2010. Ordförande i Socialdemokraternas kriskommision efter valet 2010 med temat Idédebatt. Borgnäs sågs innan domen som ett framtida löfte inom Socialdemokraterna.
Borgnäs stal böcker till ett värde av 1 600 kronor, genom att ta bort prislappar och stoppa ned dem i en kasse. Hon upptäcktes dock av personalen, som höll kvar henne tills polis kom till platsen. Domen blev efter överklagan till Svea hovrätt (mål B 2253-12) fastställd till villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13957453.ab
https://www.flashback.org/t1718349

2011: Bengt Bohlin (S) från Borås åtalas för sexuellt ofredande. Han dömdes i tingsrätten till 50 dagsböter á 250 kr.
https://www.flashback.org/t1533185

2011: Johanna Wall (S), Salem, stöld 2011
Kassör och ledamot för Socialdemokraterna i Salems kommun.
Wall förskingrade pengar från ett vårdföretag hon jobbat på och sitt partis lokala kassa. Hon förde över pengar till sitt eget konto för att bland annat betala stora kontokortsskulder. Summan totalt var runt 540 000 kr. Åklagaren yrkade på ett års fängelse, men Wall fick villkorlig dom och 220 timmars samhällstjänst.
http://www.bt.se/nyheter/tt_inrikes/politiker-stal-ur-partikassan(2240045).gm
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politiker-stal-ur-partikassan_5856583.svd
http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/ak/salem/dokument/S-tidningen/S-tidningen_nr%202_2010.pdf
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/salem/Hem/S-politiker-forskingrar-partiets-kassa/

2011: Ulrika Lidberg (S), Lidköping, grov förskingring 2011
LO-facken i Lidköpings förre ordförande.
Lidberg dömdes vid Skaraborgs tingsrätt för grov förskingring av medlemmarnas pengar. Hon plockade ut över en halv miljon kronor för egen räkning under åren 2007-2009. Åklagaren yrkade på fängelse i ett år, men tingsrätten valde att döma henne till villkorlig dom och samhällstjänst i 240 timmar eftersom hon var tidigare ostraffad och levde under ordnade förhållanden. Hon har numera lämnat sina kommunalpolitiska uppdrag, trätt ur partiet, bytt namn och flyttat från Skaraborg.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=4485360
http://www.expressen.se/gt/lo-foretradare-domd-for-forskingring/
http://spikharry.wordpress.com/2010/03/10/ulrika-lidberg-s-fackpampen-erkanner-stold/

2011: Omar Mustafa (S) från Stockholm försvarar ökänd islamist.

2011: Sören Häggroth (S), Kiruna, grov trolöshet mot huvudman och grovt bedrägeri
Chef för Folkets hus i Kiruna och tidigare riksdagsledamot.
Häggroth dömdes 2010 av tingsrätten för trolöshet mot huvudman, grovt brott, för att han mellan 2003 och 2006 fått till sig själv utbetalat cirka 2,3 miljoner kronor genom falska fakturor. Han dömdes även för försök till trolöshet mot huvudman, grovt brott och för grovt bedrägeri för att ha använt två falska fakturor i ett underlag till en rekvisition av projektmedel hos länsstyrelsen i Norrbotten.
Hovrätten skärpte straffet och dömde Häggroth till fängelse i ett år och sex månader och att betala Folkets Hus-föreningen ett skadestånd på 2,3 miljoner kronor. Rätten skrev att det är utrett att Sören Häggroth upprättat 63 falska fakturor och att 2, 3 miljoner förts över till hans privata bankkonto. De menade att det funnits ett motiv till Häggroths agerande då han själv uppgett att han var svårt skuldsatt och skulderna som mest uppgick till tio miljoner kronor.
http://www.nsd.se/nyheter/ett-ars-fangelse-for-soren-haggroth-5299290.aspx
http://www.nsd.se/nyheter/skarpt-straff-for-soren-haggroth-6003690.aspx
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=4374736

2011: Toni Lappalainen (S), Kalmar, olaga hot, stöld, skadegörelse och bedrägeri 2006, bedrägeri 2010, förtal 2011
Socialdemokratisk politiker från Mjölby.
Lappalainen dömdes den 16 mars 2006 för olaga hot, stöld och skadegörelse till skyddstillsyn. Senare samma år, den 12 december, dömdes han för bedrägeri till fortsatt skyddstillsyn.
Den 12 oktober 2010 dömdes han åter igen för bedrägeri, till skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar, för att ha bjudit ut varor till försäljning på Internet trots att han inte hade för avsikt att leverera några sådana. Sammanlagt har han dömts fem gånger mellan 2006 och 2010.
Lappalainen lade upp ett fotomontage där Thoralf Alfsson, riksdagsledamot för SD, avbildades som nazist på Socialdemokraternas officiella bloggportal, s-info.org. Han dömdes 2011 för förtal till 50 dagsböter á 50 kr, och att betala 5000 kronor till Alfsson.
http://www.corren.se/ostergotland/artikel.aspx?articleid=5598297
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/march/rattegang-i-kalmar.html
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/toni-lappalainen-s-domd.html
http://drommerjagbara.blogspot.se/2010/12/bedrageridomd-sosse-atalas-for.html

2011: Håkan Juholt (S) betalar tillbaka 160 000 kronor till riksdagen efter den uppmärksammade hyresaffären.

2011: Aho Dulan (S), Södertälje, olaga vapeninnehav och rattfylleri 2011
Ersättare i Miljönämnden.
Dulan stoppades på natten när han körde sin bil i Ronna, Södertälje med 0,84 promille i blodet. Vid kroppsvisitation visade det sig att han var beväpnad med en skarpladdad pistol med ett fulladdat extramagasin och att det i bilen även fanns en kniv. Han uppgav sig inte minnas vem han köpt pistolen av. Han dömdes till två månaders fängelse för olaga vapeninnehav och rattfylleri.
http://www.friatider.se/invandrarpolitiker-s-greps-for-rattfylla-med-skarpladdad-pistol
https://www.flashback.org/t2023837

2011: Nigisti Tekle (S), Stockholm, stöld 2011
Nämndeman på förvaltningsrätten i Stockholm.
Tekle fångades på ­övervakningsfilm när hon tog en plånbok från en kvinna i en ­tobaksaffär men nekade trots detta till brott. Hon dömdes till villkorlig dom och dagsböter.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2010: Mohammed Chaker (S), Luleå, olaga hot 2010
Ledamot i Luleå kommunstyrelse, ledamot i Jämställdhetskommittén för åren 2007-2010.
Chaker stod åtalad för grov fridskränkning för upprepad misshandel av sin tonårsdotter när hon kommit hem för sent eller inte gjort som han sagt, men i detta stod ord mot ord och handlingarna gick inte bevisa. Vad som däremot gick att bevisa var att Chaker hotade sin tonårsdotter till livet, eftersom hon då var i ett samtal med en vän på sin mobil och det därför fanns ett vittne. Chaker dömdes av Luleå tingsrätt till villkorlig dom och att betala 5 000 kronor i skadestånd till sin dotter.
http://www.nsd.se/nyheter/lulea/politiker-haktad-tonarsdottern-slogs-medvetslos-5347125.aspx
http://frianyheter.wordpress.com/2010/05/06/socialdemokrat-misstankt-for-grov-fridskrankning/

2010: Aqba Ar-Rawi (S) från Landskrona kritiseras hårt för valfusk.

2010: Gun-Britt Lagerkvist (S), Malmö, grov förskingring 2010
Föreståndare och kassör för Arbetarrörelsens arkiv i Skåne. Hon har i många år haft olika uppdrag inom sjukvårdsfrågor i Malmö.
Lagerkvist plockade under perioden mellan januari 2004 och juli 2009 ut medel från föreningens konto. Efter avslutad revision konstaterade föreningen att kvinnans skuld uppgick till runt 315 000 kronor. Påföljden blev skyddstillsyn.
http://www.skanskan.se/article/20101101/MALMO/711019959/-/forestandare-spelade-bort-arkivets-miljoner
http://www.lexpress.se/article.aspx?contentid=200268

2010: Roger Sandlund (S), Haparanda, jaktbrott 2010
Nämndeman vid Haparanda tingsrätt.
Sköt två älgkalvar på mark som han inte hade licens för.
Påföljd: dagsböter.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2010: Lars-Olof Hägred (S), politiker och nämndeman från Östersund, drar kniv inne på en bensinmack.
http://varforgornidetta.blogspot.qa/2010/10/knivsossen-stalls-nu-infor-ratta.html

2010: Leif Fast (S), Hudiksvall, fyra fall av bokföringsbrott 2010
Nämndeman i Hudiksvalls tingsrätt, ordförande i Enånger S-förening.
Fast kunde inte redovisa fyra års bokföring för ett företag som han drev, och dömdes till dagsböter. Han slutade efter domen som nämndeman.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2010: Mikael Sjölund (S) från Sollefteå ertappas med att har fått över 100 000 i felaktiga ersättningar.
http://www.st.nu/allmant/medelpad/mikael-sjolund-s-bedyrar-sin-oskuld

2010: Jörgen Danielsson (S), landstinget Sörmland, har fått hundratusentals kronor i felaktiga arvoden. Skyller på föregångarna.

2010: Björn Olov Hallberg (S) från Munkfors har skulder hos Kronofogden på 54 000 kronor efter uteblivna räkningar.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/efter-varmlandsnytts-avslojande-kommunalradet-ber-om-ursakt-for-sitt-slarv

2010: Jan Andersson (S), Norrköping, köp av sexuella tjänster 2010
Lokalpolitiker i Norrköping och avdelningsordförande för GS-facket i Östergötland.
Jan Andersson var tillsammans med Klas Andersson med på ett av Socialdemokraternas arbetsmöten i Stockholm inför valet 2010. Efter att ha varit ute på krogen gick de till det kända prostitutionsstråket Malmskillnadsgatan och plockade upp varsin prostituerad kvinna, som de betalade 1000 kronor var. Polisen bevakade gatan och följde efter sällskapet till en lägenhet som ägs av LO. Jan Andersson låg på en säng med den ena avklädda prostituerade när polisen kom in i lägenheten, men nekade till brott. Han dömdes till 30 dagsböter.
www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article12433522.ab
https://www.realisten.se/2010/10/26/socialdemokrat-domd-for-sexkop/

2010: Klas Andersson (S), Söderköping, köp av sexuella tjänster 2010
Lokalpolitiker i Söderköping och aktiv i Byggnads.
Klas Andersson var tillsammans med Jan Andersson med på ett av Socialdemokraternas arbetsmöten i Stockholm inför valet 2010. Efter att ha varit ute på krogen gick de till det kända prostitutionsstråket Malmskillnadsgatan och plockade upp varsin prostituerad kvinna, som de betalade 1000 kronor var. Polisen bevakade gatan och följde efter sällskapet till en lägenhet som ägs av LO. Klas Andersson erkände brott då han bokstavligen tagits med byxorna nere och mottagit oralsex när polisen kom in i lägenheten. Han fick strafförläggande om 10 000 kronor och avgick från sina uppdrag.
www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article12433522.ab
https://www.realisten.se/2010/10/26/socialdemokrat-domd-for-sexkop/

2010: Riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo (S) anklagas för att ha förskingrat miljontals kronor under hans tid i Assyriska föreningen.
http://lt.se/nyheter/1.768648-han-anklagas-ha-forskingrat-miljonbelopp

2010: Abdo Goriya (S), toppolitiker i Stockholm, misstänks för att ha planerat en kidnappning av en diplomatdotter.
https://www.flashback.org/t1192250p12

2010: Iqbal Bashir Butt (S), Sigtuna, misshandel 2010
Barn och ungdomsnämnden, kandidat till Sigtuna kommunfullmäktige.
Bashir Butt misshandlade en kroggäst med batong på en restaurang där han arbetade som ordningsvakt. Bashir Butt hävdade att gästen slagit honom och att han endast försvarat sig. Vittnesuppgifter gjorde däremot gällande att det var Bashir Butt som attackerat gästen, som försökt värja sig. Tingsrätten dömde för misshandel till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Bashir Butt avgick efter påtryckningar från sina uppdrag. Värt att notera är att TT valde att mörka både politikerns namn och kommun.
http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sigtuna/s-kandidat-domd-for-misshandel-999866.aspx
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politiker-hoppar-av-efter-misshandel_5112481.svd

2010: Desiree Waaranperä Krutrök (S), Övertorneå, bokföringsbrott 2010
Socialdemokraterrnas första namn i kyrkofullmäktige, ordförande i barn och utbildningsnämnden, ledamot i Övertorneå arbetarekommuns styrelse.
Hon blev åtalad tillsammans med sin make för bokföringsbrott under perioden maj 2006 till oktober 2007 och erkände sig skyldig till en viss del, medan maken förnekade allt.
Straffet blev villkorligt och 100 dagsböter å 120 kr.
Haparanda tingsrätt  B 461-09
http://www.kuriren.nu/nyheter/jag-har-helt-enkelt-inte-orkat-5305376.aspx

2010: Stockholmspolitikern Hasan Dölek (S) pekas ut för valfusk.
http://www.expressen.se/nyheter/val-2010/s-politikern-pekas-ut-for-valfusk/

2009: Anita Engström (S), Luleå, stöld 2010, snatteri 2009
Kommunfullmäktige i Luleå, medlem i barn- och utbildningsnämnden, ombudsman på LO-distrikt Norrbotten.
Engström handlade via Coops självscanningssystem i Skellefteå. Hon plockade på sig en bärbar dator och andra varor, men scannade endast de övriga varorna. Hon erkände att hon tagit datorn men att det skett utan uppsåt, och påstod att hon helt enkelt glömde scanna den. Domstolen trodde inte på denna förklaring och dömde henne 2010 för stöld till villkorlig dom och sammanlagt 10 000 kronor i dagsböter. När stölden framkom i media uppmärksammades det även att Engström dömts för snatteri 2009.
http://www.nsd.se/nyheter/s-politiker-stal-dator-skyller-pa-stress-5539470.aspx
http://www.kuriren.nu/nyheter/s-politikerblev-domd-for-stold-5506318.aspx

2009: Marcus Svärd (S), Kalmar, sexuellt utnyttjande av barn 2009
Fritidspolitiker i Kultur- och Fritidsförvaltningen i Kalmars län.
Svärd kontaktade en 13-årig flicka och övertalade henne att komma till hans lägenhet två gånger. Första gången gjorde han närmanden, och andra gången försökte han genomföra ett samlag trots att flickan berättat om sin ålder. Han dömdes till tio månaders fängelse och att betala 50 000 kronor i skadestånd.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/fritidspolitiker-atalas-for-barnvaldtakt(1235061).gm
https://www.realisten.se/2009/03/29/socialdemokrat-haktad/
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/fritidspolitiker-domd-for-utnyttjande-av-barn(1260444).gm

2009: Sven Engvall (S) från Västerås döms till fängelse för rattfylla.

2009: Wanja Lundby-Wedin (S) och ett flertal fackpampar lät sina respektive bo gratis på lyxhotell i Italien, men lät bli att redovisa förmånen för Skatteverket.

2009: Wanja Lundby-Wedin (S) godkände ett avtal som gav AMF:s avgående vd, Christer Elmehagen, en pension på 62 miljoner. LO-medlemmarna rasar och strax efter lämnar Wedin posten i AMF:s styrelse.

2009: Börje Silk (S), Bandhagen, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grov våldtäkt mot barn 2009
Ledamot av kyrkorådet i Vantörs församling.
Dömd av Nacka tingsrätt till fyra års fängelse för att ha tilltvingat sig samlag och andra sexuella handlingar mot sina två barnbarn. Han ska också ha tvingat dem att titta på porrfilm. Övergreppen ägde rum under flera års tid och upphörde först när barnen började närma sig tioårsåldern. Han ska utge skadestånd om totalt 355 000 kronor till de två barnbarnen. Politikern hade inte informerat sin församling om misstankarna. När han dömdes och hans handlingar blev kända i församlingen valde han att avgå.
http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/02/socialdemokrat-domd-for-valdtakt-mot-barn/
http://spikharry.wordpress.com/category/borje-silk-domd-for-pedofili/
https://www.realisten.se/2009/10/02/socialdemokratisk-kyrkopolitiker-lamnar-uppdrag-efter-barnvaldtakt/
https://www.flashback.org/t1015711

2009: Baki Krasniqi (S), Trelleborg, vapenbrott och brott mot vapenlagen 2009
Trelleborgspolitiker, engagerad inom ungdomsprojektet Projekt Fagerängen, har tidigare pratat om vikten av att vara en ”positiv förebild för unga som kommit på glid”.
I Krasniqis bostads hittades vid en husrannsakan tårgassprej och 14 skarpa patroner. Krasniqi hävdade att endast tårgassprejen var hans egen och att han konfiskerat patronerna från en ungdom. Han dömdes till 80 dagsböter á 180 kronor. Arbetarekommunens ordförande Sten Björk hade fortsatt fullt förtroende för Krasniqi. http://frianyheter.wordpress.com/2009/06/18/trelleborgspolitiker-och-ungdomsledare-domd-for-vapenbrott/
http://www.nyhetsverket.se/nyhet/2001/

2009: Leif Palmgren (S), Stockholm, rattfylleri 2009
Nämndeman på Stockholms tingsrätt.
Stoppades med alkohol i blodet på Folkungagatan i Stockholm.
Påföljd: dagsböter.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2009: Riksdagsledamoten Per Svedberg (S) raglar omkring onykter efter en julfest, endast iklädd kalsonger, och kräver sex av en kvinnlig partikollega. Svedberg sitter fortfarande kvar i riksdagen.

2009: En kommunpolitiker (S) i Stockholms län åtalas för hemfridsbrott efter att berusad trängts sig in hos en sovande familj, hamnat i slagsmål med mannen och tillbringat natten i fyllecell.

2009: Peter Jonsson (S), Trollhättan, rattfylla
Riksdagsledamot sedan 2002.
Efter att ha medverkat vid Folk och Försvars konferens i Sälen i januari 2009 stoppades Jonsson av polisen i Malung. Vid ett utandningsprov befanns Jonsson ha 0,5 promille alkohol i blodet, vilket innebar misstanke om rattfylleri. Han fick betala strafföreläggande om 20 000 kronor och fick körkortet indraget i ett halvår.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=2601409
http://politikerbloggen.tv4.se/2009/01/30/han-togs-for-rattfylleri/

2009: Annelie Rudolfsson (S) från Lysekil avgår efter en polisanmälan om förskingring. Hon hade fört över 55 000 kronor från SKTF:s lokalavdelning till sitt eget konto.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.190071-regionpolitiker-polisanmald?m=print

2009: Bo Eriksson (S), Nyköping, rattfylleri 2009
Nämndeman vid Nyköpings tingsrätt.
Eriksson körde bil och stoppades med alkohol i blodet. “Olyckliga omständigheter låg bakom, det beklagar jag djupt i dag. Jag tror inte att det påverkar mig negativt som nämndeman.”
Påföljd: dagsböter.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2009: Charles Eriksson (S), Ödeshög, olaga hot 2009
Andre vice ordförande i kommunfullmäktige och Barn- och utbildningsnämnden, vice ordförande i Valnämnden och Valberedningen, ledamot i Hästholmens Hamn- och Magasins AB.
Under ett socialdemokratiskt årsmöte i Ödeshög hotade Eriksson sin partikollega, oppositionsrådet Madelaine Vilgren. Enligt henne flög han upp, slängde bak stolen och ställde sig över henne och sa två gånger: “Din jävla kärringjävel, jag ska slå till dig.” Eriksson erkände att han verkligen sagt så till Madelaine Vilgren. Men han erkände inte brott och sa att Vilgren provocerat honom och att hans sinne rann över. Enligt tingsrätten har hotet framkallat ”allvarlig fruktan för egen säkerhet” hos Vilgren.
Påföljd: 40 dagsböter à 100 kronor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=3140211
http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/03/socialdemokrat-din-javla-karringjavel-jag-ska-sla-till-dig/

2009: Trelleborgspolitikern och ungdomsledaren Baki Krasniqi (S), döms till 80 dagsböter för vapenbrott.
http://www.nyhetsverket.se/nyhet/2001/Skånsk-S-politiker-dömd-för-vapenbrott

2009: Jerry Adbo (S), Stockholm, våldsamt motstånd 2009
Landstingspolitiker.
Dömdes till 4 800 kronor i böter efter jättebråk med ordningsvakter i en hotellbar på Södermalm.
Stockholms tingsrätt B 4896-09
http://www.metro.se/nyheter/politiker-domd-for-prostitutionsbrak/Objiet!26709/
http://www.metro.se/nyheter/politiker-handbojad/ObjicC!59659/

2008: Ulf Andersson (S), Vilhelmina, grovt jaktbrott 2008
Kommunpolitiker i Vilhelmina.
Andersson sköt en järv under jakten, vilket är ett hotat och fridlyst djur. Andersson påstod att han varit säker på att det var en björn han såg. Han dömdes av Lycksele tingrätt till villkorlig dom och dagsböter.
http://www.jaktojagare.se/pl/article.php?id=355628
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/politiker-domdes-for-jaktbrott

2008: Mahmoud Haidar (S), Kalmar, ringa hot mot tjänsteman 2008
Nämndeman vid Kalmar tingsrätt.
Haidar och hans vänner blev, efter att de bland annat slagit sönder glas och varit högljudda, avvisade från en krog av två ordningsvakter. Haidar sade då upprepade gånger “vi plockar honom sen” till sina vänner medan han han hade ögonkontakt med ordningsvakten. För detta dömdes han till 50 dagsböter à 50 kronor av rätten. Haidar var sedan tidigare dömd för misshandel i tonåren, då påföljden blev vård inom socialtjänsten.
Haidar stod även åtalad för misshandel vid ett annat krogbesök, men friades. Visserligen återfanns blodstänk från den misshandlade på Haidars kläder, men rätten ansåg att Haidar inte nödvändigtvis orsakat blodstänken. Haidars vän befanns däremot skyldig till misshandel och fick tre månaders fängelse.
Endast ett år efter domen om hot mot tjänsteman återträdde Haidar sitt uppdrag som nämndeman i tingsrätten, i strid med Domstolsverkets egna regler om att nämdemän ska vara “goda förebilder i fråga om allmän laglydnad”.
http://natverkmotpk.blogspot.se/2009/05/kalmar-tingsratt-korrumperad_09.html
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/dagsboter-for-namndeman-som-hotade(479156).gm
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/may/skandal-vid-kalmar-tingsratt.html

2008: Heléne Larsson (S), Storfors, misshandel 2008
Ordförande för LO-facken i Östra Värmland och ledamot i ABF Värmlands styrelse. Hon har även varit aktuell som riksdagskandidat.
Larsson erkände att hon misshandlat sina barn på 10 och 15 år och dömdes för detta till 60 dagsböter. Hon satt kvar på sina uppdrag efter att dom fallit och såg ingen anledning att avgå.
http://politikerbloggen.tv4.se/2008/05/13/fackbasen-erkanner-barnmisshandel/
https://www.realisten.se/2008/05/14/socialdemokratisk-fackbas-misshandlade-sina-barn/

2008: Jan Norberg (S), Timrå, fortkörning 2008
Vice ordförande i kommunstyrelsen.
Norberg körde 41 kilometer i timmen genom centrala Vivsta och fick böta 2 400 kronor. Den nyinförda hastighetsbegränsningen på 30 kilometer i timmen var kontroversiell i Timrå, men politikerna försvarade den låga hastigheten med att den skulle höja säkerheten och att det rörde sig om så liten tid som gick förlorad på sträckan.
Sundsvalls Tidning 2 april 2008
http://nyhetssajten.wordpress.com/tag/fortkorning/

2008: Luleå-politikern Mohammed Chaker (S) häktas efter att ha misshandlat sin dotter i fem års tid.
http://natverkmotpk.blogspot.qa/2010/05/socialdemokrat-misstankt-for-grov.html

2008: Bathal Batti (S) från Sandviken åtalas för anstiftan till mord efter ett bråk om underhåll där två familjer är inblandade. Batti frias, men hans släktingar döms till två års fängelse. Dock kvarstår misstankarna och fallet kan komma att tas upp på nytt.
http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/sandviken/batti-kan-atalas-igen

2008: Mats Lagerman (S), Lindesberg, försök till trolöshet mot huvudman 2008
Kommunpolitiker.
Mats Lagerman skötte ekonomin för en släktings räkning genom en fullmakt. Han använde denna för att föra över en stor summa pengar till sin fru. Både han och hans fru åtalades.
Hovrätten fann Mats Lagerman skyldig till försök till trolöshet mot huvudman. Han hade tidigare friats från grov trolöshet mot huvudman i tingsrätten. Han dömdes till villkorlig dom och 80 dagsböter. Frun friades.
http://frianyheter.wordpress.com/2008/04/23/rattegang-mot-mats-lagerman-s/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=2029694
http://www.lindenytt.com/page/nyhet/artikel.asp?artikelid=4967

2007: Niklas Sörman (S), Skaraborg, dataintrång 2007
SSU-ombudsman
Strax innan valet 2006 upptäcktes att datorer som tillhörde Folkpartiet hade använts för att olovligen ta sig in i socialdemokratiska partiets känsligaste datanätverk som enbart 26 höga partifunktionärer hade tillgång till. Intrången skedde med hjälp av inloggningsuppgifter som  Sörman hade tagit från en annan ombudsman och givit Liberala ungdomsförbundet (LUF).
De som dömdes var förutom Sörman själv, den tidigare pressekreteraren för LUF, Per Jodenius och Expressenjournalisten Niklas Svensson. Ytterligare tre politiker åtalades men frikändes.
Påföljd: dagsböter på totalt 9 000 kronor.
http://www.dn.se/nyheter/politik/tre-falls-for-dataintrang/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dataintr%C3%A5ngsaff%C3%A4ren_2006
http://www.dn.se/nyheter/politik/sex-atalade-i-fp-harvan/

2007: Monica Rydin (S), Surahammar, otillbörligt verkande vid röstning 2007
Fullmäktigeledamot.
På valdagen 2006 stod Rydin med socialdemokraternas banderoll över bröstet och delade ut valsedlar för sitt parti. Vid ett ögonblick då hon trodde att hon inte var bevakad plockade hon bort valsedlarna för Sverigedemokraterna. När hon konfronterades av röstförrättaren om detta erkände hon direkt att hon stulit valsedlarna. I förhör skyllde hon på ”hjärnsläpp”.
Påföljd: 70 dagsböter.
http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1664665
http://www.realisten.se/2007/10/20/valfuskande-socialdemokrat-domd/

2007: Man (S), Stockholm, grovt bedrägeri 2007
Åkeriägare som representerade socialdemokraterna i en lokal polisnämnd i Stockholm.
Mannen var bland annat sjukskriven under lång tid då han ska ha arbetat med sin taxirörelse och även startat en bilverkstad. Han åtalades för oredlighet mot borgenärer, grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott, urkundsförfalskning och grovt bedrägeri mot Försäkringskassan
Påföljd: 3 års fängelse och näringsförbud i 5 år. Dessutom dömdes han att betala 600.000 kr till försäkringskassan.
http://www.dn.se/sthlm/fritidspolitiker-domdes-till-fangelse-for-taxifusk/

2007: Riksdagsledamoten Magdalena Streijffert (S), låter bli att redovisa högt uppsatta partikamraters privata inköp för en sammanlagd summa på 150 000 kronor. Hon är inte längre riksdagsledamot.

2007: Jan Hammer (S), Västerås, misshandel 2007
Kommunpolitiker, ordförande för både styrelsen för Västerås flygplats och för det kommunala bostadsbolaget Mimer.
Hammer dömdes för att ha misshandlat sin sambo på en fest, till villkorlig dom och 80 dagsböter. Han lämnade efter detta sina uppdrag.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=1178852

2007: Håkan Juholt (S) debiterar riksdagen dubbla kvitton för en hyrbil och sin privata bil samtidigt.

2006: Torgny Danielsson (S), Åmotfors, grovt rattfylleri 2006
Ledamot av fullmäktige i Arvika och landstingsfullmäktige i Värmland, f.d. riksdagsman, på åttonde plats på socialdemokraternas riksdagslista och etta på listan till landstinget i sin valkrets.
Danielsson ertappades en tisdagsnatt med 1,6 promille alkohol i blodet. Innan han greps av polisen hade han kört alkoholpåverkad genom centrala delar av Arvika och då kört över metallstolpar, kört på fel sida vägen, kört över en gräsmatta och därefter in i ett träd. Privatpersoner hade uppmärksammat hans vingliga färd, följt efter honom och hållit honom under uppsikt tills polisen anlänt. Danielsson förklaring var att han druckit 4-5 starköl flera timmar tidigare på kvällen.
Danielsson dömdes till skyddstillsyn med särskild föreskrift om behandling mot alkoholberoende, som redan påbörjats. Dessutom dömdes han till 75 dagsböter à 230 kronor, alltså totalt 17.250 kronor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=869793
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=974388

2006: Anna Sjödin (S), Stockholm, ringa våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande, 2006
Ordförande i SSU. Adjungerad i den socialdemokratiska partistyrelsen och det verkställande utskottet.
Sjödin hamnade i slagsmål med en ordningsvakt då hon och hennes väninna avvisades från klubben Crazy Horse. Hon fälldes för ringa våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det mest uppmärksammade faktumet att hon fälldes för förolämpning för att ha kallat dörrvakten “jävla svartskalle”. Hon fälldes även för egenmäktigt förfarande för att ha stulit ordningsvaktens vaktbricka. Stockholms tingsrätt dömde henne till 120 dagsböter á 300 kronor och skadestånd om 5 500 kronor till ordningsvakten. Sjödin avgick till slut som ordförande efter hårt tryck från medlemsorganisationerna. Sjödin skrev i ett öppet brev, efter tingsrättsdomen, till SSU-medlemmar att hennes tro på rättssystemet tydligen var felriktad.
http://www.gp.se/ekonomi/1.152567-anna-sjodin-fick-boter
http://www.dn.se/nyheter/politik/sjodin-overklagar/

2006: Man (S), Lessebo, förskingring 2006
Hade ett tungt politisk uppdrag och var kassör för Kosta Folkets Hus.
Föreningen hade länge brottats med ekonomiska problem och vid en revision upptäcktes att kassören hade förskingrat medel från föreningskassan. Mannen dömdes att betala tillbaka 140 000 kronor till föreningen, där man tror att han lagt beslag på betydligt större summor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=360650
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=859718

2006: Amanda Isaksson (S), vice ordföranden i socialnämnden i Gävle, får sova ruset av sig på polisstation efter att mycket berusad misshandlat en man.

2006: Håkan Juholt (S) får ett stipendium från riksdagen för en 10 dagar lång resa till Vitryssland för riksdagens räkning. Resan avbryts efter 4 dagar, men Juholt betalar aldrig tillbaks pengarna.

2006: Statssekreteraren Lars Danielsson (S) använde regeringsplanet tur o retur till ett möte i Bryssel. Förklaringen var att han inte vill flyga reguljärt. Kostnaden inklusive den VIP-service han beställer på Arlanda hamnar på 105 000 kronor.

2006: Minst sex uppsatta socialdemokrater använder en gräddfil för att ordna lägenheter till sina egna barn i Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Bostäderna är egentligen upplåtna till barn med särskilda behov. En av de som använt sig av gräddfilen är Lars-Erik Lövdén (S), sedermera biträdande bostadsminister och landshövding i Halland.

2006: Laila Freivalds (S), då utrikesminister, stänger Sverigedemokraternas webbsidor i kölvattnet av Muhammed-teckningarna i Jyllands Posten. Den handlingen var ett bevis på hur den totalitära maktapparaten försökte hindra invandringskritiker från att växa.

2006: Kent Arrehag (S), Härnösand, bestickning 2006
Kommunpolitiker och chef för systembolaget i Timrå.
Delaktig i en härva med systembolagschefer som låtit sig mutas. Arrehag mottog en muta på 9 549 kronor från en av företagets leverantörer. Pengarna skall efter att ha betalats in på gruppledarens personkonto gått till den lokala S-föreningens festkassa i Stigsjö/Viksjö. Arrehag erkänner även att han tidigare mottagit vad han själv kallar sponsring till en fritidsförening han är ordförande för.
Dömdes till böter och fick sparken tillsammans med 76 andra systembolagschefer.
http://allehanda.se/start/harnosand/1.448401-arrehag-kom-overrens-med-systembolaget?jumpMenu
http://www.dn.se/nyheter/sverige/romanus-kan-tvingas-vittna-under-ed/

2006: Ing-Marie Berggren (S), Varberg, hot mot tjänsteman 2006
Bl.a. ledamot av kommunfullmäktige och barn och utbildningsnämnden.
Berggren dömdes till 60 dagsböter för att hotat två kvinnliga poliser 2004 i samband med att hon omhändertogs för fylleri. Berggren förnekade att hon hotat poliserna, men tingsrätten ansåg det styrkt att hon gjort detta.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=987472

2006: Raili Borg (S), Umeå, grovt rattfylleri 2006
Ledamot i kommunfullmäktige.
Raili Borg hade druckit några starköl på en fest innan hon tog sin bil och körde hem. Men hon körde av vägen och kolliderade med en lyktstolpe. När hon kontrollerades av polisen visade blodprovet på 1,62 promille alkohol. Hon dömdes av Umeå tingsrätt till 1 månads fängelse.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=1012349
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/raili-borg-s-domd-till-fangelse

2006: Riksdagsledamoten Ola Rask (S), meddelar att han inte ställer upp för nyval. Under flera år har Rask tagit ut dubbla löner, fått milersättning för privatbil trots tjänstebil och renoverat sin sons lägenhet med hjälp av fackpengar.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/ola-rask-far-sparken-fran-ronneberga/

2005: Saied Tagavi (S) från Hässelby döms för valfusk.
http://www.svd.se/antirasistrevisor-falld-for-valfusk

2005: Juan-José Cassis (S), Visby, misshandel och olaga hot 2005
Femma på Gotlands kommuns S-lista.
Cassis anföll sin f.d. flickväns nya kille genom att knuffa denne nedför en ståltrappa. Enligt vittnen överöste Cassis också sitt offer med slag och sparkar. Några månader efter attacken hotade också Cassis mannen genom att dra med fingret över sin hals när de befann sig i varsin bil vid ett trafikljus. Han fick villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst, samt att betala 20 000 i skadestånd. Han var också tidigare dömd till besöksförbud.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/brottsdomda-staller-upp-i-valet/

2005: DN avslöjar att SSU ägnat sig åt medlemsfusk och erhållit hundratusentals kronor genom medlemmar som inte finns. Dåvarande skolminister, Ibrahim Baylan (S), kände till och godkände utbetalningarna. Baylan är idag vice ordförande i Utbildningsutskottet.

2005: SSU:s ordförande Ardalan Shekarabi avgår efter det uppdagade fusket med medlemsantalet och uppgifterna om att pengar som avsatts till integrationsprojekt istället gick till hans personliga valkampanj. Shekarabi sitter idag i Europaparlamentet.

2005: Sören Westerholm (S), Oskarshamn, grovt bedrägeri 2005
Kommunpolitiker och före detta Metallordförande på Scania.
Sören Westerholm tog ut 163 000 kronor i a-kasseersättning från Metall, trots att han samtidigt fick 1,5 miljon kronor i avgångsvederlag från Scania. För detta dömdes han för grovt bedrägeri till 160 timmars samhällstjänst, motsvarande 6 månaders fängelse.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=744814

2005: Partidistriktet (S) i Blekinge kritiseras efter att de känt till SSU Blekinges fusk med medlemssiffror, men inte vågat agera för ”rörelsens” skull.

2005: Nyköpings kommunordförande, Göran Forsberg (S), blev kissnödig under en tur med partikamrater på Birka Princess och ställde sig jämte scenen där ett dansband uppträdde och kissade. ”Jag minns inget”, säger Forsberg och hävdar att han inte var onykter. Forsberg är idag ordförande i det kommunala bostadsbolaget Nyköpingshem.

2005: Sören Westerholm (S), kommunpolitiker och f.d. Metallordförande på Scania döms till 160 dagars samhällstjänst, efter att ha tagit ut 160 000 kronor i a-kasseersättning, samtidigt som han fått ett avgångsvederlag från Scania på 1,5 miljoner.

2005: Helen Hagström Nordendorph (S), Uddevalla, urkundsförfalskning och bedrägeri 2005
Ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Uddevalla.
2003 framkom det att Hagström Nordendorph fuskat med bidrag. I april 2005 dömdes hon i Uddevalla tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter på 80×130 kronor för bedrägeri mot Försäkringskassan, då hon tagit emot bidrag samtidigt som hon fått lön från SSU och tagit emot arvode från Uddevalla kommun, samt urkundsförfalskning. I rättegången berättade hon att hon sedan 1988 skrivit på hundratals handlingar med andras namn. Hovrätten fastställde domen en månad senare.
http://www.expressen.se/gt/atalet-mot-nordendorph—punkt-for-punkt/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=605139
http://www.expressen.se/gt/nordendorph-har-flytt-fran-uddevalla/

2005: Idrottsklubben Enskede IK misstänks för skattebrott under åren 2000-2004. Under den tiden var vice statsminister Bosse Ringholm (S) styrelseordförande i klubben och samtidigt finansminister.

2004: Lena Hartwig (S), Uppsala, ohörsamhet mot ordningsmakten 2004
Kommunalråd i Uppsala.
Ett stort slagsmål som utbröt på Stora torget i Uppsala natten mot den 29 november. Hartwig som befann sig på platsen blev enligt polisen uppmanad att lämna platsen vid ett flertal tillfällen. Hartwig vägrade dock lyda polisens uppmaning och ska ha sagt att hon i egenskap av kommunalråd hade rätt att vara på platsen. Hartwig dömdes till 40 dagsböter gånger 500 kr för ohörsamhet mot ordningsmakten.
http://www.unt.se/uppsala/lena-hartwig-domdes-till-dagsboter-604675.aspx

2004: Bosse Ringholm (S), dåvarande finansminister, befann sig på fotbolls-EM i Portugal. Resan till Portugal flögs reguljärt i business-class till en kostnad av 45 000. För att hinna hem i tid till en LO-kongress beställde han sedan ned regeringsplanet till en kostnad av 100 000 kronor.

2004: Alf Kjerrman (S), Älvkarleby, urkundsförfalskning och grovt bedrägeri 2004
Ersättare i kommunstyrelsen och ersättare i kommunfullmäktige. När han begick brottet i fråga satt han i kommunens barn- och ungdomsnämnd.
Kjerrman begick urkundsförfalskning och grovt bedrägeri. Det skedde genom att han ändrade i efterhand på ett påskrivet intyg för att kunna erhålla ytterligare 9 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsinkomst, och att han påstod sig vara egenföretagare och ville ha 2 700 kronor i ersättning, trots att han inte var registrerad som sådan. Tingsrätten i Tierp dömde till villkorlig dom och dagsböter. Kjerrman skulle även betala 11 800 kronor i ersättning och ränta till Älvkarleby kommun.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=431873

2004: Saied Tagavi (S), Solna, otillbörligt verkande vid röstning, röstfusk 2004
Nämndeman vid Solna tingsrätt.
Tagavi medverkade som bud och vittne vid röstning trots att han inte hade tillåtelse enligt vallagen. Han dömdes till dagsböter och avsade sig då sina uppdrag, men var vid 2012 tillbaka.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2004: Facktoppar (S) och styrelseledamöter i Livsmedelsarbetarförbundet, samt politiker ger sig själva lägenheter som egentligen är vikta för behövande kvinnor.

2003: Thomas Bodström (S) och Jan O Karlsson (S) var på ett EU-möte i Grekland. Bägge bestämde sig för att ta en liten mini-semester med sina fruar efter mötet. De lät därför regeringsplanet stå kvar på flygplatsen ett dygn. Notan till justitiedepartementet landar på 125 000.

2002: Harry Schein (S) till DN: ”I stället för ett multinationellt Sverige borde vi, samhället, arbeta för integration av invandrarna i vårt land. I stället för att satsa skattepengar på hemspråksundervisning, borde vi lära invandrarna svenska, sätta kunskap i svenska och om Sverige för villkor för att bli medborgare i detta land.”

2002: Två valarbetare (S) i Hässelby döms för valfusk.

2001: Mohammad Alkazhami (S) från Falun döms för försvårande av skattebrott.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14399560.ab

2001: Fullmäktigeledamot (S) från Norrköping struntade i att betala skatter och dömdes att betala 140 000 i en tredskodom.

2001: Den svenska regeringen medverkar till att två terrormisstänkta egyptier avvisas till USA. Göran Persson (S) och Thomas Bodström (S) slår skulden ifrån sig och skyller på utrikesminister Anna Lindh (S). Persson och Bodström anmäls sedermera till KU.

2000: Justitieminister Laila Freivalds (S) köper loss sin lägenhet på Kungsholmen trots att hon själv medverkat till beslutet som ska försvåra ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

2000: Mona Sahlin (S), som tycker att ”det är häftigt att betala skatt”, undviker att betala en restskatt på 30 000 kronor och Kronofogden kallas in.

1999: Mona Sahlins (S) obetalda parkeringsböter på 34 000 kronor hamnar hos Kronofogden. (Lär mer om Mona Sahlin här.

1998: Stockholms finansborgarråd, Mats Hulth (S), avgår efter skandaler med vidlyftiga representationer och resor.

1996: Sigvard Marjasin (S) åtalas för att ha skickat egna räkningar till länsstyrelsen på middagar och taxiresor som andra betalat. Räkningarna har han klippt och klistrat. Han frias från anklagelserna 1997.

1995: Sölve Conradsson (S) från Motala döms till två års fängelse för att ha använt skattepengar till privata inköp och semesterresor.

1995: Det avslöjas att Mona Sahlin (S) under sin tid som arbetsmarknadsminister använt statens kontokort för privata inköp. Skandalen kommer att kallas för Toblerone-affären.

1994: Det avslöjas att Björn Rosengren (S) åkt limousin till en kostnad av 500 000 kronor mellan åren 1991-1994. Rosengren blir sedermera näringsminister 1998-2002.

1991: Björn Rosengren (S), då ordförande i TCO, befinner sig på porrklubben Tabu och uppger att han inte trodde det var en porrklubb, utan en nattklubb.

1990: I en intervju med DN säger Sverker Åström (S), socialdemokratisk politiker och f.d. FN-ambassadör denna mening: ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar som kommer från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land”.

1989: Statsminister Ingvar Carlsson (S) och invandringsminister Maj-Lis Lööw (S), fattar ett beslut om att kraftigt minska mottagningen av flyktingar. Efter att 20 000 personer sökt asyl i Sverige det första halvåret 1989, tog man ett beslut om att stoppa vidare mottagning av flyktingar, exklusive kvotflyktingar och ett fåtal med särskilt starka asylskäl. Beslutet togs den 13:e december och därav namnet Luciabeslutet.

1985: Ingvar Svanberg (S), riksdagsman från Norrbotten, erkänner att han köpt sex på Malmskillnadsgatan.

1977: Bengt Silfverstrand (S), riksdagsledamot från Skåne, döms till dagsböter för förtal i de s.k. Ockerbybreven.

1975: Transportarbetarförbundets ordförande, Hans Ericson (S), semestrar på Kanarieöarna, trots att LO uppmanat till bojkott av Spanien. Resan bekostades av charterbolaget Scanair som hade goda relationer med Transport.


Här kan man läsa om det svenska samhällets täta kontakter med regimen i det kommunistiska Östtyskland.

http://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan


En påminnelse om Socialdemokraternas storslagna historia.

ulla-lindstrom-1955Texterna ska inte läsas som kritik mot dessa partiers historia utan som ett bevis på att deras politik och världsbild var mera folkligt förankrad förr – och bättre. Om de hade hållit fast vid sin ”nazistiska politik”, dvs ansvarsfulla folkliga politik så hade Sverige varit ett bra land idag.

Men texten nedan kan gott kastas i ansiktet på LO och Socialdemokratin som var betydligt mer anfrätta av ”antisemitism” och ”rasteorier” än vad SD någonsin har varit. Att det fanns svenskar som under andra världskriget stödde Hitler saknar all relevans idag och ingenting med dagens politik att göra. Det behöver ingen varken försvara eller förklara. 

Det blir nästan lite komiskt att läsa om socialdemokraternas förflutna och sedan konstatera att när dagens socialdemokrater angriper Sverigedemokraterna, så är den tidiga socialdemokratiska politiken rena rasideologin i jämförelse med den beskedliga politik som SD representerar.

Nazismen och socialdemokraterna 1

Bruna löss i röda fanor

På 1930-talet förenades rött och brunt. Här är ett litet urval av de skelett som rasslar i den socialdemokratiska partigarderoben. I sin recension av Håkan Blomqvists bok ”Nation, ras, civilisation i svensk arbetarrörelse före nazismen” konstaterar Per J Ericson i Världen Idag den 8 september 2006 att ”arbetarrörelsen för mindre än ett sekel sedan överflödade av rasistiska och antisemitiska tillmälen som skulle förfära vilken modern salongsrasist som helst. Håkan Blomqvist visar hur dessa uttalanden var mer än enstaka olycksfall i arbetet, utan snarare naturliga delar i den socialistiska argumentationen. /…/ Ingen kan låtsas att bara ‘de andra’ bör rannsaka sitt förflutna.”

I början av 1900-talet sade den kände socialdemokraten Fabian Månsson: ”Genom hvarje svensk sinnad mans ådror går en skälfning af raseri och man får en obetvinglig lust att tvätta sina händer i utländska skojares blod.” Raseriet berodde bl.a. på att de skånska sockerbetsproducenterna importerade polska och ukrainska gästarbetare. Tidningen Arbetet beskrev ”galizierna” som ”boskap, representerande det lägsta stadiet av varan – arbetskraft.” Galizier och andra slaviska folk återfanns långt ner på utvecklingstrappan. En annan av socialdemokratins förgrundsgestalter kring sekelskiftet, professor Bengt Lidforss, anslöt sig till H S Chamberlains pangermanska, rasbiologiska och antisemitiska idéer, vilka fick stor betydelse för Hitler och nazismen. Han talade också med värme om en annan av antisemitismens banerförare, Gobineau. För Lidforss var tanken om ”alla människors lika värde en överspelad dogm.”

När Lidforss dog 1913 gick Arthur Engberg vidare i hans spår. Engberg var socialdemokratisk riksdagsman, ledamot av partistyrelsen, ecklesiastikminister 1932-36 i koalitionsregeringen och landshövding i Västernorrland från 1940, chefredaktör för tidningarna Arbetet, Socialdemokraten och nykterhetsrörelsens tidskrift Reformator. Han var påverkad av Marx antisemitism och en av 30-talets mest kända antisemiter. Han anslöt sig snabbt till de rastankar som blev alltmer tongivande i den allmänna debatten och var en av de främsta förespråkarna för inrättandet av det Rasbiologiska institutet 1921. Den 12 mars 1921 skrev Arthur Engberg en skandalös ledare i Arbetet under rubriken ”Judarna”, där han tillgrep hela det antisemitiska konceptet från Sion vises protokoll. Bl.a. anklagade han judarna för att vara ”parasiter som underminerar och förbränner alla övriga raser.”

”I sin erövring av världen har judendomen följt en målmedveten raspolitik. Man har detacherat vissa element att beblanda sig med andra nationaliteter och skapa dessa semitiska blandningstyper, som alltmer inpyra den nationella folkstocken. Man har systematiskt underminerat de övriga raserna. Det ligger i denna expansion judendomens hela kynne att vara ”cell”-byggare, att fräta sönder, inifrån uppluckra och förbränna den germanska rasen.”

Samma år sade Engberg i Andra Kammaren ”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. Det är verkligen på tiden att detta sker.”

När den antisemitiske socialdemokraten Engberg 1927 i Riksdagen yrkade på förbud mot ritualslakt fick han tillmälet ”antisemit” kastat i ansiktet! Den främlingsfientlige Engberg var involverad i så rumsrena företeelser som 1933 års läroverksstadga, införandet av ett obligatoriskt sjunde skolår, 1937 års psalmbok samt i tillkomsten av Riksteatern 1934 och Statens Konstråd 1937! Han lade även fram ett förslag om att avskaffa studentexamen och arbetade för ökad förståelse för arbetet inom kyrkan.

Socialdemokraterna och det fascistiska Förbundet Det Nya Sverige

Den 28 oktober 1930 bildade Per Engdahl tillsammans med fem likasinnade den fascistiska organisationen Förbundet Det Nya Sverige. En av de fem hette Ragnar Eriksson. ”Det nya Sverige” tillkom på Erikssons studentrum i Uppsala. Medlemmarna var fascister, som arbetade för ett korporativt samhälle enligt Benito Mussolinis modell. Några av dem var avhoppare från Sveriges Fascistiska Kampförbund. Eriksson bytte senare namn till Edenman. Han lämnade några år senare förbundet för att göra politisk karriär hos socialdemokraterna! 1939 valdes han till ordförande i Sveriges socialdemokratiska studentförbund.

På 40-talet var han sakkunnig i regeringskansliet och 1957-1967 var han ecklesiastikminister i Erlanders regering. Han slutade sin politiska karriär som landshövding i Uppsala. Han var dessutom ordförande i den parlamentariska undersökningskommission som granskade polisens utredning av Palmemordet. Det var f ö Edenman som tipsat Tage Erlander om den unge Olof Palmes politiska begåvning! När Edenman redan 1951 kandiderade för ecklesiastikministerposten skrev Arbetaren den 12 mars: ”Eller för att uttrycka saken en smula profant… det gör ingenting om man varit nazist i Uppsala bara man blir socialdemokrat när man kommer till Stockholm och får utsikt att placera sig bland innehavarna av makt, ära och härlighet…”

Allan Vougt var en av socialdemokratins ledande politiker och tidningsmän. Han var bl.a. försvarsminister, gruppordförande för (s) i Andra kammaren, medlem av utrikesnämnden samt chefredaktör för Arbetet. 1925 publicerade Vougt på Frihets Förlag, Eskilstuna (SSU:s förlag) en obehaglig broschyr med titeln ”Rasbiologi och socialism”, där han hävdade att ”rasbiologin går att förena med socialism och inte bara bekräftar en konservativ världsbild.” Vougt felbedömde länge Hitlers internationella intentioner. Så sent som 1936, när Hitler redan marscherat in i Rhenlandet, tog han dennes fredsretorik på fullt allvar och trodde på nya förhandlingar och nedrustning. Samtidigt såg han Sovjet som fredsorienterat och som en garant för de små nationernas säkerhet. Han slöt upp bakom regeringens eftergiftspolitik, försvarade permittenttrafiken och indragna tidningsupplagor.Den socialdemokatiske försvarsministern Allan Vougts bruna förflutna kommenterades i Eskilstunakuriren den 9 september 1946 av tidningens antinazistiska redaktör J A Selander: ”Under krigets tidigare skede var han en av de främsta anpasslingarna i detta land. Som socialdemokratisk ledare i andra kammaren drog han sig inte för att uttala sin tacksamhet för nazismens och Hitlers starka ambition att organisera Europa bättre än vad de demokratiska staterna och Nationernas Förbund kunnat göra’/…/” Kommentar överflödig……

Den unge socialdemokratiske radikalen Nils Flyg visade med all önskvärd tydlighet att socialism/kommunism och fascism är två sidor av samma mynt. Efter partisprängningen 1917 grundade Flyg Sveriges Socialdemokratiske Vänsterparti. Som kommunistpartiets ordförande under 1920-talet var han Kominterns trognaste vapendragare i Sverige. 1929 bröt han med Moskva och grundade ”Kihlbomspartiet” som några år senare ombildades till Sveriges Socialistiska Parti, SSP. Vid krigets utbrott hade partiet förvandlats till ett rent nazistiskt parti som senare fick ekonomisk bistånd från Tyskland. Många socialister ansåg det naturligt att knyta an till antisemitismen och därigenom bekämpa den gemensamma fienden ”penningjuden.” Tidningen Den svenske arbetaren undrade i detta sammanhang ”hur någon enda socialist kunde ifrågasätta att judarna äro världens största kapitalister och blodsugare.”

I sin recension av Håkan Blomqvists bok om antisemiterna i arbetarrörelsen konstaterade Carl Johan Gardell under rubriken ”Rasistiska tongångar i tidig arbetarrörelse” i SvD den 8 juni 2006 att ”Engbergs antisemitiska diatriber och Flygs nazistiska förlöpningar vilade förvisso på kända tankefigurer i de socialistiska rörelsernas ideologiska landskap” och att ”Blomqvist skrivit en lysande avhandling som bidrar till att kasta ljus över det svenska folkhemmets förhistoria.” En viss Ragnar Linnér var medlem i Socialistiska Partiet och i Sveriges Nationella Förbund SNF och stred som frivillig i Waffen SS. Linnér gjorde senare karriär inom fackföreningsrörelsen. 1958 grundade han Sveriges socionomers riksförbund vars ordförande han var under åren 1958-1961. 1965 rekryterades han av socialdemokraten Hjalmar Mehr som kanslichef på barnavårdsnämnden i Stockholms stadshus! Själv har Linnér kommenterat sitt tvivelaktiga förflutna med orden: ”Någon nazist med den betydelse ordet har idag var jag aldrig.” Nänä.

Varför tiger socialdemokraterna om Ragnar Linnérs socialdemokratiska karriär? Inte kan det väl vara så som Bosse Schön säger att ”det vore oerhört känsligt att dra en så aktad och välmeriterad socialdemokrat i smutsen för en ”bagatell” som det brukar heta i dessa sammanhang. För en ungdomsförsyndelse.” Preskriptionstiden för ”ungdomssynder” kan ibland vara kort. Om man inte är Sverigedemokrat förstås…..Det var inte bara den rashygieniska ideologin i nazismen som tilltalade tidens socialdemokrater. En av Sveriges ledande nazister Rutger Essén fick i en debatt med Herbert Tingsten 1932 stöd av folkhemmets älskling Gunnar Myrdal som ”i nazismen trodde sig se ungdomens rörelse, en förnyelse av socialismen.”

Sverker Åström och Sveriges Nationella Förbund

En av de mest namnkunniga socialdemokraterna med brunt förflutet är den gamle toppdiplomaten och f.d. ambassadören Sverker Åström. Han hade inlett sin politiska bana åren före andra världskriget med ett medlemskap i Sveriges Nationella Förbund, en av dåtidens viktigaste nazianstuckna organisationer. Organisationen hade klart antisemitiska ståndpunkter och bekämpade ”invandring av mindervärdiga raselement.” Vid tiden för sitt medlemskap i SNF var Åström student i Uppsala. Idag vill hans parti självklart avfärda saken som en ”ungdomsförsyndelse.” Men det besvärande är att det inte gått att hitta en enda punkt i Åströms liv där han bröt med de dunkla föreställningar han omhuldat. Samtidigt som andra världskriget bröt ut hösten 1939 gick han direkt från studentlivet till UD där han inledde en blixtkarriär.

Från den tiden var hans strategi att ligga lågt med sina politiska sympatier. I sina memoarer ”Ögonblick” har den annars så minnesgode diplomaten drabbats av partiell minnesförlust och påstår att han ”aldrig varit ansluten till något politiskt parti.” Detta är en sanning med modifikationer eftersom SNF under den period Åström var medlem uppfyllde kriterierna för ett politiskt parti. 1936 deltog SNF i riksdagsvalet och fick 27 000 röster. Den slipade diplomaten Åström har alltid hävdat att han ”inte har några minnen av sina eventuella kontakter med Sveriges Nationella Förbund och därför inte kan svara på några frågor om saken.” För övrigt tyckte han att ”det var en bagatell.” Det ser dock inte ut som att Åström helt brutit med den konservativa och ”främlingsfientliga” – som det brukar heta om andra – åsiktsriktning som på 30-talet fick honom att flörta med nazismen. I ett inlägg i DN 1990 förordade Åström att ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När han i en intervju ombads förklara sig exemplifierade han med att han visserligen ”inte ville nedvärdera en huvudjägares kultur men att en sådan människa skulle ”känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare.” Sommaren 1995 skrev Åström återigen på DN Debatt och argumenterade denna gång för ”etnisk rensning i FN-regi som lösning på konflikterna” i det forna Jugoslavien. Han fördömde tanken på att människor med olika nationell bakgrund skulle kunna leva sida vid sida i exempelvis Sarajevo och menade att en stabil fred bara var möjlig efter stora folkomflyttningar under överinseende av internationella organ. Dessa exempel är givetvis bara toppen på isberget och man har all anledning att undra vad som mer döljer sig i de av socialdemokraterna hermetiskt slutna arkiven! Socialdemokraterna har givetvis starka motiv för att hålla arkiven stängda och goda skäl att darra inför vad som kan avslöjas i framtiden. Utan tvivel har etablissemanget betydligt värre och större ”bruna fläckar” i sitt förflutna än Sverigedemokraterna har! Alla de etablerade partierna -utom kommunisterna som har sina stalinister- kom att härbärgera avhoppade nazister och fascister. Några av dem valdes in riksdagen eller utsågs rentav till ministrar. En minister -dessutom t o m ”dubbelminister- vars förflutna till slut hunnit ifatt henne är Laila Freivalds. Fadern var medlem i lettiska bondeförbundet. Modern och döttrarna flydde till Tyskland 1944 och först därifrån tog de sig till Sverige där de återförenades 1947.

”Grumliga vatten” och s k ”rumsrena” partier Hela det politiska etablissemanget tiger så det knakar om det som utspelades i Sverige fram till Stalingrads fall i januari 1943, då skaror av fascister och nazister -s.k. ”roddare” snabbt rodde över de ”grumliga vattnen” och anslöt sig till ”rumsrena” partier. Dessa borde därmed rimligtvis placeras i kategorin odemokratiska och rasistiska partier. Otaliga ”roddare” gjorde också karriär inom fackföreningsrörelsen, utbildningsväsendet, rättsväsendet, näringslivet, försvaret etc etc. Redan 1921 slog socialdemokraten Per Albin Hansson i sitt allra första folkhemstal fast: ”Sverige åt alla svenskar.” När man rotar i det förgångna är det inte svårt att hitta händelser som krackelerar de föreställningar och den världsbild majoriteten av medborgarna har. ”Socialdemokratin var uppenbarligen allt annat än vaccinerad mot det tidiga 1900-talets värsta ideologiska virus” konstaterade Ola Larsmo på DN Kultur den 10 juni 2006. Beror Mona Sahlins, Marita Ulvskogs och andra socialdemokraters hätskhet mot Sverigedemokraterna möjligen på dåligt samvete för det egna partiets ”fiskande i grumliga vatten” och befogade rädsla för att partiets ”bruna förflutna” skall komma fram?

Några källhänvisningar:

Håkan Blomqvist: Socialdemokrat och antisemit. Den dolda historien om Arthur Engberg, Carlsson 2006 Gunnar Wall, Palmemordet Ola Larsmos recension ”Antisemiterna i arbetarrörelsen” i DN 10 juni 2006 av Blomqvists bok Nation, ras och civilisation i svensk arbetarrörelse före nazismen

Per J Ericson: Antisemitismen i Arbetarrörelsen. Rasism och rasbiologi självklara inslag i många socialisters världsbild, Världen Idag 8 september 2006

Nazismen och socialdemokraterna 2

Den s-märkta rashygienen

Rashygienen var en viktig del i den socialdemokratiska drömmen om folkhemmet och ideologin omfattades även av de flesta politiska partierna. Den socialdemokratiska statsministern och folkbildaren Richard Sandler såg sitt eget parti som det mest kallade till detta värv: ”Ja, vilket parti skulle väl vara mer ägnat att uppta de rashygieniska idealen?” Sandler var lärare vid Brunnsviks folkhögskola 1909-17, ledamot av Andra kammaren 1912-17, av Första kammaren fr o m 1919, statssekreterare i finansdepartementet 1918-20, konsultativt statsråd 1920, 21 och 23, finansminister 1920, handelsminister 1925, statsminister 1925-26, utrikesminister 1932, 1936 och 39, chef för SCB 1926-41, landshövding i Gävleborgs län 1941-50, hedersdoktor 1956. I samband med Sveriges första utlänningslag slog en regeringsproposition 1927 fast att ”Värdet av att vårt lands befolkning är av en sällsynt enhetlig, oblandad ras kan knappast överskattas.

Det är därför av betydelse att kontrollera invandring av folkslag, som ej till båtnad för oss låta sig sammanblandas med vår befolkning.” Till de mindre värda raserna räknades bl.a. judar, svarta och zigenare. Magistraten i Karlskrona hävdade 1931 i ett yttrande över utlänningslagen: ”Det säger sig självt att färgade raser under inga förhållanden – framför allt negrer – inte ens som tillfälliga besökare, utom i rena undantagsfall, bör äga tillträde till riket.” I sitt slutbetänkande SOU 1938:57 skrev Befolkningskommissionen: ”Vi äro nog lyckliga att inom ett naturligt avgränsat område äga en befolkning med gynnsamma förutsättningar för gott samarbete tack vare gemensam härstamning, språk, religion och kulturtraditioner. Om vi i fred får fullfölja vår svenska linje så kommer vi att göra en insats av betydelse för världen i kommande tider. Därförutan måste vi förr eller senare finna oss i en immigration av sådana mått att enheten vedervågas och den svenska traditionen bryts.”

Arthur Engberg, socialdemokratisk riksdagsman, ledamot av partistyrelsen, ecklesiastikminister 1932- 36 och landshövding i Västernorrland från 1940 samt chefredaktör för Arbetet och Socialdemokraten var påverkad av Marx’ antisemitism och en av 1930-talets mest kända antisemiter. 1921 konstaterade ju Engberg i Andra Kammaren ”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. Det är verkligen på tiden att detta sker.” 1965 upprepade Tage Erlander i Riksdagen i samband med rasoroligheterna i USA denna tankegång: ”Vi svenskar lever ju i en så mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan i många andra avseenden.”

Socialdemokraternas ”förädling av folkmaterialet”

1906 skrev socialdemokraten Zäta Höglund i folkbildningstidningen Fram ”Här nedlägges stora kostnader på att hålla idioter och vanskapta vid lif, och årslånga mödor offras på att till exempel hjälpligt tala eller teckna; under tiden gå tusentals friska barn under i brist på näring eller uppfostran. Men förmodligen känner sig öfverklassen mest släkt med de förra.” 1920 motionerade professor Alfred Petrén i riksdagen om nödvändigheten att vidta åtgärder mot landets ”inre fiender.” Motionen understöddes av den socialdemokratiske partiordföranden Hjalmar Branting som själv i riksdagen motionerade om inrättandet av ett rashygieniskt institut. Svenska Sällskapet för Rashygien hade bildats redan 1909 och följdes 1921 av Institutet för Rashygien.

Sveriges Rasbiologiska Institut grundades 1922 och mätte under sitt första år skallarna på 200 000 medborgare. Samma år motionerade Ernst Wigforss m fl om att man borde kunna förbättra ”folkstammen” med hjälp av sterilisering av ”undermåliga.” 1934 fick Sverige en lag om tvångssterilisering. 1941 skärptes lagstiftningen i bästa Hitlerstil för att möjliggöra sterilisering av människor med ”asocialt levnadssätt.” Gustaf Möller och dåvarande statssekreteraren Tage Erlander beordrade inventering av zigenare och tattare. Varken Ernst Wigforss eller Erlander – den senare direkt inblandade i steriliseringsprogrammen – nämner ett enda ord om detta i sina memoarer. Antingen ansåg de att världens mest omfattande program för rasrening inte var viktigt nog att nämnas på de omkring 1 000 sidor som var och en av dem skrev. Eller också hade de till sist insett att programmet var omänskligt och fel och tyckte att det var lika gott att läsarna fick fortsätta att vara okunniga! De kan givetvis också ha drabbats av den s-märkta politikersjukan ”partiell minnesförlust.”

Docent Bertil Lundman skrev i sin bok ”Nutida människoraser” – som f ö användes som kurslitteratur vid Uppsala universitet fram till 1960-talet – att ”negrerna är jordens mest utpräglade driftsmänniskor, en ras av stora ouppfostrade barn, som mindre än andra besväras av några hämningar. Niggern tar dagen som den kommer, skriker, pratar, flabbar… En sådan natur är naturligtvis en utmärkt slav, som frånsett enstaka utbrott, finner sig väl i sitt öde, ja t o m är flabbig i slavhandlarens kedjor.”

Paret Myrdals ”förädling av folkmaterialet”

Reformatorerna av de sociala välfärdssystemen var oroliga för kostnaderna för sina reformer. Inte minst oroade sig politikerna för att det allmänna barnbidrag som infördes 1948 skulle bli en svår belastning för statskassan. Man beklagade att ”de lägre rasernas utvecklingsmöjligheter var små” och menade att ”det var fel att ge dem samma stöd som mer utvecklade raser.” Reformatorernas absurda tankegång fullföljdes på 1930-talet av det socialdemokratiska paret Alva och Gunnar Myrdal som pläderade för förädling av ”folkmaterialet” . Som lämplig metod föreslog Myrdals sterilisering av ”undermåliga” – en ”cirkulationsprocess varigenom biologiskt degenererade individer avskiljes” i syfte att uppnå ”en mer varaktig rasbiologisk selektion, framför allt vad gäller sinnesslöa”.

I SOU 1936:59 slogs fast att ”sterilisering av annat än medicinska skäl kan näppeligen utnyttjas annat än i de fall av förkomna, mindervärdiga individer, som enligt ärftlighetslagarna oavbrutet alstras såsom avfallsprodukter från andra socialgrupper och som hava en tydlig benägenhet att fortplanta sig inbördes och således bilda familjer och grupper, starkt belastade av ärftlig undermålighet, samt vidare i det fall, då i övrigt socialt välanpassade eller åtminstone ej allmänt undermåliga individer visas vara behäftade med ärftlig sjukdom eller sjukdomsbelastning av viss kvalificerad natur.”

Myrdals rashygieniska skäl var sammankopplade med samhällsekonomiska hänsynstaganden. Den myrdalska utredningen fastslog att statens utgifter skulle minskas eftersom de ”mindervärdiga elementen” genom steriliseringsåtgärderna på sikt skulle ”dö ut” inom ett par generationer….. Medelklassen och bondebefolkningen ansågs ha ”mycket stort rasbiologiskt värde” medan kriminella, efterblivna och tattare beskrev som ”den mänskliga slaggen.” Myrdals drog igång ett storskaligt program för vilka människor som inte skulle få finnas. Projektet pågick i flera årtionden. Utredarna såg samhället som en levande organism vilken måste ”befrias från parasiterande element.” Vilken människosyn ger detta uttryck för? Bokens och projektets rasmedvetna författare och förespråkare nådde båda höga positioner inom socialdemokratin – Gunnar blev handelsminister och Alva var konsultativt statsråd 1967-73!

I ”Kris i befolkningsfrågan” (1935) beskrev Alva Myrdal hur hon såg på kvinnans ställning: ”…det finns tydligen inom det husliga arbetet, både som husmor och som tjänare, fortfarande möjligheter för klena, imbecilla,. indolenta och ambitionslösa eller i övrigt mindre väl rustade individer att stanna kvar och dra sig fram. Dessutom ge hel- och halvprostitution alltid en öppen tillflykt.” Som ett led i makarnas Myrdals rashygieniska ideologi skulle alla barn registreras av skolläkaren. ”Blir registreringskortet obligatoriskt kommer det varken att verka närgånget eller misstänkt” försvarade Alva Myrdal sina något – med dagens språkbruk – politiskt inkorrekta metoder. 1945 steriliserades 3 747 personer. 1946 steriliserades ”undermåliga” kvinnor i snabbare takt än någonsin tidigare – omkring sex per dag. 1947 var antalet steriliseringar 2 264. Makthavarna trodde allmänt att just ”undermåliga ynglade av sig” mer än ”vanligt folk.” Den raspolitik socialdemokraterna bedrivit får sverigedemokraterna att framstå som antirasister!

Slutord

När jag började läsa igenom detta material som tillställts mig var min första reaktion att detta inte kan vara sant! Jag var flera gånger tvungen att bildligt talat nypa mig i armen. Inte kan väl dom genom åren mest framträdande svenska riksdagspartierna ägnat sig åt ett sådant gediget svineri ? Min andra tanke var hur man med närmast en mun i så fall kan beskylla Sverigedemokraterna för att ha ett ”brunt förflutet” när man själva har betydligt smutsigare mjöl i påsen? Är man helt historielösa? Eller är det den ”partiella minnesförlusten”? Det må vara hur det vill med den saken, men en sak är säker: Den riksdagspolitiker från dessa partier som hädanefter beskyller Sverigedemokraterna för historiska nazistsympatier men samtidigt inte med ett ord nämner sitt eget partis brunfläckiga förflutna är en feg hycklare och har inget i ett riksdagsparti att göra!

Gustaf Jansson, redaktör Politiskt Inkorrekt (PI)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s