Frågor till Hanna Degerström och Marie Hägg på SVT Gävleborg

Hanna Degerström och Marie Hägg har skrivit en sällsynt förvirrad text på SVT Nyheter som gäller politikern Jan Rust (M). I rubriken läser vi ”Politiker delade rasistiska sidor på Facebook”.

Ni skriver att Jan Rust ”har delat inlägg från hatsajter på sin Facebooksida.” Ni skriver också:

Rust har delat material från både SD:s egen tidning samtiden.nu och Fria Tider, som är en rasistisk, högerextrem hatsajt, under 2014 och 2015.

Sedan fortsätter ni i texten att sprida hat mot Rust för att han har läst fullt legitima nyhetssidor på nätet.

Det ni ägnar er åt är ingenting annat än en sjuklig häxjakt på människor som vill ta del av annan information än den vinklade och tillrättalagda som ni och SVT sprider.

svt-gavleborg

Vad är syftet med att påpeka att en vuxen politiker har delat en intressant artikel från en fri och oberoende sajt på nätet?

Vad är syftet med att kontakta andra politiker i Rusts parti och mer eller mindre tvinga dem att sätta press på Rust och ta avstånd från att han läst en viss tidning?

Råder det något slags förbud i landet mot att läsa Fria Tider eller är det bara ni förvirrade människor på SVT Gävleborg som försöker hindra andra människor från att ta del av samhällsinformation från annat håll än i de gammelmedier som mest ägnar sig åt lögnjournalistik och tystar ned viktiga samhällsfrågor?

Ni har pratat med politiker som känner Rust och försökt få dem att ta avstånd från Rusta för att han läst Fria Tider. Vad är syftet med att försöka brännmärka en person för att han läser tidningar av varierande politisk inriktning?

Är det för att ni vill hindra folk från att tänka självständigt?

Är det för att ni själva är fyllda av hat mot vissa tidningar?

Är det för att ni hatar att människor som har andra åsikter än vad ni har?

Ni säger att ni ”har försökt att få kontakt med Jan Rust, dock utan framgång.” Varför ska ni ha kontakt med honom? För att tvinga honom att ta avstånd från att ha läst fria medier?

Vad är egentligen ert problem?

Vi emotser svar från er, men räknar inte med att ni kommer att svara. Ni vill bara ställa krav på att andra ska besvara era löjliga frågor, men ni kommer sannolikt inte att svara på våra mer relevanta frågor.

Svara nu! Vad är problemet med att något läser Fria Tider?

Vad läser ni själva? Läser ni hatmedia som Dagens Nyheter och Aftonbladet, två tidningar som vill utrota svenska folket? Om ni läser dessa tidningar och det har undgått er att de vill utrota svenska folket så kanske ni är i behov av fria medier som Fria Tider och andra.

Vad får er att påstå att Fria Tider är ”rasistisk och högerextrem”? Har ni läst Fria Tider? Betyder inte det i så fall att ni borde ta avstånd från er själva som läser en så hemsk tidning? Eller har ni inte läst Fria Tider? Varifrån kommer då uppfattningen att den är ”rasistisk och högerextrem”. Vem påstår det? Och hur ser bevisen ut?

Ut med språket nu! Svara!

Relaterat:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s