Kvinna mördad på asylboende i Mölndal #asylkaos

Tidigt i morse kontaktades polisen efter ett bråk på asylboendet HVB Living på Åbyvägen 7 i Mölndal. En person hade knivhuggits allvarligt. När polisen kom till platsen fanns också ambulans som tog med sig den skadade till Sahlgrenska sjukhuset. Polisen kunde inte inledningsvis hålla några förhör eftersom det saknades tolk.

hvb-living-abyvagen27-molndal
HVB-hemmet på Åbyvägen 7 i Mölndal.
Asylföretaget HVB Living Nordic har även andra verksamheter.

Polisen spärrade av platsen efter dådet och har tagit med sig personer till förhör. En person är också gripen för försök till mord eller dråp. Polisen ville inledningsvis inte säga om det var en kvinna eller man som knivskurits och brottas väl med sin Kod 291 som innebär att man tiger så mycket som möjligt om brott som begås av asylsökande. Kvinnan avled efter några timmar och polisen uppgav senare att mordet innehöll ”inslag av mycket våld”.

Asylföretaget HVB Living AB skriver på sin hemsida:

Målet med verksamheten är att de barn och ungdomar som bor på hemmet skall trivas och utvecklas till trygga och självständiga individer.

Föreståndaren heter Maryam Garis Guttman.

HVB Living har också ett HVB-hem på Utlandsgatan 18 i Göteborg.

I styrelsen för HVB Living finns Per Fredrik Karlzon, Håkan Patrick Sjögren, Per Kjellberg. Per Fredrik Karlzon har uppdrag i elva olika bolag.

Dessa tre personer är ansvariga för vad som hänt på hemmet. De är också ansvariga för att ha medverkat till att importera och sprida problem i det svenska samhället.

HVB Living tjänar pengar på en politik som är mycket skadlig för Sverige. Kommer Per Fredrik Karlzon att står för alla kostnader för polisens utryckning, för följderna av knivskärningen och för en totalrenovering av en besudlad fastighet?

Eller kommer han att smita undan sitt ansvar? Kommer politikerna som godkänt asylboenden av det här slaget att ta ansvar för de problem som de importerar till Sverige?

per-fredrik-karlzon
Per Fredrik Karlzon har uppdrag i elva olika bolag.

En kommentar på “Kvinna mördad på asylboende i Mölndal #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s