Tio poliser jagades av ensamkommande #asylkaos

Den stora asylanläggningen Signalisten på Hässlö i Västerås tog i oktober emot 600 asylsökande. Lars Brånn som är chef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Västerås berättade då för lokalmedia att de som ska bo på Signalisten huvudsakligen är ensamkommande barn.

Migrationsverket hade då tecknat avtal med Carewell Omsorg AB och företagets ordförande David Daoud Malki.

Idag råder uppenbarligen totalt kaos på boendet – liksom på så många andra asylboenden. Det mesta som händer på asylboenden är dock belagt med sekretess under Kod 291 som innebär att ingenting rapporteras ut till allmänheten. Vi får ingenting veta om alla problem såvida de inte läcker ut när problemen blir gigantiska, som idag när en kvinna mördades på ett asylboende i Mölndal.

I onsdags den 20 januari larmades polisen till asylboendet Signalisten. Det hade uppstått någon form av bråk i samband med att flera migranter skulle flyttas till något annat boende. Om det var tvångsförflyttning på grund av tidigare bråk eller något annat som låg bakom att de skulle flytta får vi nog inte veta.

Men det var Migrationsverket som ringde polisen och bad om hjälp. När polisen väl kom dit så möttes de av en stor klunga människor, uppenbarligen ”ensamkommande flyktingbarn”, som skrek i kör och hotade med nävarna.

Enligt en rapport som lokalmedia tagit del av skrev en polis om händelsen:

Det anslutar även fler människor bakom oss…//.. Jag var mentalt förberedd på att slåss för mitt liv..//…Vi är nu tio poliser i den trånga korridoren. Jag hör någon ropa att det finns en nödutgång.

Enlig samma lokalmedia var det tack vare en hundförare som polisen kunde ta sig fram i lokalen. Hur många ensamkommande som hotade polisen är oklart, men anläggningen har 600 platser.

Polisen skrev också:

Jag kände att vi lätt hade kunnat hamna i ett underläge med tanke på miljön och motpartens antal”, skriver polisen i sin rapport som också efterlyser en utbildning i hantering av folkmassa i trånga utrymmen.

Det tyder på att poliserna var hotade av ett mycket stort antal människor. Trots den allvarliga händelsen har man försökt lägga locket på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s