Kod 291: Misshandel på asylboendet Östanå camping i Vetlanda #asylkaos

I stort sett samtliga asylboenden har drabbats av olika typer av problem. Tyvärr kommer inte dessa problem till allmänhetens kännedom, utom i undantagsfall, eftersom myndigheterna försöka dölja problem som är relaterade till invandringen.

Det är främst när allmänheten tipsar media om att något har hänt på ett asylboende som problemen blir kända.

Under hösten 2015 blev det känt att det skulle bli asylboende på Östanå camping i Vetlanda. Kommunchefen Magnus Färjhage arbetade med att ta emot asylsökande till kommunen och sade då att ”Vi ska alltid göra vårt bästa för att ta emot alla människor när de kommer till Vetlanda”.

vetlanda_ostana_camping

Liksom politiker och tjänstemän i de flesta kommuner så valde man även i Vetlanda att importera migranter utan att fråga invånarna om lov. I stället skrev man ett avtal med Migrationsverket om att öppna ett evakueringsboende för asylsökande. 30-40 asylsökande placerades på Östanå camping som ska vara asylboende fram till 2020 eller längre.

Det var efter en utredning av flyktingsamordnaren Åselotte Andersson och kommunchefen Magnus Färjhage som man kom fram till att Östanå camping passade som asylboende.

I styrelsen för Östanå Café o Camping Handelsbolag finns enligt allabolag.se Roland Johansson, Ingemar Johansson, Jan-Olof Johansson, Rune Ingemar Johansson.

Den 24 januari larmades polisen efter ett bråk på asylboendet. Det var efter att en kvinna blivit misshandlad som polisen larmades. På grund av språksvårigheter hade polisen svårt att få grepp om vad som hänt, men kvinnan hade blivit slagen och sparkad.

På grund av polismyndighetens mörkningar av brott på asylboenden skrevs ingenting i polisens händelserapport som kunde härleda bråket till ett asylboende eller att asylsökande var inblandade. Kod 291 tillämpades uppenbarligen i det här fallet.

kod_291

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s