Kullagårdens vandrarhem i Mariannelund riskerar bli asylboende #asylkaos

Kullagårdens vandrarhem på Kullagatan 14 i Mariannelund i Eksjö kommun riskerar att bli asylboende. Det finns en del märkliga turer kring detta som behöver synas.

Kullagårdens vandrarhem har nyligen köpts av ett företag som heter Ljus Framtid AB. Företaget registrerades 2015 och i styrelsen finns Johannes Ipek, Patrik Ipek och Nathalie Ipek. Företaget ska inrikta sig på att driva flyktingförläggning.

kullagardens_vandrarhem

Märkligt i sammanhanget är att Nathalie Ipek i styrelsen enligt lokalmedia är gift med en man som arbetar som handläggare på Migrationsverket och i sin yrkesroll haft kontakt med kommunen i asylfrågor.

När lokalmedia tog kontakt med Nathalie Ipek lämnade hon över samtalet till Emanuel Ipek, som är hennes man. Han kallar sig verksamhetschef och säger att ingenting är klart ännu om vad Kullagården ska användas till.

När lokalmedia skriver om bolaget framstår det som om styrelsen är sammansatt av personer som mer eller mindre är underställda någon eller några externa operatörer. Det var därför de ville undersöka kopplingen till Nathalies man.

Vi återkommer när vi vet mer om Kullagårdens framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s