Nya problem på asylboendet på Boda Glasbruk #asylkaos

I oktober 2015 inleddes en rättegång mot en syrier som hotade att slakta en kristen man på asylboendet i Boda Glasbruk i Emmaboda. Hoten framfördes den 22 september när mannen hotfullt talade om jihad och uttryckligen hotade skära halsen av en man som bodde på samma asylanläggning. Muslimen framförde även hot om att skada den kristne mannens familj som bodde kvar i Syrien.

Mannen försattes på fri fot efter rättegången och dömdes till villkorlig dom.

Mannen flyttades sedan från Boda till ett asylboende på norra Öland. Även där ställde han till problem. Han hotade och slog en 16-årig migrant samt viftade med kniv för att understyrka sina hot.

I december var det ett större bråk på boendet i Boda mellan flera personer. En asylsökande misshandlade två personer ur personalen.

I går uppstod bråk på asylboende i Boda Glasbruk igen. Polisen tillkallades efter bråk på boendet. Det var fullt slagsmål med träpåkar som förekom när polisen kom till platsen. Bråket uppstod för att något hade trängt sig före i en kö.

Personalen hade också hotats och låst in sig i ett rum för att skydda sig mot de våldsamma migranterna. De bor 70 asylsökande på boendet.

Boendet drivs av asylföretaget Faroy AB med Pär Marcus Royson och Jonas Karlsson i styrelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s