Tidigare Sverigedemokrat vill att SD skärper sig #asylkaos

I dagens Fria Tider skriver Kenneth Sandberg, som tidigare varit medlem i SD, att partiet bör skärpa sin politik istället för att liberalisera den. Sandberg riktar skarp kritik mot Jimmie Åkesson och SD som satsar mera på att bli accepterade av den styrande eliten än att förslå konkreta politiska åtgärder för att rädda landet.

friatider_jimmie_akesson

Sandberg menar i en text på Fria Tider att Åkesson numera är mycket svag i debatter och låter motståndarna vinna. Som exempel nämner han när Åkesson debatterade mot Maria Ferm (MP) och inte klarade av sin roll som representant för den invandringskritiska opinionen. Sandberg skriver:

Jimmies agerande i Aktuellt-debatten med MP:s Maria Ferm var ännu ett pinsamt exempel på hur svag han är, när han låter hennes floskler och upprepade klyschor styra debatten och själv hamna i försvarsställning. Bland annat instämde Åkesson till hälften i Ferms kritik mot det danska folketingets beslut om bland annat restriktivare anhöriginvandring; “Det är inget som SD föreslår i Sverige”, meddelade Åkesson och fuskade därmed bort ytterligare ett tillfälle att själv redogöra för vad som måste till för att om möjligt avvärja en katastrof för vårt land.

Kenneth Sandberg som hade kunnat vara SD:s partiledare idag om korten lagts lite annorlunda redovisar ett antal realistiska förslag på hur SD skulle kunna både attrahera fler väljare och samtidigt visa styrka inför både anhängare och motståndare.

Sandberg föreslår:

  1. Totalt och omedelbart stopp för all “asylinvandring”.
  2. Absolut ingenting annat än tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) för de som överhuvudtaget ska beviljas uppehållstillstånd.
  3. Ingen anhöriginvandring/familjeåterförening för de som redan erhållit permanent uppehållstillstånd (PUT). Endast för ett mindre antal som erhållit flyktingstatus.
  4. Omedelbar och snabb inventering av de tillstånd som utdelats de senaste 2–3 decennierna. Där detta skett på oriktiga grunder ska tillståndet återkallas och den fuskande repatrieras.
  5. Brottslingar och kriminella ska omedelbart utvisas.
  6. Återvandring för de som erhållit PUT genom att åberopa asylskäl, men sedan rest fram och tillbaka till sina hemländer. Likaså för de som är uppenbart ovilliga till egen hederlig försörjning.
  7. Hjälp för hitkomna välutbildade – läkare och ingenjörer etc. – att åka tillbaka till sina hemländer för att där skapa drägliga förhållanden för de kvarlämnade många miljonerna kvinnor, barn, gamla och sjuka. Detta bland annat med bistånd av de många miljarder kronor som sedan länge utgått från Sverige, EU och UNHCR.

Det är alldeles givet att SD behöver lämna sin liberala linje och bedriva en tydligare nationalistisk politik, detta för sin egen skull men främst för Sveriges skull. Många menar att SD av idag inte förmår att göra någonting och partiets tystnad under tiden som landet upplevt sin värsta kris någonsin är mycket oroande.

Förhoppningen om att ett nytt parti ska bildas lever fortfarande och den rollen skulle säkert passa Kenneth Sandberg väl. Han är ingen karriärpolitiker eller opportunist utan en äkta och pålitlig man som skulle få många med sig om han satte igång någon organisationsbildning.

En kommentar på “Tidigare Sverigedemokrat vill att SD skärper sig #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s