Vad har Alexandra Pascalidou i garderoben?

Det är omöjligt att påstå att Alexandra Pascalidou är en populär person. Hon är däremot en person som ständigt anlitas av etablissemanget för att fungera som frontfigur åt den politiska maffia som styr Sverige med järnhand. Hon får sitta i TV och radio och uttala sig om än det ena och än det andra utan att ha varken kunskaper eller förmåga att tolka politisk information objektivt.

Hon kallar sig journalist, programledare och författare men hela hennes karriär bygger på att hon får hjälp av kulturmarxisterna på SVT.

Hon har haft en jobbig helg.

Alexandra Pascalidou är den moderna toleranta, fördomsfria, öppna och demokratiskt sinnade kvinnan. Hon som alltid slår ned på andra människors fördomar, inskränkthet och tillkortakommanden.

daniel_friberg_alexandra_pascalidou
Alexandra Pascalidou på kärvänligt möte med Daniel Friberg på Motpol

Hon måste vara en absolut perfekt människa som inte har fördomar mot någonting. Fast det finns något hos henne som inte är som det ska.

År 2015 bröt den svenskfientliga tidningen Metro sitt avtal med Alexandra Pascalidou efter att hon plagierat en text och framställt den som sin. Det var inte första gången hon ertappades med sådant bedrägeri mot läsarna. 2005 plagierade hon också en text som hon publicerade som om den vore hennes egen. Hon har alltså visat att hon inte är att lita på när hon skriver texter. Allt kan vara plagierat eller fabulerat.

Idag skrev hon en text på sin blogg som tyder på att det är jobbigt för henne att vara så fördomsfri. Gårdagen började hon med ett besök på Makode Lindes utställning ”Negerkungens återkomst”. Eftersom han är svart och uppenbarligen fixerad vid hudfärg på ett sätt som ingen annan är så ville Pascalidou dit och titta. Hon skriver:

I mörkret möttes vi av otaliga svarta dockor i olika konstellationer. Så här i efterhand önskar jag att konstnären kunde guida oss genom labyrinten och förklara hur han tänkt och vad han menar.

Hon fattade ingenting av Lindes konst, vilket förmodligen ingen annan än Linde själv gör, så Pascalidou behöver inte känna sig ensam på den punkten. Efter besöket på utställningen gick hon nedåt Hamngatan i Stockholm för att titta på den demonstration ”som samlade nazister, rasister, högerextremister, huliganer på Norrmalmstorg.”

Åh så fördomsfritt sammanfattat! Såg hon verkligen inga andra människor där. Enligt uppgift var större delen av de som demonstrerade Sverigedemokrater. Att anklaga dem för att vara ”nazister, rasister, högerextremister och huliganer” är väl inte helt rättvisande?

I Pascalidous värld, som vid en närmare betraktelse inte är så fördomsfri, tycks det finnas ett behov av att dela in världen i ett ”vi” och ett ”dom”. ”Vi” det är huvudsakligen hon själv, media och vänstern. ”Dom” är resten av befolkningen – de som hon kallar ”nazister, rasister, högerextremister och huliganer”.

Det måste vara besvärligt att vara uppfylld av en sådan avgränsning mot andra att man ser dem som ”nazister, rasister, högerextremister och huliganer” bara för att de ogillar regeringens politik.

Alexandra Pascalidou skriver:

Lördagsflanörer stannade till och stirrade på kaoset mitt i Stockholm. Som svensk skämdes jag när en omtumlad asiatisk turist frågade efter vägen till ABBA-museet. Jag visade henne spårvagnen och tog farväl med ett ”Welcome to Sweden”.

Vad skämdes Pascalidou över? Kaoset? Men kaoset orsakades ju av hennes vänner bland extremvänstern som skrek och gapade och spottade på folk. Pascalidous förvirringstillstånd måste vara ganska bevärande för hennes själv om hon tror att den tillståndsgivna demonstrationen ”Folkets demonstration” orsakade något kaos. Hon skämdes över att åhörarna i den tillståndsgivna demonstrationen skötte sig utmärkt, men skämdes inte för att hennes vänstervänner med välkända kommunistflaggor skrek och gapade glåpord mot andra människor.

Sedan gick Pascalidou på lyxkrogen Riche. Hon säger att en man kom fram till henne och frågade ”Om en katt växer upp i ett stall. Blir den en häst då?” Hennes vänner varnade henne för att ”männen är läskiga”.

Läskiga?

Mannen som ställde frågan beskriver hon som ”Mannen i 50-årsåldern som är kraftigt byggd säger att han arbetar i ett gruvbolag i Gävle.” Pascalidou säger att hon får frågan en gång till. Hon kunde inte svara första gången, varför framgår inte. Hon kanske håller på att svimma av frågans komplexitet.

Hon säger att hon svarar ”Om katten känner sig som en häst får den väl vara en häst”. En annan man kommer fram till henne, säger hon, och frågar vad hon tycker om ”Tredje Riket”. I sin blogg skriver hon T och R med versaler. Pascalidou ”skakar på huvudet och lägger pusslet. De står kvar och säger en massa konstigheter under någon timme.” De säger ”konstigheter”. Var hon inte vid medvetande? Packad?

Pascalidou pratar i en timme med ”läskiga människor”. Hur hon svarade på den sista frågan framgick inte. En av männen sade enligt Pascalidou ”vi skålar … för Adolf Hitler och Tredje Riket”.

Pascalidou måste gå på toaletten.

När hon kommer tillbaka är männen borta. Pascalidous kompis säger till henne: ”Nu för första gången förstår jag hur utsatt du är. Och hur obehagliga de är”.

Men vad hade då männen gjort? De hade småpratat och skojat med henne och ställde lite provocerande frågor för att se vad hon skulle svara. De hade uppträtt korrekt och vänligt.

Men de var alltså ”obehagliga”. Så mycket var alltså Pascalidous fördomsfrihet värd.

Nu var det bara ett problem. Ingen hade skålat för Hitler. De hade skålat för Sverige. Eftersom alla vet att Daniel Friberg inte uppskattar Hitler så finns det många och goda skäl att tro att Pascalidou hittar på eller hör fel. Daniels Friberg säger senare till tidningen Expressen som också uppmärksammat detta:

Jag ställde givetvis inga frågor om Tredje riket eller utbringade någon sorts skål på det temat. Det är en uppenbar efterhandskonstruktion för att demonisera mig. Alla som känner mig vet att jag är föga intresserad eller sympatiskt inställd till nazism eller Tredje riket.

Pascalidou skriver:

Andra kroggäster som sett kommer fram och uttrycker sitt stöd och förfäran. För mig brister det inte förrän jag är hemma och har låst om mig. Rädslan ger mig ingen ro.

Är det inte rasisterna som brukar vara rädda för det okända? Är det inte rasisterna som brukar vara fördomsfulla? Är det inte rasisterna som brister i tolerans mot främlingar?

Hur kan du vara rädd för några sympatiska svenska medelålders män som minglar och konverserar på ett normalt och civiliserat sätt? Kan du förklara det?

Om du är rädd för normala svenskar så kanske du kan förstå människor som är vettskrämda över en politik som skapar omfattande brottslighet och problem i det svenska samhället? Om du är rädd för normala svenskar som uppträder korrekt, hur rädd borde inte vanliga svenskar då vara för alla stenkastande vänsterhuliganer som saboterar fredliga torgmöten?

Nu var du nog innerst inne inte så rädd.

Det framgår av många vittnesmål att du i själva verket trivdes ganska bra i minglet med de sympatiska svenska männen.

Ända fram tills du fick se bilden på dig tillsammans med en av männen. Det ser ut som om du kvittrar ganska förtjust i sällskapet. Men visst måste det vara jobbigt för en fördomsfri människa som du att synas på bild med en människa vars åsikter går på tvärs med dina egna.

För i fördomsfrihetens namn kan man inte umgås med vem som helst. Eller kan man det?

Nu visar det sig vem som är fördomsfriast av er. De sympatiska svenska männen som du konverserade med var inte rädda för dig och tyckte inte du var obehaglig. De har inte sagt att du var ”läskig”.

Det låter alltså som om de svenska männen som du förmodligen kallar ”nazister, rasister, högerextremister och huliganer” i själva verket vid närmare betraktelse var fullkomligt fördomsfria gentlemän.

Pascalidou skriver:

När jag läser herrskapets högerextrema meritlistor på nätet blir jag mörkrädd. Resor till Ukraina, Ungern, Polen. Visst har jag som gärna rör mig ute på stan och vägrar kapitulera för rasistiska och nazistiska hot stött på bl.a järnrörspolitikern Kent Ekeroth som hänger runt Stureplan omgiven av SÄPO-vakter som du och jag betalar känt obehag förr. Men nu kom de så nära. Och jag behandlade dem lika kärvänligt och respektfullt som jag behandlar alla jag möter. Och jag och alla andra som tar ställning för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är så sårbara. Så skyddslösa. Så ensamma när det verkligen gäller.

Det är ju lite kul att du säger att du behandlade dem kärvänligt och respektfullt. Tänk om du kunde börja behandla alla du kallar för ”nazister, rasister, högerextremister och huliganer” både kärvänligt och respektfullt. Sverige skulle bli så mycket bättre. Då skulle det snart visa sig att du måste ompröva dina egna fördomar och det kanske blir en besvärlig resa. SVT skulle inte tillåta det.

6 kommentarer på “Vad har Alexandra Pascalidou i garderoben?”

 1. Enligt rumänska bekanta:

  A.P. är född i Rumänien i en grekisk familj som var kommunistiska flyktingar. De hade deltagit i inbördeskriget i Grekland (1946-49) på ELAS-gerillans sida.
  Grekiska patrioter med brittisk hjälp körde alla kommunister ut ur Grekland efter kommunisternas misslyckade försök att ta över Greklands styre i slutet av 2VK. Många kommunistiska partisaner därifrån sökte sig till Rumänien som flyktingar och välkomnades av det röda styret.
  (ELAS-partisaner var fanatiska kommunister)

  Sverige välkomnade AP med öppna armar och satte henne på en hedersplats vid röda bordet.

  Gilla

 2. Var och åt på en restaurang tillsammans med min fru vilket inte blir så ofta tyvärr. Men in på restaurangen kommer samma Pascalido. Hon skall tydligen också äta där men i stället börjar hon argumentera med en annan gäst. Till slut står hon och skriker mitt i restaurangen och alla som sitter där och äter undrar vad som pågår. Jag som är lite känslig för höga ljud bestämde mig att nu får det vara nog. Jag gick därifrån och lämnade maten jag beställt för dyra pengar. Kärvänlig och respektfull kanske hennes mor kan säga om henne men att säga det om sig själv. Tillåt mig småle.

  PS. det var ju inte restaurangens fel vad som inträffade (dock ingrep dom inte för att stoppa fridstöraren)) men jag hatar sådana uppträdanden och har bestämt mig för att aldrig sätta min fot där igen.

  ps2 Det förvånar mig att Daniel Friberg vill synas på bild med henne.

  Gillad av 1 person

  1. Du kanske borde ha gjort det enda rätta och visat lite ”civilkurage”,Ställt dig upp och bett de båda att antingen Gå någon annanstans och skrika eller helt enkelt bara vara tysta.Hade det blivit mer hetsigt av det så hade ni ju kunnat lämna.
   Men att bara rulla över och lägga sig på rygg som du/ni och resterande restauranggäster gjorde är tamejfan förkastligt.Att personalen inte gjorde ett skit har jag full förståelse för.Pascalidou har makt nog att sänka restaurangen och dess rykte,det hade ni resterande besökare inte behövt bry er om dock. Om du inte är en del av lösningen,så är du en del av problemet.Visa lite jävla stake Svensk.Ni som beter er på detta sättet är ju anledningen till att människor som kommer hit från andra länder tror och undrar om vi inte är lite efterblivna.Sätter ingen ner foten så är det fritt fram för rövhål att bete sig som de vill.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s