Även i Örebro får nyanlända migranter förtur till bostäder #asylkaos

I kommun efter kommun ger man invandrare företräde till bostäder. I oktober aviserade exempelvis Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna att man fattade beslut om att ge asylsökande förtur.

Även i andra kommuner har liknande beslut tagits. Ofta tas besluten utan insyn från medborgarna, så hur många kommuner eller bostadsbolag som ger nyanlända migranter förtur vet ingen.

Nästa vecka kommer ett antal fastighetsägare i Örebro träffas för att ta fram regler för att ge migranter förtur. I Solna fick migranter som just kommit till Sverige förtur framför svenskar som stått i kö över tio år. Ofta är det kommunala bostadsbolag som är inblandade i denna verksamhet, som borde vara olaglig.

Det kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder har redan lovat att var tionde ledig lägenhet ska hyras ut till nyanlända migranter.

Ni som är i behov av bostad bör kontrollera hur det ser ut med förturer åt nyanlända i just er kommun. Det är inte säkert att det är så lätt at få fram uppgifter, men gör gärna ett försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s