Gästis i Färila i Ljusdal kan bli asylboende #asylkaos

Gästis på Härjedalsvägen 227-229 i Färila i Ljusdal blir sannolikt asylboende. Det är mest tragiskt att se ort efter ort förfalla i Sverige. Svenska politiker är av naivitet, slarv eller medveten politik låtit vårt land förfalla i decennier utan att göra något åt förfallet. Man har bara släpphänt avfolkat landsbygden, låtit företag och jordbruk lägga ned och inte gjort något för att hålla bygderna levande.

Det finns många döende orter i Sverige som hade kunnat räddas redan innan de började sitt förfall. Men inkompetenta politiker, förvånansvärt ofta socialdemokratiska sådana, har suttit med armarna i kors och väntat på mirakel.

gastis_farila_1gastis_farila_2gastis_farila_3

I stället för att själva agera kommer nu miraklen i form av migranter från tredje världen som befolkar och tar över ort efter ort. Det gäller inte bara storstädernas förorter som sedan decennier har fyllts upp till bredden så att svenskarna har tvingas fly därifrån efter den brottsvåg och otrygghet som följt i spåren. De gäller även mindre orter som tidigare varit trygga och lugna där invånarna nu tvingas leva i en ny verklighet. Dörrarna måste låsas, kvinnorna vågar inte gå ut ensamma, brottsligheten ökar, kostnaderna för migranternas fria uppehälle skenar, åldringar och ungdomar utsätta för personrån.

Vi lever i en tid av förfall.

Om Gästis i Färila blir asylboende skyndar det bara på förfallet i orten och bidrar till förfallet i Sverige. De som ligger bakom är kommunpolitiker som tillåter och accepterar den här politiken trots att den skadar Sverige så mycket. Politikerna har uppenbarligen suttit med armarna i kors så länge att deras tankeverksamhet har upphört.

Något fel måste det vara på politiker som väljer att släppa in hundratusentals migranter från tredje världens dysfunktionella kulturer. Att de dessutom gör det över huvudet på medborgarna är verkligen oroande.

En av dem som utnyttjar situationen för egen vinning är Mehrdad Yarbakht. Han och Heli Almhjort driver Parental Care Handelsbolag. De beskriver sitt bolag så här:

Bolaget ska bedriva verksamhet och sköta driften av tillfälligt boende för asylsökande och ensamkommande barn, äga, bebygga och förvalta fastigheter samt bedriva handel med värdepapper och övrig finanshantering, dock ej sådan verksamhet som avses i lagen om bankrörelse eller lagen om kreditmarknadsbolag, jämte därmed förenlig verksamhet.

De köpte Gästis i september med tanke på att omvandla det till HVB-hem. Ett bygglov har lämnats in och har beviljats av kommunen. Nu påstår Yarbakht i lokalmedia att det inte är säkert att planerna på HVB-hem blir av. Han säger:

Just nu är vi lite tveksamma. Det känns inte stabilt eftersom det inte kommer många barn i dag. Så det kan ändras till pensionärshus eller liknande. Vi tänker ta kontakt med olika organisationer.

Liksom många företagare betyder det inte alltid så mycket vad de tjänar sina pengar på. De är ofta beredda att sälja ut sitt land för att sko sig själva. Särskilt om man inte känner någon lojalitet till det land man bor i. Så om de hur hyr ut svenska pensionärer eller kolonisatörer som ska ta över Sverige kvittar för dem. Bara de får fylla sina plånböcker.

Ni som bor i Färila borde aktivera er lite och ta del av utvecklingen på orten innan den blir förstörd. Låt inte politiker och andra härja fritt utan att göra er röst hörd. Låt inte politikerna förstöra Ljusdal, se till att ni byter ut dem innan de byter ut folket.

Tipsa gärna oss om hur det går med Gästis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s