Läsvärda invandringskritiska och andra böcker

Det finns många viktiga och läsvärda böcker som borde intressera stora delar av allmänheten. Vi tipsar om några av dem här.

notskalet_arnstberg_sandelin

Nötskalet av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin, Debattförlaget 2016.

Nötskalet – Svensk invandringspolitik och dess konsekvenser

”Vi har skrivit en ny bok, som kom från tryckeriet idag. Det är en pocket på 196 sidor. Den är alltså betydligt mindre än våra tidigare två böcker om ”Invandring och mörkläggning”. Den är rykande aktuell och tanken är att den ska gå att läsa på några timmar. Vi har undvikit att deklarera våra åsikter. Här finns ingen politisk propaganda, ingen ideologisk plattform, inget dolt budskap. Vi vill inte bestämma vad du ska tycka om invandringen till Sverige, utan det är det du som ska göra. Tanken är också att denna bok ska fungera som en introduktion. Den som har förstått vad som händer med Sverige ska, utan att behöva riskera att skällas för främlingsfientlig eller rasist, kunna sticka denna översikt i händerna på den som vill veta mer.

Nötskalet går att köpa direkt från Debattförlaget för 140 kr inklusive moms. Om du tidigare köpt någon av våra böcker, så vet du hur det går till, nämligen så här:

Betala in 140 kr på plusgiro 463 33 86-0 och skriv ditt signum i meddelandefältet. Maila sedan detta signum plus den adress dit boken ska skickas till koa@arnstberg.se. Den kommer givetvis också att kunna köpas genom Adlibris, Bokus och övrig bokhandel. Vi håller också på att ta fram den som E-bok.


 

bok_arnstberg_romerisverige

Romer i Sverige, Karl-Olov Arnstberg, 2015.

”Romerna lever i en mer eller mindre permanent konflikt med Europas majoritetsbefolkningar. Tveklöst utgör de Europas mest problematiska etniska minoritet. I ‘Romer i Sverige’ ges en grundlig genomgång av romernas svenska historia. Deras renhetsföreställningar beskrivs och förklaras, liksom hur de försvarar sin livsform. Romers kriminalitet ägnas ett särskilt kapitel. Den tiggarinvasion som Sverige är utsatt för diskuteras utförligt, inbegripet den EU-politik som ligger bakom. Boken avslutas med en granskning av den kostsamma statliga ‘offerindustri’ som enögt utreder hur rasistiskt, fördomsfullt och diskriminerande svenskar behandlar romerna.”

Boken kostar 250 kr inkl frakt vid förskottsbetalning. Boken kan beställas från Debattförlaget.

En recension av boken kan läsas här.


 

24hogern-kommer-tillbaka-daniel-friberg

Högern kommer tillbaka, Daniel Friberg, 2015.

”Högern kommer tillbaka. Efter årtionden av förnedring och politiska misslyckanden har oppositionen skärpt sig. Det är inte en dag för tidigt. Sverige och Europa står inför utmaningar som de sittande, inkompetenta eliterna inom politikerkåren, akademin och massmedia varken kan eller vill möta. Okontrollerad invandring, huvudlöst resursslöseri och konsumtionssamhällets rasering av den västerländska människans själva inre – problem som ställer frågor det omskrivna ”etablissemanget” inte kan svara på. 

Den nya högern kan, och gör, just det. I denna koncisa handbok finns samlat ett antal högaktuella texter av Daniel Friberg för den som är eller vill vara aktiv i den verkliga opposition vårt land och vår kontinent behöver.

Med förord av den idépolitiske bloggaren Joakim Andersen, tidigare känd för en bredare allmänhet som ”Oskorei”, samt efterord av Björn Herstad, affärsman och grundare av det konservativa nätverket Engelbrekt.”

Boken har recenserats av Joakim Andersen på Motpol och han skriver:

”Mycket värdefull är den genomgång av metapolitiken som boken innehåller. I metapolitiken är kampen om språket, det Sloterdijk kallar språkpolitik, en central del. Ett litet ord som ”rasism” kan exempelvis omöjliggöra en fungerande invandringsdebatt, vilket också är dess syfte. Även vi måste föra kampen om språket, och boken innehåller därför en längre metapolitisk ordlista, där Friberg går igenom användbara termer som rätten till särart, vit flykt, egalitarism, etnomasochism och identitet.

Detta är kort sagt en bok som rekommenderas varmt. Undertecknad har även skrivit ett förord, och Björn Herstad ett efterord.”

Boken kan beställas här.

Läs en recension av boken här.

En recension av Antn Stigermark här.

Lyssna på Daniel Friberg när han intervjuas av Ingrid & Conrad.

 


23nya-hogern-greg-johnson

Nya högern kontra gamla högern, Greg Johnson, 2015

I ”Nya högern kontra gamla högern” har dr Johnson samlat 32 essäer av vikt för att förklara Johnsons vision av den vita nationalismens metapolitiska grunder, och hur dessa skiljer sig från fascism och nationalsocialism (den gamla högern), likväl som från konservatism och klassisk liberalism. Dr Johnson förkastar den gamla högerns partipolitik, totalitarism, imperialism och folkmord och förespråkar en metapolitisk rörelse för att kunna bygga en vit nationalistisk hegemoni som genomsyrar hela samhället. I boken diskuterar dr Johnson många intressanta frågor, bland annat kvinnofrågan inom nationalismen, kristendomen, förhållandet mellan populism, elitism och demokrati, förintelsen, judisk makt, Hitler och nationalsocialism. I boken kritiserar han även distraktioner och återvändsgränder för den vita nationalismen så som ”mainstreampolitik”, konservatism, ”förhastad populism” och politiskt våld.”

Boken har ett förord av psykologiprofessor Kevin MacDonald och innehållet ska ses som ett angeläget debattinlägg om vår tid. Den kan beställas här.

Jan Milld har kommenterat boken här och här.


22carlqvist_hedegaard_farliga_ord

Farliga ord, Ingrid Carlqvist & Lars Hedegard, 2014

”Boken innehåller ett stort urval av författarnas bästa alster från tidningen Dispatch International och ämnesvalen spänner brett över olika samhällsfrågor.

Läs om Malmö – hatets stad, det immigrations-industriella komplexet, politikerna, mainstreammedierna och kulturelitens misslyckanden och deras samarbete med vänsterextrema organisationer, om islamisering och sharia, Sveriges upplösning och urspårning, hoten från den iranska mullokratin, totalitära tendenser inom Svenska kyrkan, rabiat feminism och mycket, mycket mera.

Mäktiga intressen har gjort allt för att stoppa Dispatch International. I ett grundligt förord beskriver Maria Celander tidningens uppseendeväckande och dramatiska historia med allt den fört med sig av rasismanklagelser, hackerangrepp, försök att kartlägga tidningens prenumeranter och förstöra betalningssystem, våldsamma överfall och till och med mordförsök.

Än har de inte lyckats – och du har nu en enastående chans att förvärva denna banbrytande bok.”

Farliga ord kostar 195 kronor, inklusive moms och frakt. Den kan beställas här och här.


21invandring_och_morklagging_ii_arnstberg_sandelin

Invandring och mörkläggning II. Fördjupning och förklaringar. Karl-Olov Arnstberg & Gunnar Sandelin, 2014.

”Massinvandringen kommer att fortsätta. Så länge media censurerar allt om invandringens konsekvenser är det inte mycket man kan göra. Det är först när det är helt uppenbart för svensken att denne inte längre självklart har tillgång till sjukvård, arbete, bostad och vårt välfärdssystem i övrigt som han KANSKE reagerar. Tyvärr är svenskarna så fullmatade med floskler från polimedia så de har förlorat möjligheten att fullfölja en egen tankegång. Det är inte många länder i världen som lyckats kuva och hjärntvätta ett helt folk med ett sådant öppet vansinne som pågår i Sverige. Den diktatur som råder kommer att sänka det här landet tills många inte ens kommer att ifrågasätta något annat. Kom ihåg kära vänner, politiker och mediafolk har egna sjukförsäkringar, de bor i ”skyddade” områden, deras barn går i ”finare” skolor etc. Deras vardag är ljusår bort från invandringsproblematiken. Det är vanligt folk som skall ta ett steg tillbaka och det är hos vanligt folk det svider mest i plånboken när dessa skall betala detta experiment. Tyvärr går det nog inte upp något ljus förrän svenskarna drabbas av ett ordentligt trauma. Men det kommer och då kan det vara för sent.”

Boken kan beställas här eller här.


bok_invandring_och_morklagging_arnstberg_sandelin_gratis

Invandring och mörkläggning. En saklig rapport från en förryckt tid. Karl-Olov Arnstberg & Gunnar Sandelin, 2014.

”Invandring och mörkläggning” handlar om svensk invandringspolitik och vår ambition är att åstadkomma en förändring. Således: Vi är i högsta grad politiska i vår framställning, men vi är inte partipolitiska. Vi befinner oss inte på vänsterkanten och heller inte till höger. Vi vill tända ett ljus i det mediala mörker som vi anser råder. Vi vill att svenska politiker, journalister och forskare hederligt och sanningsenligt upplyser Sveriges medborgare i den fråga som vi anser är den största av alla i dagens Sverige: invandringspolitiken.”

Boken kan beställas här eller här. Den finns även att läsa som gratis e-bok på författarnas blogg.


19lasningen_jan_tullberg_gratis

Låsningen, Jan Tullberg, 2014.

”Den här boken tar upp de centrala frågorna kring invandring. Här finns väsentliga fakta och resonemang i den förmodligen viktigaste framtidsfråga som svenska folket kan bestämma över. Här diskuteras en mångfald dåliga beslut som resulterat i en situation som gradvis förvärras. Etablissemanget för en destruktiv politik och saknar förmåga att ändra kurs, då de är mentalt låsta. Detta gör att det blir lika svårt att diskutera invandring i Sverige som sex i drottning Victorias England. Det är därför ett samhällsansvar för medborgarna att sätta sig in i invandringsfrågan och fundera igenom vad som är en förnuftig politik.

Boken Låsningen belyser detta och ger underlag till läsaren för egna reflektioner och andra slutsatser än den obligatoriska entusiasm för omfattande invandring som reguljära media propagerar för. Låsningen är ett bidrag till åsiktspluralism i invandringsfrågan.”

Boken kan beställas på Bokus eller Adlibris.

En intervju med Jan Tullberg kan läsas här.

Intervju med Jan Tullberg här och här.


18landet-som-forsvann-julia-caesar

Landet som försvann. Politiskt inkorrekta krönikor, Julia Caesar, 2014.

“Landet som försvann” är en samling politiska krönikor om ett land där allt fler ord blir onämnbara och tystnaden breder ut sig. Journalisten Julia Caesar (pseudonym), vald till en av Sveriges hundra viktigaste opinionsbildare 2013, tecknar ögonblicksbilder av Sverige under den turbulenta perioden mellan riksdagsvalen 2010 och 2014.”

Boken är medryckande lättläst, underhållande och skrämmande på samma gång. Och den är viktig.

Den kan beställas här.


 

25backagarden

Bäckagården, Kjell Håkansson, 2014

”Romanen handlar om hur ett gods i Skåne, Bäckagården, omvandlas till ett hem för påstått minderåriga flyktingar. Den euforiska vårstämningen som präglar boendets invigning förbytts så småningom till en dyster höststämning när problemen hopar sig. De anställda vägrar på grund av sin politiska korrekthet att se det uppenbara: många av de boende är varken minderåriga eller flyktingar. Pressen mörkar och gårdens föreståndare lägger all skuld för de boendes handlingar på sig själv och det svenska samhället. En provocerande berättelse som beskriver hur partipolitiska överväganden och riskkapitalisternas vinster går före kommuninvånarnas intressen.”

Bäckagården är författarens debutroman.

En lättläst bok med ett innehåll som är igenkännande och tidstypiskt.124 sidor.

Boken kan beställas här.


bok_jalving_bok

Absolut Sverige. Ett land i förändring, Mikael Jalving, 2012

”Absolut Sverige tar sig bakom fasaden och beskriver ett helt annat Sverige än det föregångsland som normalt populariseras och studeras.

Boken är en resa in i en dyster kultur av förtigande och ett hårresande möte med några av de svenskar som mot alla odds varnar mot den blinda tron att framtiden är ljus, läcker och ekonomiskt solid för Sveriges snart 10 miljoner invånare. Boken utlöste en häftig debatt på andra sidan Öresund då den utkom på danska förra året.

Absolut Sverige reser från metropol till periferi, från källarmoské till kungaslott, från Rosengård till Rosenbad, från kyrkor till märkliga filmer, från tigerekonomi till tingsrätt, från militär stormakt till moralisk domare över hela världen.”

Lars Vilks skrev förordet och säger:

”Sverige, Skandinaviens storebror, blev en stormakt på 1600-talet. Jalving följer idén om att stormaktens Sverige aldrig har kunnat överge det arvet.”

Boken kostar 289 kr inkl frakt och kan beställas här.


26-john-jarvenpaa-for-livets-skull

För livets skull, John Järvenpää, 2011

”Det senmoderna samhället präglas av en egalitarism som alltsedan 1968 haft grepp om Västerlandet, inte minst Sverige. Traditionella normer, knutna till den vita människan, har ansetts vara av ondo. För att uppnå ”jämlikhet” har såväl dessa normer som de nationella, etniska, historiska, kulturella och snart också könsmässiga banden luckrats upp. Målet är att alla ska betraktas som jämlika individer. I takt med detta har förändring blivit ett självändamål. Makthavarna har motat bort fungerande koncept utan att ersätta dem med något bättre. Oförutsägbarhet och otrygghet har byggts in i samhället. Där individen förr präglades av förhållningssättet tanke-handling, präglas hon idag av känsla-handling.

På detta kommer att alla världens länder lyder under kravet på överdriven ekonomisk tillväxt. Genom att makthavarna upplöser alla kollektiva band skapas rotlösa individer som, för att fylla sina liv med (kortsiktig) lycka, hänger sig åt materiell konsumtion. På så sätt upprätthålls kravet på tillväxt.

Miljöforskningen visar entydigt att nuvarande ekonomiska ordning är ohållbar. Vi lever i en förgiftad värld som kommer att förvärras av den fortsatt massiva befolkningsökningen. Varje barn som idag föds har hundratals kemikalier i sin kropp. För att säkra skördarna och mätta munnarna på jordens population krävs enorma mängder gifter i matproduktionen. Likaså är en stor del av våra vardagliga material giftiga. Framtidens politik måste vägledas av insikten att människan behöver jorden, som inte behöver människan.

Överlag måste politiken bli mer pragmatisk och helhetsinriktad, endast så kan framtida utmaningar hanteras. Detta är kärnan i arkeofuturismen, ett begrepp myntat av den franske tänkaren Guillaume Faye. Begreppet förenar traditionella värden med evolutionslära, naturvetenskap och det bästa av tekniken. Utifrån arkeofuturismen pläderas i boken för en nordisk union med en egen ekonomi och ett ekologiskt hållbart kretsloppsystem. Norden bör satsa på att bli världens mest ekovänliga samhälle. Till skillnad från många andra områden, som kommer att präglas av svält och kamp om mat och rent vatten, har Norden ännu en möjlighet att åstadkomma detta.

Respekten för naturen är ett av de tidlösa värden som med fördel kan knytas till en tydlig identitet och livsbejakande ordning. I denna har rättvisa normer återinförts och de typiskt kvinnliga – omvårdande – egenskaperna har uppvärderats. Samtidigt måste det bästa av den traditionella mansrollen restaureras och ges den komplementära status som varje fungerande samhälle kräver. Denna grund ger upphov till självständiga, harmoniska och ansvarstagande individer.”

John Järvenpää har också skrivit två böcker om politisk korrekthet.

Boken kan beställas här.


bok_julia_caesar_bok

Världsmästarna, Julia Caesar

”Sverige ska vara världsmästare i godhet. Det har svenska politiker oberoende av partifärg bestämt. Sedan 1980 har cirka 1,3 miljoner utlänningar fått uppehållstillstånd i Sverige. Majoriteten kommer från muslimska länder i Afrika och Mellanöstern. Bara 5 procent är flyktingar. Övriga 95 procent har kommit av andra skäl, framför allt för att skaffa sig bättre liv och ta del av den svenska välfärden. 

Invandringspolitiken är den faktor som har förändrat Sverige mest sedan andra världskrigets slut. På bara några årtionden har mer än en femtedel av den svenska befolkningen bytts ut. Nu lever vi med resultaten: en snabbt ökande och alltmer brutal våldsbrottslighet, Europarekord i anmälda våldtäkter, importerad hederskultur, tvångs- och barnäktenskap, en havererad integration, nedbrända skolor och bilar, stenkastning mot polis och räddningspersonal och allt fler bidragsförsörjda etniska enklaver som lever isolerade från det svenska samhället. Under ytan döljer sig andra sorters förändring som inte är lika lätt att se. Många svenskar känner i dag sorg, främlingskap och växande otrygghet i sitt förändrade land. 

Världsmästarna är en faktabaserad granskning av hur den mångkulturella politiken har förändrat Sverige. Det är den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör. Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen – författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden. På grund av en krympande yttrandefrihet och det växande hotet från islam skriver hon under pseudonym, Julia Caesar.”

En bok som media har tidig om sedan den kom ut, tills man inte kunde hålla sig längre och i slutet av augusti 2015 gick till frontalangrepp mot författaren.

En viktig och läsvärd bok.

Boken kan beställas här.

Andra reviderade upplagan med nytt efterord av författaren.


15vitbok-jan-milld

Vitbok.se – Mångkulturellt facit, Jan Milld, 2010

Förordet i boken inleds med ett citat av Wilhelm Moberg:

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det år oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.
Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.
Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land.
Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.
Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.”

Vilhelm Moberg, i ”Svensk strävan”, 1941

Boken är på 184 sidor och en faktaspäckad genomgång av utvecklingen i Sverige från ett etniskt homogent land till ett mångetniskt splittrat samhälle.

Vitbok.se kan beställas här.


14fler-ministrar-borde-grata-tjugoen-kronikor

Fler ministrar borde gråta, Julia Caesar, 2010.

”På en presskonferens tillkännager en minister gråtande sin avgång. Fler ministrar borde gråta. Det finns många både nuvarande och före detta ministrar som har mycket goda skäl att brista i gråt över vad de har gjort och gör mot sitt land och dess befolkning.

Med världens mest extrema invandringspolitik har de förvandlat Sverige till ett splittrat och otryggt land där allt fler människor har allt svårare att känna igen sig. Utan att befolkningen någonsin blivit tillfrågad har det svenska Folkhemmet på bara några årtionden förvandlats till ett mångkulturellt samhälle med en kraftigt ökande och alltmer brutal våldsbrottslighet, havererad integration, Europarekord i anmälda våldtäkter, hederskultur, anlagda mångmiljonbränder och flykt från de invandrartäta områdena. 

”Fler ministrar borde gråta” är en samling knivskarpa politiska krönikor om tillståndet i Sverige en bit in på 2000-talet. De är icke önskvärda rapporter om en verklighet som vi aldrig får läsa eller höra om i massmedia.”

Författaren bakom pseudonymen Julia Caesar är journalist med lång erfarenhet från medievärlden.

Boken kan beställas här.


Politikens haveri. Om invandring, demokrati och en krympande svenska befolkning, 2006. Jan Elfverson.

”En stor invandring och en krympande svensk befolkning gör att Sverige förändras snabbt och radikalt. Med hjälp av internationella utblickar diskuterar författaren vad för slags samhälle vi är på väg att få.

Argumenten för den svenska invandrings- och integrationspolitiken granskas. Politiken har havererat – måluppfyllelsen är dålig och missförhållandena omfattande. Alternativ presenteras. Invandring kan vara positiv om den sker på rätt sätt.

Utifrån ett demokratiskt perspektiv granskas hanteringen av invandringsfrågan. En öppen debatt är förutsättningen för att människor skall få en sann bild av verkligheten.”

Boken gavs ut för nio år sedan och är en liten lättläst bok på 80 sidor. Jan Milld skrev en recension om den här.

Milld citerar också Elfverson i sin egen vitbok.

”Beslutet att Sverige skall bli mångetniskt är i realiteten ett beslut under extrem osäkerhet och dessutom oåterkalleligt. Att hals över huvud kasta sig in i ett sådant samhälle och på kort tid totalt omstöpa sitt land är som att köpa en lott för hela familjeförmögenheten. Det är en omdömeslöshet av monumentala proportioner.”

Jan Elfverson, i ”Politikens haveri”

Det kan nog vara svårt att hitta några exemplar av boken. Ett nytryck vore på sin plats.


 

13sept-exit-folkhemsverige-exit

Exit Folkhemssverige. En samhällsmodells sönderfall, Ingrid Björkman, Jan Elfverson, Jonathan Friedman, Åke Wedin. Förord av Jonathan Friedman.

”Sveriges omvandling till ett mångetniskt samhälle tog sin försiktiga början på 1950-talet. Fram till den tiden hade Sverige i jämförelse med andra länder en utomordentligt homogen befolkning. Den stora invandringen därefter har lett till en snabb och omvälvande förändring.

Andelen utlandsfödda år 1900 var endast 0,7 % av befolkningen. År 1950 hade den ökat till 2,8 %. Vid århundradets slut (2000) däremot utgjorde de utrikesfödda 11,3 % av befolkningen. Om också barn födda i Sverige med minst en förälder född utomlands räknas, var andelen vid den tidpunkten hela 20,5 %. Det är var femte invånare i landet. Noteras bör den mycket star­ka ökningen från 1980 och framåt av andelen av utrikesfödda från utomeuropeiska länder. Des­sa hade 2000 vuxit till 38,5 % av antalet utrikes födda.”

Det är oklart om boken fortfarande kan köpas någonstans eller om den är slutsåld.

Den kan läsas här och som pdf här.


politisk-korrekthet-john

Politisk korrekthet. Likriktning. åsiktsförtryck och dikotomisering., John Järvenpää, 2006.

”I boken beskrivs fenomenet politisk korrekthet, som analyseras i förhållande till mångkulturalismen. Författaren visar att pk-fenomenet är både en metod och en åsikt. Dessa kompletterar varandra i ett samspel där metodens uppgift är att försvara den ”goda” åsikten samtidigt som kritiska åsikter undertrycks. I grunden är den politiska korrektheten ett härskarinstrument som syftar till likriktning och kontroll.

En röd tråd i boken är författarens argumentation för att den politiska korrekthetens kärna utgörs av dikotomin, som handlar om inkonsekvens förenkling. Boken syftar till at visa att ett slags dikotomiseringsprocess präglar det svenska samhället i invandringsrelaterade frågor.

Denna process är tydlig då frågan om diskriminering liksom delar av den västerländska historieskrivningen behandlas. Som framgår är såväl synen på diskriminering som vissa skildringar av historien mycket dikotoma. Kort kan sägas att den rådande synen på diskriminering innebär ett ifrågasättande av meritokratiska principer, och ytterst också av ”vitheten”, människor med ljus hy. Tendensen ifråga om historieskrivningen är att alla vita folk idag kollektivt skuldbeläggs för oförrätter som begåtts i det förgångna. Detta ska i sig förstås som ett led i inrättandet av det mångkulturella samhället.

Boken ger läsaren ett utmärkt instrument för att själv kunna analysera debatter, artiklar, böcker, lagar, historiska händelser mm.”

Boken kan beställas här.


11adialog-om-invandringen-jan-milld

Dialog om invandringen, Jan Milld 2002

En av de första invandringskritikerna i landet som gjorde en djupdykning i ämnet på allvar är Jan Milld. Han utkom under 1990-talet med många tänkvärda texter och när boken Dialog om invandringen? utkom 2002 var han redan väl bekant och omtyckt i de invandringskritiska kretsarna.

Boken är numera en invandringkritisk klassiker och lika läsvärd idag som då, även om situationen i landet förvärrats betydligt sedan dess.

Milld tar tag i samhällsdebatten och påvisar att det varken finns debatt eller intresse att lyssna på invandringskritiker. Han såg med egna ögon den stigmatisering som drabbade invandringskritiker och berättar om sina egna erfarenheter.

Bibliotekstjänst skrev i sin katalog 2002 om boken:

”Boken består av 46 kortare avsnitt samt 19 bilagor. Boken är en dossier över Jan Millds (fd socialdemokrat) och Anders Sundholms (fd miljöpartist) försök att nå ut med kritik av invandringspolitiken. Det är i första hand en dokumentation över Blågula Frågors åttaåriga existens (www.bgf.nu). Här finns referat av debatter, tal och artiklar och en uppsjö av citat från debatter och inlägg. I bilagorna finns ett antal artiklar, tal och refuserade inlägg i sin helhet samt en intervju med Sven-Olle Olsson i Sjöbo.

Jan Milld driver idag bloggen Jan Millds blogg.

Boken kan beställas här.


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s