Polisen behöver hjälp med att hitta två män som det är synd om #asylkaos

En 63-årig svensk kvinna blev rånad på sin mobil en morgon i december. Det skedde vid Mälarhöjdens tunnelbanestation i Stockholm i december. Brottet filmades av övervakningskameror och nu vill polisen ha hjälp med att gripa gärningsmännen.

Gärningsmännen har ungefär samma look som mobilrånare brukar ha. Varje dag utsätts svenskar och svenskor för liknande brott av liknande gärningsmän där offren ofta misshandlas brutalt.

kvinna_ranad_pa_mobil
Två vilsna män som behöver hjälp.
kvinna-ranad_1
Svensk kvinna möter Stefan Löfvens Sverige.

Men för det mesta tiger media och polisen om gärningsmännens signalement för att dölja hur omfattande den importerade brottsligheten är. Att media går ut med signalement och efterlyser folk som kan identifiera gärningsmännen måste bero på att de behöver klick till sina usla tidningar. För de vill inte lösa brott.

När man ser hur ett brott går till i verkligheten blir det lättare att förstå brottsoffren. När man ser gärningsmännen förstår man hur synd de måste vara om dem.

Om Rikspolischefen Dan Eliasson skulle få kännedom om fallet skulle han säga:

Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir rånad och dennes anhöriga, men också för de enskilda unga killarna som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har de personerna varit med om för någonting, vilka omständigheter har de växt upp under, vad är det för trauman de bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga.

Det är huvudsakligen synd om gärningsmännen. Om någon känner igen dem så kanske ni kan tipsa Dan Eliasson. Han vill hjälpa männen att få ordning på sina liv. Han kanske kan låta dem bo hemma hos sig.

4 thoughts on “Polisen behöver hjälp med att hitta två män som det är synd om #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s