Karnevalen i Köln anpassas till muslimer #asylkaos

I Köln inleddes idag den stora festivalen som pågår fram till den 9 februari. Den kommer att besökas av över en miljon människor och 2 000 poliser är utkommenderade för att bevaka den och hålla ordning.

Festivalen är helt unik och har traditioner som sträcker sig långt bakåt i tiden. Den är en del av Kölns unika kultur och har sitt ursprung i forntida seder där man jagade ut vintern.

Nytt för årets festival är att myndigheterna kommer att ha mycket hög bevakning. Man kommer att ha mer belysning och mer videoövervakning än tidigare år. Det är efter händelserna på nyårsafton som man vidtagit en rad åtgärder för att deltagarna ska kunna känna sig trygga. Många kvinnor är nu medvetna om att det är förknippat med stora risker att vistas utomhus vare sig de är ensamma eller i grupp, vare sig det är dag eller natt. Tyskland har blivit farligare, inte bara för kvinnor utan för alla.

Många kvinnor som kommer att gå till festvalen bär nu pepparspray i sina väskor, men även det kan vara förknippat med risker. En gärningsman kan ta den ifrån kvinnorna och använda den emot dem.

Arrangörerna för karnevalen har tryckt upp särskilda flygblad som huvudsakligen riktar sig till muslimer och araber. De trycks på arabiska, men har även engelsk och tysk text för att det inte ska framstå som om man pekar ut en viss grupp. I flygbladet förklarar man att de människor i festivalen som är utklädda till soldater inte har riktiga vapen, utan de är av trä.

Arrangemanget präglas av säkerhet om man har infört ”säkra zoner” som kvinnor ska kunna vistas på utan att riskera överfall från de nordafrikanska invandrargrupperna som pekades ut som särskilt aktiva under nyårsnatten när kvinnor omringades av stora grupper män, rånades, misshandlades och fick sina kläder avslitna.

Många menar nu att alla säkerhetsarrangemang som vidtagits inför festivalen är en anpassning till det stora antalet muslimer som finns i landet.

Relaterat:

Många poliser på festivalen för att skydda tyska kvinnor från angrepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s