Härnösand kan få landets största asylboende med 1 700 platser #asylkaos

Det norskamerikanska företaget US Shipbrokers förmedlar och hyr ut fartyg och vill nu upplåta ett av fartygen till asylsökande. Företaget har kontaktat Härnösands kommun för att hitta en lämplig hamn där fartyget kan ligga. Kommunen har fått en informell fråga som från någon asylentreprenör om att ta emot 1 700 asylsökande.

Det aktuella fartyget heter Ocean Gala och finns just nu i Frankrike. Det är 185 meter långt och kan ta 1 840 passagerare.

Från kommunens sida är man inte säker på att det är en bra idé att låta asylsökande bo på ett fartyg, särskilt inte om det är barn och ungdomar. Vilka aktörer som ligger bakom ett eventuellt asylboende på företaget är oklart, men Migrationsverket är inblandat på något sätt. De brukar dessutom starta boenden utan att informera kommunpolitiker om sina projekt.

Det finns två hamnar i Härnösand som kan bli aktuella för fartyget. Den ena ligger i Utansjö och den andra är Djuphamnen. Djuphamnen är privatägd och kommunen kan inte neka fartyget en plats där under förutsättning att det få plats. Lokalmedia räknade ut att om fartyget blir fullt så skulle inkomsterna kunna bli minst 15 miljoner i månaden.

Om fartyget blir asylboende i Härnösand blir Härnösand troligen den mest invandrartäta staden norr om Uppsala. Kommunpolitikerna i Härnösand är, hur sjukt det är låter, glada över att kunna få fler asylsökande.

Nu tror en del att SD skulle kunna öka sin väljarbas i kommunen om 1 700 asylsökande kommer dit. Det är förmodligen sant. Men det värsta är att om 1 700 asylsökande verkligen kommer så kan det vara försent att rädda Härnösand. Det räcker inte om SD får 30-40 procent av rösterna. De måste få minst 51 procent.

Det krävs dock mycket mer än opinionsbildning och att rösta på SD för att vinna tillbaka landet från landsförrädarna som har makten. Svenska folket måste på ett mera handfast sätt protestera mot de politiker, generaldirektörer och asylprofitörer som skadar landet.

Nyligen hölls ett informationsmöte i Vendelsömalmsskolan i Haninge kommun söder om Stockholm. Där gick åhörarna till rasande angrepp mot politikerna.

Läs om det här och här.

Det är en bra början att agera på det sättet. Sedan kan man gå vidare med krav på att migranterna ska skickas ut från Sverige eller fängslas i väntan på utvisning.

Vi ska inte behöva finna oss i att landet ockuperas av främlingar.

Ni som bor i Härnösand bör aktivera er och börja försvara kommunen och Sverige mot det landsförrädiska politiken som regeringen bedriver.

2 thoughts on “Härnösand kan få landets största asylboende med 1 700 platser #asylkaos”

  1. US Shipbrokers äger inga fartyg , de är mäklare och förmedlar charter dvs hyror av fartyg. Den ersättning som migrationsverket betalar kan knappast vara ekonomsikt lönsam för ett sådant här projekt , speciellt inte för efterföljande sanering och renoveringskostnader.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s