Samordnade invandringskritiska aktiviteter idag över hela Europa #asylkaos

Idag demonstrerade stora delar av Europa mot massinvandring och islamisering. Tiotusentals människor gick ut på gatorna med plakat och flaggor för att visa sitt missnöje med att våra länder invaderas av migranter från dysfunktionella kulturer i tredje världen. Det var en samordnad aktion som genomfördes samtidigt i 14 europeiska städer. Det är första gången någonsin som man genomför liknande gemensam protest i så många länder. Sannolikt kommer vi att få se mer av detta. Varje land har sina egna invandringskritiska grupper och om de kan gå ut på gatorna samtidigt är det mycket positivt.

I Tyskland där Pegida-rörelsen är stark demonstrerar man varje vecka i Dresden och andra städer. Bara i Dresden finns mellan 3 000 och 20 000 människor på plats varje måndag för att markera mot Angela Merkels politik. Förra året tog Tyskland emot 1,1 miljoner asylsökande.

Den invandringskritiska rörelsen ville sprida budskapet till fler människor och därför arrangerades en gemensam manifestation samtidigt i flera länder idag på eftermiddagen.

Tusentals demonstranter slöt upp i Dresden. De marscherade längs floden Elbe i frånvaro av initiativtagaren Lutz Bachmann som var sjuk. Uppgifterna om antalet deltagare varierar, men officiellt räknade man med 15 000 deltagare innan demonstration hade börjat. Det stora hatobjektet är Angela Merkel som är den värsta politiker som drabbat Tyskland sedan andra världskriget. Ungefär 2 000 vänsterextremister fanns i närheten för att skrika ut sitt hat mot tyskar som inte vill att landet ska islamiseras.

Även i Calais i Frankrike fanns många invandringskritiker på plats för att markera mot det jättelika flyktinglägret som kallas för ”djungeln”. Det är därifrån migranter försöker ta sig vidare till Storbritannien. Där var det uppenbarligen bråkigt då polisen grep ett 20-tal personer. Polisen tvingades använda tårgas för att skapa ordning när vänsterextrema islamistkramare försökte störa den invandringskritiska demonstrationen.

I Prag demonstrerade ca 5 000 invandringskritiker och efter bråk i samband med en motdemonstration med 400 deltagare greps minst fyra personer. Demonstranterna kastade flaskor och fyrverkerier mot varandra, En avdelning av Pegida demonstrerade mot islam samtidigt som två andra invandringskritiska organisationer också demonstrerade. En demonstration hölls i Prag och en i Brno.

I Dublin på Irland demonstrerade en irländsk avdelning av Pegida. Flera motdemonstranter greps av polisen.

I Amsterdam demonstrerade flera hundra personer mot invandringen och islamisering. Det var Pegidas första demonstration i Holland och den samlade mellan 200 och 500 personer. Uppgifterna varierar starkt. Holland är mycket hårt drabbat av muslimsk invandring och etablissemanget försöker ständigt hindra invandringskritiker att yttra sig. En vänsterextrem motdemonstration orsakade flera polisingripanden.

Invandringskritiska demonstrationer hölls också samtidigt i Birmingham i England, i Montpellier i Frankrike, i Warszawa, Köpenhamn, Bratislava i Slovakien och i Graz i södra Österrike.

I Birmingham hölls den första Pegida-demonstrationen i England. Över 300 personer marscherade under ledning av Tommy Robinson, som en gång startade English Defence League. Lite udda var att många hade plakat som hyllade Donald Trump. På grund av situationen I Storbritannien med många olika invandringskritiska och nationalistiska grupper som mer eller mindre ständig bekämpat varandra markerade brittiska Pegida mot British National Party och bad dem hålla sig borta. Bara 30 motdemonstranter dök upp.

I Warszawa talade Tatjana Festerling från tyska Pegida inför flera tusen invandringskritiker och polska nationalister och sade ”Låt oss tillsammans leda kampen mot islamiseringen”. Till skillnad från i England var alla nationalister välkomna att demonstrera.

pegidaPoland_2
Tusentals polacker protesterade mot invandring och islam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s