Turisthotellet i Ljungskile blir asylboende #asylkaos

Turisthotellet som ligger på Hälle Lider 9 i Ljungskile i Uddevalla kommun blir asylboende. Hotellet såldes nyligen till Hans Jonasson som inte har för avsikt att bedriva hotellverksamhet.

uddevalla_hans_jonasson
Hans Jonasson köpte turisthotellet 2015 och nu blir det asylboende

Hotellet har anor sedan 90 år tillbaka och 2015 ville de tidigare ägarna trappa ned och avyttra verksamheten. De ville sälja till någon som kunde driva hotellet vidare. Hans Jonasson är känd i kommunen som grundare av Uddevallapartiet och var före det medlem i kristdemokraterna.

Han lämnade politiken 2012 och flyttade till Gran Canaria där han och hustrun Charlotte driver företaget Asap Ritkonsult. Till lokalmedia säger Jonasson att han köpte hotellet med tanke på att driva det vidare men att det rann ut i sanden.

turisthotellet_ljungskile2turisthotellet_ljungskile1turisthotellet_ljungskile3

Men tanke på att Jonasson bor utomlands är det tveksamt om det är sant. Det är mera troligt att han köpte hotellet med avsikt att göra det till asylboende. Jonasson kontaktade sedan asylbolaget Hero Sverige, som är ett systerbolag till Norges största asylbolag. Han lyckades få dem att hyra hotellet och göra det till asylboende. Jonasson erkänner att han tjänar stora pengar på att hyra ut hotellet till asylföretaget.

Planen är att hotellet ska ta emot omkring 20 migranter från tredje världen. Det blir ett så kallat HVB-hem och de som flyttar in blir då sannolikt unga vuxna från Afghanistan och Somalia.

Hotellet byggs just nu om och av säkerhetsskäl är det bemannat dygnet runt. Den förra ägaren som hade velat se hotellet leva vidare är mycket besviken på Hans Jonasson och känner sig nu lurad.

Hero Sverige AB. Vd Harry Mc Neil Falk. Systerbolag till norska Hero Norge AS som bedriver minst 35 asylboenden över hela Norge.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s