Hotell Åhus Strand har bytt namn till Åhus Seaside #asylkaos

I augusti 2014 berättade bloggen Exponerat om att Hotell Åhus Strand Kantarellvägen 1 var på väg att bli asylboende. Hotellet ägdes av Konferensarrangörerna i Åhus AB som drivs av Max Svensson och Mats Svensson.

I juli 2014 lämnade de in en ansökan till Migrationsverket om att få driva asylboende och räknade med att driften skulle kunna startas vid årsskiftet 2014/2015.

Området där hotellet ligger är något av en oförstörd idyll, som dessa asylprofitörer ville förstöra genom att fylla upp sitt hotell med migranter från tredje världens dysfunktionella kulturer.

Max Svensson och Mats Svensson har som huvudintresse att tjäna pengar och tycks fullkomligt strunta i om den egna orten förstörs eller förfaller. När asylboendet planerades var det tänkt att 200 asylsökande skulle bo där.

Enligt en uppgift från Migrationsverket den 29 augusti 2014 skulle intäkten för Konferensarrangörerna i Åhus AB bli 1 891 000 varje månad om anläggningen var fullbelagd.

Ungefär vid samma tid såldes Hotell Åhus Strand till Ninni och Karl-Johan Berg samt Camilla och Staffan Andersson. Säljaren Max Svensson sade till lokamedia i samband med försäljningen

Vi tycker att familjerna Berg och Andersson är den bästa konstellationen för att driva hotellanläggningen vidare. Dels för att de är lokala entreprenörer som visar engagemang för Åhus utveckling, dels för att vi tillsammans kommer att bevara och utveckla Åhuskulturen.

Det är ett ganska märkligt uttalande av en person som just haft för avsikt att skapa en stor asylanläggning på hotellet vilket skulle omöjliggöra att ”bevara och utveckla Åhuskulturen.”

Vi samma tidpunkt var ett hotell som fungerade som asylboende i trakten till salu där säljaren lovade ”sekretess” när det gällde adress och uppgifter om boendet. Om det var Hotell Åhus Strand är oklart och likaså är det oklart om – eller hur länge – hotellet varit asylboende.

Hotellet bytte namn till Åhus Seaside ungefär vid den tiden som det var tänkt att Hotell Åhus Strand skulle ta emot de första asylsökarna. Det är svårt att hitta uppgifter om att de nya ägarna har drivit asylbonde på hotellet.

Om någon har kompletterande uppgifter tar vi gärna emot dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s