Vingåker får nytt asylboende #asylkaos

Vingåker har tagit emot ett mycket stort antal människor från tredje världen. Den tidigare pittoreska orten är på väg att förfalla kraftigt. Dessutom finns tre boenden för ”ensamkommande”. Nu öppnar man snart ytterligare ett.

Kommunen har hyrt en fastighet som de ensamkommande ska bo i, men socialnämndens ordförande Robert Skoglund (S) vill inte berätta var den ligger. Han skyller på att det kan bli ”attentat” mot boendet, men sanningen är att han vill försvåra för närboende att kunna överklaga innan det är försent.

vingaker
Vingåker får snart ytterligare ett asylboende

Socialchef Dag Wallströmer säger att ”Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), rekommenderat att kommunerna inte ska sprida information om nya enheter i förväg.”

Men orsaken till att MSB har gjort den rekommendationen är att 1) MSB är medskyldiga till att man etablerar asylboenden över hela landet och 2) att man vill hindra kritiska röster att få fotfäste innan beslut om asylboende är fattat.

Rekommendationerna om att inte berätta om planerade asylboenden är en del i den totalitära politiken som myndigheterna bedriver och som påtvingas folket. Om de nu är så rädda för ”attentat” mot alla asylboenden och måste ha väktare dygnet runt så är väl det tecken nog på att politiken inte är förankrad bland vanligt folk.

Men politikerna bryr sig inte om vad vanligt folk tycker.

Det är tydligen en privat hyresvärd som hyr ut sin anläggning till Migrationsverket som betalar 250 000 kr i månaden i hyra. Det måste röra sig om en rätt stor fastighet som man hyr, kanske ett hotell eller en större herrgård eller något liknande. Enligt uppgift avser fastighetsägaren i framtiden att bedriva en ”normal” affärsverksamhet i fastigheten vill därför inte skylta med sitt man. Hemlighetsmakeriet kan lika gärna tyda på någon slags korruption där det finns vänskapsband mellan politiker och fastighetsägare.

Han vill tjäna pengar på en sjuk politik och vet att många kommer att ogilla vad han gör. Av det skälet hoppas vi att några som känner till det planerade asylboendet hör av sig till oss. Vi vill veta mer.

Ni som bor i Vingåker måste bli mer aktiva och sätta stopp för politikernas vansinniga politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s