Soldiers of Odin har öppnat filial i Norge #asylkaos

Det finländska medborgarinitiativet Soldiers of Odin, som drog igång förra året för att säkra gatorna på vissa orter och hålla icke önskvärda migranter i schack, har nu öppnat filial i Norge.

Det var i lördags som de visade upp sig i Tønsberg och patrullerade gatorna mellan 23 på kvällen till 02 på natten. Tretton män med identiska jackor och texten Soldiers Of Odin – Norway på ryggen gick ut för att skapa lugn och ge invånarna trygghet.

tonsberg-norge-soldiers-of-odin

Under kvällen samlades också medlemmar från stiftelsen Osebergskipets venner, som är en förening som visar aktning för det välkända Osebergsskeppet och vikingatida kultur. De ville dock inte agera för att skapa trygghet på gatorna utan valde att kritisera de 13 männen för att de använt sig av norröna symboler.

Talesmannen för Soldiers Of Odin, Ronny Alte, sade till en samlad grupp kritiker att gruppens enda uppgift är att skapa trygghet. De har, som grupp, inga åsikter om andra människors religion eller hudfärg. När en kvinna undrade varför gruppen dök upp just nu svarade Alte att invandringen är utom all kontroll och att olika problem följer i spåren. Ett sätt att möta problemen är att skapa trygghet för invånarna på gator och torg.

En kommentar på “Soldiers of Odin har öppnat filial i Norge #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s