USA-valet: Folkets kandidat Donald Trump vann i South Carolina

Redan när Donald Trump deklarerade att han skulle ställa upp presidentvalet så väckte det stor uppmärksamhet eftersom han är en av USA:s mest kända personligheter. När han dessutom förklarade att han vill ta itu med den illegala invandringen och bygga en mur mot Mexico så började stödet för honom öka kraftigt samtidigt som etablissemanget fick hicka.

Sedan dess har Trump kommit med utspel efter utspel som bevisar att har åsikter som står nära den folkliga opinionen, men som länge sopats under mattan av media och makthavare.

why-ladies like-donald-trump
Populär presidentkandidat

Ungefär som i Sverige och många andra länder har makten i USA en agenda som folket ogillar. Både republikaner och demokrater har länge svikit stora delar av väljarkåren när det gäller frågor invandring och företagsflykt till andra länder.

Längs vägen fram till den republikanska primärvalsegern i South Carolina igår har media försökt tolka hur det ska gå för Trump och ofta kommit fram till att han inte kommer att blir särskilt framgångsrik och absolut inte president.

Mediamakten är en del av de makthavare i USA som vill se mer globalisering, mer öppna gränser och andra galenskaper och har länge försökt inbilla allmänheten att de som vill stoppa eller minska invandringen är rasister och egentligen väldigt få till antalet, därför kan inte Trump vinna.

Men de som klarar av att göra bättre analyser, som exempelvis Daniel Friberg på Motpol har gjort när han tidigt förstod Trumps potential, vet att om valet går rättvist till så vinner Trump och blir president.

Redan nu försöker man på många sätt aktivt motarbeta honom på flera sätt. Man framställer honom som en instabil person som bara kastar ur sig massa ogenomtänkta uttalanden som tyder på att han inte tänker innan han kommer med utspel. Det är helt fel, Trumps utspel är mycket genomtänka och för det mesta folkligt förankrade. I den senaste debatten inför valet i South Carolina placerade republikanska partiet sina lobbyister i publiken för att de skulle bua åt Trump och framställa honom som impopulär.

Det väckte ilska i Trumplägret och beslutsamheten för att stödja Trump istället för det republikanska etablissemangets kandidater Jeb Bush och Marco Rubio ökade. Trump vann i South Carolina med 32,5 procent och Marco Rubio kom på andra plats med 22,5 procent. Ted Cruz fick 22,3 procent och Jeb Bush 7,8 procent.

Jeb Bush som sponsrats av lobbyister med hundratals miljoner kronor misslyckades så kapitalt att han meddelade att inte fortsätter sin kampanj.

Många är nu övertygade om att presidentvalet kommer att bli en strid mellan Hillary Clinton och Donald Trump. Om valet inte manipuleras så kommer Trump att bli president – och det är bra för världen. Han är den ende av kandidaterna som visat tydlig förståelse för att de invandringsrelaterade problem som även Europa drabbats av. Han har också tagit ställning i en rad andra ämnen som går på tvärs mot makthavarna vilket kommer att göra honom till en bra president.

One thought on “USA-valet: Folkets kandidat Donald Trump vann i South Carolina”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s