Friluftsmuseet Jamtli i Östersund tar emot asylsökande #asylkaos

Friluftsmuseet Jamtli i Östersund grundades 1912 av Jämtlands läns fornminnesförening, Jämtlands läns konstförening samt Föreningen Jämtslöjd år 1912. Det hette tidigare Jämtlands läns museum, men sedan 2008 kallas museet Jamtli. Här finns historiska byggnader och föremål. Man har anordnat spelmansstämmor, kurser i folkdans och traditionellt hantverk. Museet har ansvar för länets kulturarv.

jamtli-ostersund
Ingången till Jamtli

Nu säger museichefen Henrik Zipsane att man ska bygga bostäder åt asylsökande på området. Redan för några månader sedan började landsförrädare i kommunen slipa på planerna att förstöra även Jamtli, det räcker alltså inte med alla andra asylboenden i kommunen. Hela Östersund och Sverige ska bli ett enda stort asylboende.

Det finns inget stopp på vansinnet.

Henrik Zipsane förefaller var någon slags politrukliknande figur som fått sitt jobb av politiska eller andra skäl. Det är mycket märkligt att en människa som ska vårda ett kulturarv så öppet hjälper till att förstöra samma kulturarv.

För några år sedan gjorde han sig ökänd efter att ha sett till att Jamtli pantsatt muséets byggnader och lånat flera miljoner utan att ägarna fick veta det.

Nu är planen att lyxrenovera några slitna byggnader på området. Ett av huset kommer att få sex lägenheter på minst 60 kvm, kök, tvättstuga och balkong. Dessutom varsin egen odlingslott. Totalt kommer man att ordna ca 14 lägenheter åt de asylsökande. Deras barn kommer att få hela friluftsområdet att leka på. Redan om några veckor kommer bygglov att lämnas in.

Henrik Zipsane säger till lokalmedia:

Vi vill dra vårt strå till stacken och hjälpa flyktingarna som kommer hit och inte har någonstans att bo.

Arbetet med att renovera husen kommer delvis att gå till invandrare. Fastighetschefen på Jamtli heter Anders de Sinegube och är också insyltad i den här verksamheten. Varför människor som Zipsane och de Sinegube bidrar till att förstöra vårt land är en gåta. Ännu märkligare är att de arbetar på ett historiskt museum och inte förstår värdet av att förvalta och utveckla den egna nationens kultur. Om man stöder den politik som innebär att landet fylls upp med migranter från dysfunktionella kulturer så accepterar man att migranterna tar över landet. Det är oklart när de asylsökande flyttar in, men det blir nog i slutet av året.

Om man ser till hur människorna i kommunen har röstat så ser man att de har röstat på partier som vill fylla upp Sverige med migranter från tredje världens dysfunktionella kulturer. Man får som man röstar!

Den politiska mandatfördelningen i Östersund:

Socialdemokraterna 22
Moderaterna 12
Centerpartiet 8
Miljöpartiet de gröna 6
Vänsterpartiet 4
Liberalerna 4
Sverigedemokraterna 4
Kristdemokraterna 1

En kommentar på “Friluftsmuseet Jamtli i Östersund tar emot asylsökande #asylkaos”

  1. östersund blev av med sin militära verksamhet som moderaterna lade ner för att smyga in sverige i nato bakvägen. Nu väntar ny stockholmsbeslutad verksamhet att dadda med skäggbarnen och deras familjer som sitter och väntar att få komma till smörgåsbordet.

    I övriga fungerande länder utanför Sverige är livet är väsentligen bättre. Det är tyvärr så att man läser om Sverige och besöker någon gång ibland och då blir man inte särskild förvånad eller glad. Fd svensk, har bott i Östersund på 90-talet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s