”Chockades” av sakliga fakta i flygblad #asylkaos

Det är otvivelaktigt så att många svenskar lever i villfarelsen att det som de ser och hör i media är sant och riktigt. I alla totalitära stater lyckas makthavarna dupera stora delar av befolkningen eftersom tillgången på alternativ information är begränsad.

Politiker och media har länge försökt påverka opinionen för att den ska stödja det migrationspolitiska projektet som omvandlar det trygga Sverige till ett mångetniskt land där alltfler livsfarliga invandrartäta områden växer fram.

Många svenskar begriper inte riktigt vad som händer i Sverige samtidigt som det finns många som välkomnar stor migration från tredje världen och att svenskarna blir en minoritet i sitt eget land.

Det kan tyckas underligt att det finns en enda person som ser fram emot att Sverige tas över av de migranter som nu väller in i Sverige i stället för att svenskarna får behålla sitt eget historiska land även i framtiden.

vallentuna-nyheter.png

Vallentuna Nyheter berättar att många vallentunabor nyligen fick ”rasistiska” flygblad i sin brevlåda. En musiker vid namn Janne Lekemark blev uppenbarligen så svårt chockad över att få dessa flygblad i sin brevlåda att han ”blev sittande i hallen med kläderna på”. Han kontaktade sin lokaltidning och berättade om chocken och sina tankar.

Lekemark och sambon Sofie Håkansson säger till VN:

Det är så mycket lögner, påhopp. De vill få folk att tro att etablerade media ljuger, men varför skulle svensk tv ljuga? Vad har de att tjäna på det?

Flybladet beskriver lite kort asylkaoset i Europa och rekommenderar filmen ”With Open Gates: The Forces of Collective Suicide of Europe.” Filmen lyfter fram ett antal TV-inslag från olika länder där det framgår hur allvarlig situationen är och vart våra samhällen är på väg. Om man inte tror att svensk TV ljuger så kan man se filmen, den innehåller kommentarer och bilder från TV-kanaler i många olika länder och ger en bra bild av vad som väntar vårt samhälle.

När det gäller svensk TV så är det ovidkommande om de ljuger eller inte, det allvarliga är att de aldrig presenterar några sanningar om vad som händer i Sverige, vilka som ligger bakom den stora invandringen och hur Sverige förändras. Rent demografiskt kommer svenskarna att vara i minoritet i sitt eget land redan om ca tio år om detta fortsätter.

Vi kommer att få fler livsfarliga områden som liknar Rinkeby och Rosengård där nästan inga svenskar bor längre. De svenskar som en gång bodde där lämnade dessa områden i samma takt som invandrarna flyttade in och det blev mer otryggt att bo där.

Lekemark säger om innehållet i flygbladet att ”Det är ett så öppet hat”. Men det finns inget hat alls i bladet bara en del tankar kring vad som sker i världen och Sverige just nu.

Lekemark har haft det jobbigt. Han säger till VN:

Det har tagit så mycket energi. Att argumentera med dem var första tanken. Men jag känner både lamslagenhet och en vilja att göra saker.

Hur kan man vara så chockad över att få höra invandringskritiska argument? Det kan bara tyda på att han levt helt avskärmad från den verklighet som tränger sig på alltmer.

Lekemark säger:

Jag tror att de med rykten och osanningar försöker utnyttja människors osäkerhet och rädsla för det obekanta och på det viset skrämma fram misstänksamhet och rent hat.

Det finns ingen osanning i att invandringen till Sverige leder till allvarliga problem. Det är nämligen sant att område efter område domineras av invandrare och att sådana områden förfaller. Den som inte tror det eller inte bryr sig om det borde bosätta sig i Rinkeby och ta del av den verklighet som många av oss vill slippa. Janne Lekemark kunde ju flytta dit och se hur det är att leva där. Han bodde tidigare i Hammarbyhöjden och ”har aldrig fått några liknande flygblad förr”.

Då är det på tiden att han blir upplyst om vad som kommer att hända med vårt land om invandringen fortsätter. Sambon Sofie Håkansson gillar inte invandringskritik som undrar ”om det kan vara lagligt att dela ut bladen”. För att slippa konfronteras med verkligheten vill hon alltså att det ska vara förbjudet att ifrågasätta det som sker med Sverige just nu. Hon vill inte höra talas om att det kan finnas människor med andra åsikter än vad hon själv har eftersom hon inte kan bemöta dessa åsikter i sak.

Jo det är lagligt att ifrågasätta massinvandringen som förstör vårt land. En massinvandring som genomförs av totalitära politiker. En massinvandring som genomförs med tvång. En massinvandring som leder till att svenskarna blir i minoritet i sitt eget land om något decennium.

De är tillåtet och lagligt att ifrågasätta den utvecklingen och om det inte vore lagligt så vore Sverige ett av de mest totalitära länderna i världen. Sofie Håkanssons inställning tyder på ett verkligt förakt för andra människors åsikter.

Flygbladet nämnde enligt Håkansson något om våldtäkter. Hon säger till VN:

Av alla våldtäkter är bara en liten del överfallsvåldtäkter. Inte för att det är okej, absolut inte, men de allra flesta våldtäkter sker i förhållanden. Det glömmer man.

Hur vet hon det? Om hon ”vet” att de allra flesta våldtäkter sker i förhållanden så borde hon ha någon uppfattning även om överfallsvåldtäkter. Men hon har ingen aning om någonting, hon lever i en värld av okunskap som är besvärande och orsaken till den okunskapen är att svensk TV inte berättat sanningen för henne.

Vi läser på Dispatch International:

Män från Nordafrika våldtar 23 gånger så ofta som svenskar, och män från Irak 20 gånger så ofta.

Sedan 2000 har bara en forskningsrapport gjorts om invandrares våldtäktsbrottslighet. Den gjordes 2006 av Ann-Christine Hjelm vid Karlstads universitet. Där beräknas att 85 procent av de gärningsmän som dömdes till minst två års fängelse för våldtäkt i Svea hovrätt under 2002, var utrikes födda eller andra generationens invandrare.

I BRÅs rapport från 1996 beräknas att invandrare från Nordafrika (Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien) var 23 gånger så ofta förekommande i våldtäktsbrott jämfört med svenskar. Män från Irak 20 gånger så ofta och män från Bulgarien och Rumänien 18 gånger så ofta. Män från resten av Afrika var 16,5 gånger så ofta förekommande i våldtäktsstatistiken och iranier, peruaner, ecuadorianer och bolivianer 10 gånger så ofta.

I Hjelms rapport från 2006 beräknas att av dem som dömdes till minst två års fängelse av Svea hovrätt 2002, hade 23 procent ursprung i Mellanöstern, Turkiet och Nordafrika samtidigt som män från resten av Afrika stod för 15 procent av de våldtäktsdömda. Tillsammans står alltså MENA-länderna (Mellanöstern/Nordafrika) för minst 38 procent av våldtäkterna.

När det gäller Håkanssons uppgift om att ”de allra flesta våldtäkter sker i förhållanden” så försöker hon insinuera att det gäller svenska familjer. Vad vet hon om det? Hur stor är skillnaden i mörkertal mellan svenska familjer och exempelvis muslimska familjer – det finns minst 600 000 muslimer i Sverige?

Sofia Håkansson säger också:

Se på hela brottsstatistiken. Brott begås till 85 procent av män, vad ska vi göra med alla män? Utvisa dem?

Vad hon vill säga med det är oklart, men det är väl ett sätt för henne att tona ned betydelsen av invandrares brottslighet. Men det hjälper inte att hon försöker göra det eftersom de likväl är överrepresenterade inom många olika brottstyper.

asylinvandring-se-vasteras
Framsidan på ett av de flygblad som just nu delas ut över hela landet

 

Det finns en viktig detalj att tillägga till artikeln om Vallentuna Nyheters artikel om material som Asylkaos sponsrat och som delats ut.

I lokaltidningens nämns först bara ett flygblad, och på bilderna håller mannen i ett exemplar av With Open Gates-bladet. Sedan mot slutet nämns ordet broschyr: ”Broschyrens avsändare är nättidningen Fria Tider”. Alltså har personerna i artikeln även fått den 16-sidiga färgbroschyren i brevlådan, eller så har tidningen lagt till det efteråt. I flygbladet nämns inte Fria Tider, men i broschyren är de särskilt framlyfta tillsammans andra opinionsbildare och även böcker med rekommendation att besöka dem. Det står emellertid en mycket tydlig förklaring i direkt anslutning till Fria Tider-annonsen att det här materialet inte är producerat i samarbete med dem eller någon annan rekommenderad media eller opinionsbildare.

Fria Tider är inte inblandade i materialet på annat sätt än att de är omskrivna och varmt rekommenderade.

Tidningen ringde, såsom det står i artikeln, upp det angivna telefonnumret, men det går inte till Fria Tider och personen som svarade förklarade även att det inte var Fria Tider bakom.

Detta skulle kunna vara ett missförstånd från tidningens sida, men det mest sannolika är förmodligen att de hellre vill se någon ”resursstark och mäktig mörk kraft i samhället” stå bakom en så ambitiös och fungerande upplysningskampanj med stark kritik mot den förda asylpolitiken. Vi kan förstå dem om de inte gillar medborgarinitiativ.

asylkaos.se-2

asylkaos.se-1

4 thoughts on “”Chockades” av sakliga fakta i flygblad #asylkaos”

 1. Sophie Håkansson ägnar sig åt selektiv läsning av BRÅ:s statistik. 63 procent av gärningsmän vid sexualbrott var okända för offret 2014.

  https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

  Relation till gärningspersonen

  Relation till gärningspersonen vid sexualbrott 2005–2014. Andel för respektive relationsform av det totala antalet rapporterade händelser. Källa: NTU.
  Helt okänd
  Bekant
  Närstående

  I 63 procent av fallen har gärningspersonen varit helt okänd för den som utsattes, i 25 procent av fallen en bekant och i 11 procent av fallen en närstående. Fördelningen när det gäller relation till gärningspersonen vid sexualbrott har varierat något under årens lopp sedan undersökningen inleddes, och det går inte att urskilja någon tydlig trend i resultaten. Man bör vara medveten om att det, precis som för hot- och misshandelsbrott, finns anledning att tro att händelser där personer har blivit utsatta för sexualbrott av en närstående, ofta i hemmet, är underrepresenterade i undersökningen. Den typen av utsatthet kan upplevas som särskilt känslig och är därmed svår att fånga upp i en frågeundersökning.

  Gilla

 2. ”De vill få folk att tro att etablerade media ljuger…”
  Det krävs max ett par minuters sökning på nätet för att inse hur mycket ‘etablerad’ media döljer och mörkar, vinklar och vrider. Att slå upp en Aftonbladet eller Expressen är inte samma sak som att få veta sanningen. Dom är inte bundna att skriva sanningen. Dom skriver vad den stora massan vill läsa, för att folk ska köpa deras tidningar. Konstigt nog vill dom tjäna så mycket pengar som möjligt.. När man vill ha reda på sanningen så tar man först reda på om källan är opartisk. Nu är nästan ingen källa helt opartiskt och då får man läsa/ lyssna genom flera källor och bilda sin egen uppfattning. Men som sagt, om man okritiskt tror att det som står i t.ex. Expressen eller Aftonbladet är den absoluta sanningen, då tillhör man förmodligen den stora massan som inte vill veta hela sanningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s