Om asylkaoset: Möten i Ånge Kommun

”Vissa orter i Sveriges landsbygd har mångfaldigat befolkningen genom placering av asylsökande. Varken ortsbor eller kommunpolitiker har något inflytande över vad som sker. Men de får ta konsekvenserna som kan bli omfattande. I många fall styrs det hela från personer och företag som inte befinner sig i eller betalar skatt i den berörda kommunen. Reportaget visar intressanta möten med invånare och politiker i Ånge några mil väster om Sundsvall för att förstå hur detta inverkar på situationen i kommunen.
Den som vill kommentera får göra det.”

2 kommentarer på “Om asylkaoset: Möten i Ånge Kommun”

 1. Hur många av de här protesterande är ute i glesbygderna och ser alla dessa nedlagda skolor, affärer, kiosker, mackar och jordbruk som finns. Hela byar som står obrukade sedan den stora Amerikautvandringen och fler som kom till då bruken lades ner. Åkrarna har ännu inte helt invaderats av skogen. Ligger på skogsbolagens mark men utnyttjas inte. Många av husen är nu sommarstugor
  och nyttjas bara några veckor på sommaren.

  I min socken inte långt från Ånge är majoriteten i de bebodda byarna pensionärer och ett mindre antal människor som servar i det lilla antal affärer och daghem som finns kvar. Några arbetar på industrier många mil från hemorten och pendlar dagligen. Några arbetar och bor på annan ort och kommer hem på helgerna.

  Skatteunderlaget är inte stort och hotet att mista vår vårdcentral, skola och de två affärer som försöker hålla huvudet över vattnet är överhängande.

  Vi behöver en större invandring och EU bör stå för den kostnaden då Sverige
  gjort och gör mer för flyktingströmmen än de flesta andra länderna i unionen.

  MS

  Gilla

  1. Det är inte invandring vi behöver utan en politik som ökar den svenska nativiteten. Vi behöver fler svenskar. Dessutom behöver vi stoppa urbaniseringen och återbefolka landsbygden. Att landsbygden dör beror på att politikerna har misskött samhället. Därför behöver vi också nya politiker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s