Tino Sanandaji: Gina Dirawi gör ett arabnationalistiskt statement

Tino Sanandaji idag på Facebook:

Expressen: Därför ändrar SVT på nationalsången. Sjunger folkvisa på arabiska.…Synen på svenskhet… man borde ändra fokuset på vad som är svenskt eller inte. Vi är alla människor som lever på samma planet. Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför. Det är väldigt mäktigt, säger Gina Dirawi. Gina Dirawi berättar att man ändrat texten till nationalsången. I stället för att sjunga ”Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden”, sjunger barnkören ”jag vill leva jag vill dö på jorden”. – Det är det som är ändrat. Alla som jobbat bakom scenen bara grät för att det var så fint”.

Notera att Gina Dirawi inte gör en post-nationalistisk universell markering utan ett arabnationalistiskt statement. Svensk identitet är något att skämmas för medan Ginas nationalism är så fin att man får tårar i ögonen.

Fientlighet mot den sammanbindande kulturen är det värsta man kan göra mot integrationen just i ett invandrarland. Svenska språket är normen och därmed inkluderande för alla, medan arabiska och hebreiska här representerar exkluderande tribalism. Det sociala kontraktet har varit att invandrare skulle bli en del av Sverige genom att anamma svensk identitet och i sin tur bli anammade. Svenska språket, flaggan, nationaldagen och nationalsången är vare sig rasistiska eller exkluderande. Den fientlighet som en del invandrare känner mot svensk kultur är omotiverad, omoralisk och skadlig för de själva.

De flesta inser inte vilken bitterhet och hat som spritt sig mot ”svenskar” i utanförskapsområden. Fattigdom och diskriminering har skapat missnöje, vilket utnyttjats av mörka krafter för att piska upp antagonism. Svenskfientlig identitetspolitik är en valvinnare för vänstern, som är starkare i utanförskapsområden än S någonsin var i arbetarkommuner.

För några år sen skulle det kallats ”konspirationsteori” att säga att SVT snart kommer att blanda nationalsången med arabiska. Romantiker tror fortfarande att migration i sig indikerar en vilja att integreras på det sätt arbetskraftsinvandrare på 70-talet gjorde. Många invandrare har fortfarande denna inställning. Det är samtidigt tydligt att Gina Dirawi och andra inte accepterar detta sociala kontrakt. Deras syn verkar vara att Sverige inte bara hade en skyldighet att ta emot dem utan dessutom även en skyldighet att delvis förvandlas till ett arabland.

Så varför ändrar SVT nationalsången? För att demonstrera makt. Brittiska vänstern förklarade att syftet med multikulturalism var att ”rub the Right’s nose in diversity”. I takt med att postmarxisternas grepp över media stärks leder invandring utöver ekonomiska och sociala problem till öppnet fientlighet mot traditionell svensk kultur.

SVT är nu så självsäkra i sin dominans att de inte längre försöker döljer detta. De vet givetvis hur provocerande detta är, syftet med maktdemonstrationen är just att förnedra. If you want a picture of the future, imagine a boot stomping on a human face — forever.

3 thoughts on “Tino Sanandaji: Gina Dirawi gör ett arabnationalistiskt statement”

 1. En dag kommer dessa gråtande förrädare att gråta men av helt andra anledningar. När detta inträffar kommer att visa sig inom en inte för avlägsen framtid

  Gilla

 2. Låt SvT rasera den gamla vänliga och omtänksamma svenska kulturen. Så att vi svenskar kan ta på oss en ny kultur som passar denna nya tid bättre. En hård, stridbar, intolerant och krigiskt kultur som kan skydda oss och låta oss finnas till i den här miljön som SvT och deras vänner har skapat för oss.
  Död åt sverige! Leve svenskarna!

  Gilla

 3. SVT har gått över gränsen för vad som är politiskt korrekt. Nu får det vara nog snart åker TV:n ut. ( i alla fall blockeras svt ) Frågan är hur man skall hantera tv-avgiften. Känner mig lurad för att jag varit med och betalat för detta skämt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s