Polisen utreder inte våld i Rinkeby mot utländskt TV-team #asylkaos

Ett australiskt TV-team från programmet 60 Minutes ville göra ett besök i Rinkeby för att skildra hur massinvandringen har förändrat Sverige. Inte helt oväntat drabbades de av en del problem.

När filmteamet kom till Rinkeby blev de omringade och hotade av ett maskerat gäng som ifrågasatte TV-teamets närvaro. Två personer ur teamet blev slagna i ansiktet och polisen larmades till platsen.

Dessutom körde en man medvetet över foten på en man ur TV-teamet för att markera sitt ogillande mot deras närvaro. Jan Sjunnesson från Avpixlat var med på plats för att hjälpa TV-teamet att hitta rätt och berättade att något liknande inte ens hänt när de filmat i Somalia, Syrien eller Irak.

60-minutes-rinkeby

Efterspelet till händelsen är mer intressant än själva händelsen. Vi vet att det förekommer omfattande bråk i de flesta av våra livsfarliga invandrargetton varje helg, eller kanske varje dag. Bilar bränns upp, folk hotas etc.

Men polisen griper nästan aldrig invandrare som begår brott i grupp utan låter dem hellre gå fria.

Man anser att gripanden av kriminella invandrarungdomar kan förvärra problemen och leda till upplopp och ännu mer brottslighet. Dessutom skulle inte alla fängelser räcka till om man skulle gripa alla kriminella bråkstakar i förorten. Därtill skulle brottsligheten för invandrare skjuta i höjden i statistiken.

Alltså väljer man att låta dem gå fria. Även när det gäller överfallet på TV-teamet väljer polisen att ge upp. Polisen som kom till platsen talade inte ens med de kriminella ungdomarna utan valde att lägga ned anmälan direkt.

Polisens pressinformatör Lars Byström valde att tona ned hela händelsen och menar att mannen som medvetet körde på en fot ”kanske inte märkte det”. I en kommentar efter händelsen säger han:

”Vi kan inte utreda alla anmälningar. Vi har ju så att säga en god orderingång ändå.

Han erkänner här att det inte möjligt att utreda alla brott för att de är så många. Vad han inte säger är att invandrare som begår brott i grupp nästan alltid klarar sig eftersom polisen gett upp kampen mot de kriminella i förorten.

När utländska TV-team besöker Rinkeby får de alltså räkna med att åka på stryk. Så långt har förfallet i Sverige gått.

Programmet 60 Minutes kommer att sändas i australisk TV om några veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s