Sannfinländarna vill bygga stor moské i Helsingfors #asylkaos

Det har sedan en tid pågått diskussioner om att bygga en stor moské strax utanför de centrala delarna av Helsingfors. Nu börjar dessa planer bli mera konkreta. Det finns en politisk majoritet som stöder ett sådant bygge, så det är bara en tidsfråga innan staden får en ny moské.

Den enda stötestenen har varit varifrån pengarna ska komma. Nu ser det problemet ut att vara löst. Moskén kommer att finansieras av den muslimska staten Bahrain.

För politikerna i Helsingfors tycks det kvitta att en moské byggs och att islam stärker sitt grepp även i Finland. Vad som kan tyckas märkligt är att det ”invandringskritiska” Sannfinnländarna ger klartecken för moskén.

Sannfinländarnas gruppledare Seppo Kaverna säger till media:

Om man bygger kyrkor så varför då inte också moskéer. Det kan främja fred mellan olika religioner. Om man hittar en lämplig plats och pengarna inte tas från stadens kassa, så bygg på bara.

Däremot vill Kanerva inte ha någon minaret. Moskén kan bli mycket stor och man talar redan nu om ett kulturcenter stort som fyra fotbollsplaner i anslutning till moskén. De områden i Helsingfors som man just nu letar efter en tomt i är Fiskehamnen, Mellersta Böle och Sörnäs.

En kommentar på “Sannfinländarna vill bygga stor moské i Helsingfors #asylkaos”

  1. Det kanske blir lättare att komma åt muslimska terrorister ifall man får dem att samlas på ett ställe?
    Finländare

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s