Anledningen till att Trump är ett hot

Trump är ett fenomen. Vad man än tycker om detaljerna i hans politiska utspel så behövs han i amerikansk politik. Han behövs för att han driver frågor som etablissemanget och media länge har försökt lägga locket på. Invandringsfrågan är kanske den som givit honom mest stöd och skapat stora framgångar i den hittillsvarande valkampanjen.

De frågor som Trump driver är samtidigt just de frågor som makthavare i USA vill sopa under mattan. Makthavarna utgörs av olika nätverk som har kontrollen över landet. Inom det republikanska partiet finns också ett nätverk av makthavare som i praktiken måste godkänna en politiker för att denne ska få stöd och kunna kandidera. För de flesta är det inte möjligt att kandidera eftersom det krävs enorma ekonomiska resurser som inte många har.

Många av dem som ändå kandiderar är sådana som finansieras av makthavarna som vill konsolidera sin makt. På det sättet får det amerikanska etablissemanget och även partietablissemangen full kontroll över utvecklingen.

För första gången på länge har varken republikaner eller demokrater full kontroll över sina kandidater. Socialisten Bernie Sanders på demokraternas sida finansieras främst av privatpersoner som skickar bidrag till honom. Republikanen Donald Trump finansierar sin egen valkampanj och behöver därför inte ta hänsyn till partietablissemangets åsikter i alla frågor.

Eftersom Trumps åsikter till stor del skiljer som från de makthavare som vill behålla kontrollen över utvecklingen i landet och världen så gör makthavarna inklusive vissa medier nu vad de kan för att stoppa honom.

Republikanen Newt Gingrich berättade igår för Fox News att orsaken till kampanjen mot Trump är att han inte tillhör ”något hemligt sällskap” och inte har varit involverad i ritualer tillammans med sådana grupper. Gingrich är en av dem som själv tillhör eller tillhört sådana sällskap och vet förmodligen vad han pratar om.

Anledningen att ge stöd till Trump är alltså ännu större eftersom han inte representerar ett ruttet partietablissemnag.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s