Kvinna i Örebro rånad på plånbok av nordafrikansk man

Idag mitt på eftermiddagen inträffade ett personrån i Örebro. Det var ett av alla dessa personrån som begås dagligen någonstans i Sverige och som nästan aldrig begås av etniska svenskar.

Polisen har för vana att dölja signalementet på gärningsmännen ”för att inte gynna främlingsfientliga krafter”. Någon gång ibland slinker ändå ett signalement in i polisens händelserapportering.

Vid ca 15:20-tiden uppstod tumult vid varuhuset Krämarens entré (Köpmangatan/Våghustorgets nedre del). En person ringde polisen och berättade att en kvinna försökte hålla fast en man med nordafrikanskt utseende. Kvinnan skrek ”min plånbok” och hade uppenbarligen blivit bestulen och försökte ta tillbaka plånboken. Kvinnan fick hjälp av ett äldre par med att hålla fast mannen.

Vittnet trodde att kvinnan lyckades ta tillbaka sin plånbok, men mannen smet iväg. Den rånade kvinnan och det äldre paret har inte kontaktat polisen, som när de kom till platsen lyckades spåra upp och gripa mannen. Han sitter nu i arresten och är misstänkt för rån.

Nu behöver polisen bara komma i kontakt med rånoffret och vittnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s