Minst sex nya asylboenden öppnar i Eslöv #asylkaos

Eslöv är praktiskt taget nedlusat med asylboenden. Det finns asylboenden i fastigheten Husaren i västra delen av Eslöv, Kastanjen i en före detta brandstation vid Gröna Torg och Köpmannen bakom Hotell Stensson. Dessutom finns det ett asylboende i en del av polishuset vid Föreningstorget. Nu räknar kommunen med att öppna sex nya boenden bara i år.

Ett HVB-hem kommer att öppna på Gårdstångavägen 1 i tätorten Harlösa inom kort. Det kommer att startas av Satin AB med Tijana Tina Smajic och Sara Stanojevic i styrelsen. Företagets ambition är enligt deras egen beskrivning:

Verksamheten ska bedriva boende för flyktingar i form av HVB-hem, transitboende och familjehemskonsult. Även vård och boende för barn och ungdomar med speciella behov.

Företaget hade öppet hus för allmänheten förra veckan och om man ska tro lokalmedia var det många som ”hälsade dem välkomna” och lämnade blommor till de blivande asylprofitörerna.

De ”ensamkommande” som ska bo på hemmet kommer troligen att placeras i en särskild mottagningsskola i Eslöv för asylsökande barn, i Harlösa skola, Ölyckeskolan och Bergagymnasiet. Dessa skolor kommer nu att berikas av migranter från dysfunktionella kulturer i tredje världen.

HVB-hemmet som öppnas av Satin AB blir de första i en serie HVB-hem som kommer att öppna på olika håll i kommunen. Verksamheten öppnas i en fastighet som tidigare varit lanthandel.

byt-ut-politikerna

Ledamöter i kommunstyrelsen i Eslöv:

Andersson, Johan, S, ordf
Wöhlecke, Henrik, M, 1:e vice ordf
Linander, Annette, C, 2:e vice ordf
Westlund, David, S
Andersson, Janet, S
Hansson, Tony, S
Malmborg, Catharina, M
Melinder, Christine, M
Ottesen, Fredrik, SD
Sandqvist, Johan, SD
Larsson, Håkan, MP
Rhodin, Daniel, L
Svensson-Sixbo, Håkan, V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s