Moderat politiker utsatt för knivdåd i natt. Vem ligger bakom?

Den moderata kommunpolitikern Alexander Bengtsson utsattes i natt för ett överfall i sitt eget hem. Polisen säger att de misstänker ”hatbrott”.

En person ringde en person på dörren och när Bengtsson öppnade den stod en maskerad person där som gick till attack mot Bengtsson, som knuffades omkull och rispades med ett skarpt föremål.

Enligt Dagens Nyheter betraktas brottet som ett hatbrott och är ”därför allvarligt”. Brottet är alltså att betrakta som mer eller mindre allvarligt beroende på gärningsmannens åsikter, men sannolikt enbart värre om gärningsmannen är homofob eller rasist eftersom Bengtsson är svart och homosexuell. DN spekulerar nu i om det är ett hatbrott:

Alexander Bengtsson är svart och öppet homosexuell och har tidigare utsatts för grova hot av bland annat nazister. Han är aktiv inom Muf, Moderata ungdomsförbundet, och är suppleant i ett kommunalt bostadsbolag. 

Det är ytterst märkligt att polisen och DN låter sina misstankar gå åt ett visst håll när inga som helst uppgifter (ännu) talar för någonting. När det gäller andra typer av brott där man kan ana gärningsmännens motiv eller bakgrund är däremot polisen och DN alltid tysta och undviker spekulationer.

Bengtsson själv vill inte uttala sig eftersom det pågår en utredning. DN skriver:

Alexander Bengtsson har tidigare utsatts för grova hot flera gånger, bland annat efter att han gått ut med att han anser att hatsajten Avpixlat borde stängas.

Det går naturligtvis inte att utesluta någonting här. Vem som helst kan ha angripit Bengtsson och den typen av brott ska naturligtvis beivras vem som än begått det. Det är inte normalt att gå hem till någon och rispa en person med kniv eller hota någon.

Men det är mycket som händer i Sverige varje dag som är betydligt värre och som vi inte får veta något om eftersom gärningsmännen är importerade. Då läger man locket på. Myndigheterna prioriterar vissa brott och betraktar andra brott som mindre viktiga, det trots att själva brotten kan vara lika allvarliga.

När det gäller Bengtsson så vet ingen något om motivbilden, men ändå väljer både polisen och DN att misstänka ”hatbrott”. Men eftersom ingenting kan uteslutas kan man också göra andra spekulationer.

Bengtsson kan ha angripits av extremvänstern.

Det finns större skäl att misstänka det än någon annat, även om ingenting går att utesluta. Våldsvänstern är betydligt mer aktiv än ”våldshögern” i den mån den finns och har en lång historia av våld mot enskilda personer som de av olika skäl ogillar. Våldsvänstern har många gånger angripit människor i sina egna hem, folk har blivit misshandlade, fått sina hem sönderslagna och så allvarligt hotade att de tvingats leva under skydd och med larm.

Det som är märkligt just i det här sammanhanget är att igår, alltså dagen före knivdådet, skrev Bengtsson en text på sin blogg om riktade sig just mot våldsvänstern.

Bengtsson skrev – vi återger hela texten:

Förtydligande ang ”Krossa kommunismen”

Det har kommit till min kännedom att man missuppfattat mig när jag i Nyheter24 skrev att kommunismen ska ”krossas”. Vill nu göra ett förtydligande.

Ja, jag anser att organisationer som SUF, AFA och RKU skall krossas. Men inte med våld, utan med argument och debatt. Samt med historia. 

Ni som känner mig personligen vet att jag är emot våld. 

När en organisation och dess företrädare (RKU) säger att ”arbetarklassens fulla rätt att att med våld ta makten” (Nils Råstander i nyheter 24)

Det är för mig ett uttalande som är mycket allvarligt och djupt oroande, man hotar inte bara att stjäla individers egendom, man hotar hela vårt samhälle, vår demokrati och vår nation. Det är inte okej!

RKU har offentligt tagit ställning för en väpnad kamp, då är man inte längre ett ungdomsförbund, då har man passerat gränsen och är en organisation som ligger närmare terrorism än vad man gör ungdomsverksamhet, något jag vill ta starkt avstånd ifrån.

Kan man inte acceptera den svenska demokratin så är det hyckleri att kalla sig för ”politiskt ungdomsförbund”.

AFA är en våldsbejakande organisation som ligger både SUF och RKU varmt om hjärtat.

Enligt en rapport från brottsförebyggande rådet så har vänsterextremister mellan mars 1999- februari 2009 varit skäligen misstänkta för 1 207 politiskt motiverade brott.

Brott så som:

-Våldsbrott och misshandel
-Brott mot frihet och frid
-Hemfridsbrott
-Ärekränkning
-Tillgrepsbrott
-Skadegörelse
-Allmänfarlig ödelägelse samt mordbrand
-Brott mot allmän ordning
-Våldsamt uplopp
-Våld mot tjänsteman
-Olaga hot

Måltavlorna har varit företag, meningsmotståndare och partisammankomster.

Vart vill jag komma med detta, jo SUF, AFA och RKU är inte oskyldiga, de är dessa organisationer som ligger bakom de brott och aktioner jag nyss nämnde.

Dessa 3 organisationer är ett allvarligt hot mot den svenska demokratin, mot vårt samhälle och alla vi som inte tycker som dom. 

SUF, RKU och AFA bör inte ses som ”politiska organisationer” deras aktioner talar för sig själva, dessa organisationer bör ses som hot mot ”rikets säkerhet” för det är vad dom utgör. Dom är ett hot mot det fantastiska land som vi byggt upp. Genom att argumentera emot och lyfta fakta kam vi bekämpa dessa extremist rörelser. Men vi får aldrig bruka våld.

Med ord och argument kan vi ”krossa”Kommunismen. Men kom ihåg. Våld är aldrig okej, det bör även AFA, SUF och RKU lära sig. 

AFA, SUF och RKU är ett lika stort hot mot samhället som nazismen och ISIL är.

Överfallet mot Bengtsson är ett brott, det är inget annat än kriminalitet. Det ska bli intressant att se om någon grips och vem denne i så fall är. Brott mot politiker brukar vara högt prioriterade. Men varför DN och polisen inte lika gärna spekulerar i att gärningsmannen kan tillhöra vänstern är inte så förvånande. DN tillhör de tidningar som har ett gott förhållande till olika vänstersekter och de vill inte göra sig ovän med dem genom att framställa dem som de kriminella sekter de är. Att polisen öppet spekulerar i ”hatbrott” är dock märkligare, såvida de inte redan vet något.

Den första hundpatrullen som kom till platsen fick inte upp några spår alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s