Asylprofitören Henrik Samuelsson ville inte granskas #asylkaos

I oktober 2015 blev Vimmerby Bed & Breakfast asylboende. Anläggningen ägdes av Henrik Samuelsson som ville tjäna pengar på den skadliga migrationspolitiken och utan hänsyn till orten låta asylsökande från tredje världen bo där.

Asylboendet bytte namn till Svenskt asylboende men tvingades stänga redan efter några veckor. Efter att boendet stängdes fick de anställda ingen lön och ägaren gick inte att få tag på.

P4 Kalmar sökte upp Henrik Samuelsson för att få klarhet i vad som hänt. Först nyligen fick de tag på honom och bad om en intervju, vilket han tackade ja till. Efter intervjun ångrade han sig tydligen. Reportern Sigrid Edsenius berättar:

Han skrek och krävde att jag skulle radera mitt material och försökte till och med hindra mig från att köra iväg genom att försöka slänga ett oljefat i vägen för bilen.

Lokalmedia ville veta varför de anställda inte fått någon lön, men Samuelsson ville slippa bli kritiserad. Han fick ett utbrott och ringde polisen i hopp om att de skulle hjälpa honom att få den redan inspelade intervjun raderad.

Samuelsson skrek hotfullt till journalisten ”Du raderar det nu”, men det gjorde hon naturligtvis inte. Istället lades intervjun upp i lokalradion.

Nu har åtta personer som arbetat på boendet vågat träda fram och berätta om missförhållanden, usla villkor och utebliva löner.

När Vimmerby tidning skrev om dessa missförhållande ringde Samuelsson till tidningen och påstod att han inte känt till personerna. Han slår ifrån sig alla anklagelser och skyller på andra.

Men tidningen tog fram ett avtal mellan en av de anställda och Henrik Samuelsson och kunde visa att trots att Samuelsson fått anställningsstöd för henne så fick hon ingen lön på två månader.

När Vimmerby tidning nu kunde leda i bevis att Samuelsson är den part som inte följt avtalen, så ser det ut som om han har gått under jorden och gjort sig oanträffbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s