Vilka är ”vägpiraterna” som härjar längs våra vägar? #asylkaos

Det brukar sägas att vägpirater och vägrånare är ett säkert vårtecken. Varje vår sedan många år tillbaka brukar polisen varna trafikanter för vägrånare eller vägpirater. De finns över hela landet, men tycks vara särskilt koncentrerade till Västkusten.

Det är en brottstyp som etablerat sig i Sverige med politikernas goda minne. Det är de öppna gränserna som gjort att den här typen av brott blivit så vanligt förekommande att den har fått en egen post på Wikipedia. Där läser vi:

Ett vägrån innebär att rånare överfaller resenärer längsmed en väg, vilket i modern tid framför allt handlar om turister med bil, husbil eller husvagn, samt lastbilsförare längsmed vägarna, som utsätts för rån under sommarsäsongen. De som utför rånen kallas populärt för vägpirater, inspirerat av framför allt äldre tiders pirater, som angrep skepp ute till havs.

Om man letar på nätet och vill fördjupa sig i vilka dessa vägpirater är så är det nästan enbart alternativa medier som berättar varifrån de kommer och vilka de är.

vagpirat.png
Så här står de längs vägen och vinkar in bilister

Ljugmedia döljer varifrån de kommer, hur det kan komma sig att de opererar i vårt land och vilka det är som låter dem härja och råna eller lura trafikanter på vägarna. Att kritisera fenomenet, att nämna vilka folkgrupper de tillhör eller att berätta vilka politiker som ligger bakom att gränserna står öppna för dem tycks vara tabu i Sverige. Det finns inga gammelmedier som upplyser om vägrånarnas särpräglade verksamhet på ett ingående sätt. De skriver bara om brottstypen lite då och då när det är påkallat, men gör inga analyser som allmänheten kan ha nytta av.

polisens hemsida berättar man om den försiktighet som bör iakttas om man ser personer stå vid väggrenen och försöker vinka in bilister. Så här skriver polisen:

Var vaksam om du stannar vid vägrenen. På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet är att inte stanna om du är osäker.

Så går brottet till

Personerna, de så kallade vägpiraterna, som begår de här brotten står ofta i anslutning till de större trafiklederna och försöker påkalla uppmärksamhet genom att till exempel visa att de har problem med bilen. Då kanske du som bilist stannar för att försöka hjälpa till. Självklart finns det personer som behöver hjälp, men det är bättre att ringa till polisen om man misstänker att personerna verkar oärliga.

Återkommande brott

Det här är något som återkommer under våren och sommaren sedan några år tillbaka och brukar starta i södra delarna av Sverige, för att sedan sprida sig uppåt i landet. Personerna bor ofta på rastplatser, och placerar sig vid vägrenar utmed de större riks- och länsvägarna under dagarna.

De bilister som har stannat har erbjudits guldsmycken i utbyte mot kontanter, men guldet har senare visat sig vara falskt. Det har också förkommit fall där stämningen har varit hotfull, och där bedragarna har tvingat till sig pengar eller ryckt av personer guldsmycken som de har haft på sig.

Jobbigt att bli utsatt för vägpirater

Den som utsatts för den här brottsligheten känner sig många gånger kränkt utifrån flera aspekter. Beloppen behöver inte vara höga, men brotten drabbar ofta människor som har goda intentioner när de stannar, och som sedan till och med kan bli hotade på ett sätt som kan vara svåra att hantera efter händelsen.

Tips från polisen

Stanna inte bilen om du känner dig osäker, ring istället 114 14.

Tänk på säkerheten vid större trafikleder och vid på- och avfarter: risken för olyckor ökar när du stannar.

Om du stannat och utsätts för brott ska du alltid ringa 112.

Det är ju bra att polisen går ut med varningar, men det skulle behövas betydligt mer upplysning och svar på frågor om dessa vägpirater.

Är det helt vanliga svenskar som beter sig så här? Ingenstans utom i alternativa medier finns svar på den frågan. Där berättar man att det rör sig om vissa kringresande folkgrupper som inte hör hemma i vårt land, men som kan bo och verka här eftersom politikerna låter gränserna stå mer eller mindre helt öppna för vem som helst att komma hit, särskilt om de är medborgare i något EU-land, som exempelvis Bulgarien eller Rumänien.

Det finns inte en enda etnisk svensk som ägnar sig åt vägrån.

Det är politikerna som släppt in dessa vägrånare i Sverige och det borde vara politikerna som tar ansvar för deras närvaro i vårt land, men politiker tar aldrig ansvar för sina handlingar. De överlåter istället åt folket att utsättas för de problem som politikerna skapar och låter sedan polisen och andra myndigheter ta hand om följderna av politikernas beslut.

När en normal bilist ser en person intill vägkanten stå och vifta med armarna för att påkalla uppmärksamhet, så är det naturligt att stanna eftersom något allvarligt kan ha hänt. I det tidigare trygga Sverige när folk litade på varandra så var det självklart att stanna och hjälpa till och det var lika självklart att ingen rövare stod längs vägkanten för att råna bilisten. Sådant hände inte. I den mån det hände så var det sällsynta undantag.

Men sedan politikerna har fyllt upp Sverige med folk från allehanda tvivelaktiga kulturer så har tilliten till andra människor urholkats. Vårt samhälle börjar likna tredje världen där man kan bli rånad på sin bil när man stannar vid rött ljus eller rånad när man befinner sig i sin husbil på semester och har tagit en paus vid en parkering.

Vägrånarna är ett sällsynt vidrigt pack som släppts in i landet av en annan sorts vidrigt pack – politikerna. Nu när det är vår står rånarna längs vägarna och viftar med armarna. De kan även gå ut i vägbanan och tvinga dig att stanna.

Om du har tur erbjuder de dig att köpa ”guld” billigt, men det är naturligtvis inget guld. Har du otur så rånar de dig på allt du har på dig och kanske även stjäl din bil. Dessutom kan de misshandla dig helt utan orsak. 

Igår kom ett av dessa så kallade vårtecken. En bilist såg en bil med varningsblinkerns vid vägkanten på väg 44 nära Lidköping. Bilisten reagerade som en normal person gör i en kultur där tilliten är hög för att befolkningen är homogen och sammanhållen, så som det var i Sverige för några decennier sedan. Han stannade.

När bilisten kom fram till personerna som stod vid vägkanten blev han mer eller mindre påtvingad ett ”erbjudande” om att köpa guld. Exakt vad som hände är oklart eftersom media inte har redovisat detaljerna, vilket de sällan gör vid mångkulturell brottslighet. Bilisten blev angripen av vägrånarna, sparkades i magen och blev slagen. Han gjorde sedan en polisanmälan.

Polisen säger att vägrånarna är ”ett ovälkommet” vårtecken, men om det nu är så ovälkommet varför uppvaktar inte polisen våra politiker och ber dem införa permanenta gränskontroller och hindra alla som inte har i Sverige att göra från att komma hit?

Dessutom kunde ju polisen vara lite tydligare med att peka ut vilka slags människor de är, vilka folkgrupper det är som ägnar sig åt att råna folk och sabotera tillvaron för hederliga människor. Polisen skulle också kunna lägga skulden på politikerna eftersom de är de största bovarna i sammanhanget.

 

7 kommentarer på “Vilka är ”vägpiraterna” som härjar längs våra vägar? #asylkaos”

 1. Stanna aldrig om en bilist står vid vägkanten med öppen motorhuv på bilen. Skriv upp bilnumret men Stanna inte! Ring 112. Eller 114 14. Stanna inte!

  Gilla

 2. Det är givet inte ok med väg pirater och dess brott. Men de som skriver i dessa forum med få undantag är ju främlingsfientliga. Det är för dem skillnad vem som utför brotten. Är det tex en järnrörs skandal utfört av en SD man identifierad som svensk får det passera utan större upprördhet. Likaså en massmördare från Norge, antar jag. Oavsett etnicitet är brott ett brott och finns oavsett ursprung. Men aldrig generellt hos alla från ett visst ursprung. Jag menar tex alla norrmän är ju inte potentiella mördare pga att Breivik är det. Men detta är ni ju medvetna om. Främlingsfientlighet har väl sina orsaker.

  Gilla

  1. Vad det handlar om är att svenskarna inte får bestämma över utvecklingen i ett eget land. Politikerna öppnar gränserna utan att fråga folket om lov. Det innebär att det kommer in kriminella och andra som inte har i vårt land att göra. Det påverkar vårt samhälle negativt och skapar områden som är livsfarliga att vistas i. Du kan läsa mer om sådana områden här:

   https://asylkaos.wordpress.com/2016/02/11/livsfarliga-invandrargetton-kallas-utsatta-omraden-asylkaos/

   Många svenskar som besöker sådana områden blir utsatta för överfall och hot. I det här fallet var det ett TV-team från Australien som gick dit och blev överfalla. Se filmen så förstår du hur det ser ut.

   Visst finns det brott som utförs av svenskar, men varför ska man förvärra brottsligheten genom att låta kriminella komma hit och leva i vårt land? Dessutom trängs svenskarna undan i sitt eget land och kommer att vara i minoritet här redan om tio år. Tycker du det är bra?

   Gilla

 3. Det här är det ”nya Europa” som Guardia Civil sade till oss i Spanien efter att ha blivit ”vägrånade” på handväska med plånbok, bankkort, etc. Mobiler x flera.
  De kan inte göra något åt det om det inte tar dom på bar gärning… dags att agera och gillra en fälla? men vet inte om man får back-up av polis.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s